Горанов данъци няма да пипа, до края на годината сме в ERM II

Прибързването с интеграцията на Западните Балкани не е от полза
26 юни 2019 14:26,
20
Горанов данъци няма да пипа, до края на годината сме в ERM II
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да променяме данъците. Борбата със сивата икономика остава приоритет. Имаме 3% ръст на индустрията, а също и в услугите. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на икономически форум, организиран в Пловдив, съобщава 24 часа.

"Бурните ветрове, които рано или късно идват, все още не са на наша територия. Ниските лихви в Западна Европа са слънчево време, което всеки трябва да използва да си ремонтира покрива", изтъкна министърът.

По думите му, сме свидетели на много очаквания от големите западни компании и на изместването на цената на труда от Централна към Източна Европа.

Още по темата

"Ако ние през този кратък прозорец от възможности, не си решим уравнението, ще пропуснем шанса", продължи метафорично Горанов.

Министърът коментира и че България е използвала силното си председателство на ЕС, за да постави един важен въпрос - влизането в т.нар. чакална на Еврозоната - ERM II.

"Скоро обозримо никога не е мало към тоя момент по-голямо икономическо и политическо доверие към България. Надявам се влизането на България в ERM да стане до края на годината. Не виждам пречка това да се случи", обясни той.

Горанов коментира и евентуалното насрочване на дата за започване на преговори за присъединяване към ЕС на Северна Македония и Албания. Според него, бързата интеграция на Западните Балкани е приоритет, но той не може да стане преди колегите да си свършат задачите.

"Прибързването няма да от полза за тях", заключи Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато една страна е в ''чакалнята '' се възползва от всички предимства на еврозоната и в същото време не я засягат негативите Неслучайно Дания вече 20 години е в ''чакалнята '' , просто не искат да влизат в еврозоната Ползват само меда , и избягват жилото ...
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абре българе щоне се освестите бреоставили сте една шепа антибългари да ви решават съдбатаами ако имате нещо в главите защо не се запитате дали чехия иска да е в еврозоната или пък полшаминалия месец чешкия премиер им каза на брюкселци да си го завът еврото някъде а те кроната не си я давата ние вече щ езаплачем - искаме в евротоами 30 години все такива ги искахте затова сега сме 2 милиона по-мало и най бедни в европане броим тия дето са на власт с къщи и апартаменти- за сметки да не гово
15
2
 
3
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Да не стане като с онзи дувар, дето трябваше да се измаже, за да влезем в Шенген?
14
1
 
11
 
! Отговори
Доко преди 4 години
А къде са резултатите от стрестестовете на банките?Сигурно са ,,много лична,, информация или търговска тайна???
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не данъците, а пари не трябва да пипа! Този самоходен портфейл на ББ е пълен мошеник! Дори Дянков ще надмине! Кога ли и него ще го хвърлят на кучетата като други от "семейството"? Предимството му е само в това, че ББ Не желае нов човек да наднича в бюджетната касичка.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
9, НА ДУБАЙ КАЗВАШ ТРЯБВАШЕ ДА ЗАПРИЛИЧА- И ОТ КОГА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА- 1989Г- БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ВЪВ ФАЛИТ- НАМЕРИ ДОКЛАДИТЕ НА БНБ, 1.1996Г/2.1997Г- ГЕЧЕВ ЗАМ ФИН МИН- ИНЛАЦИЯ НАД 2000%, 1 ДЛ 3000ЛВ, МИН ЗАПЛАТА 2700ЛВ- НЯМА 1 ДЛ, СРЕДНА ЗАПЛ- 3 ДЛ, 2017/2008Г ИНФЛАЦИЯ 12.8% ВИЖ НСИ- КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ, ТИ С Г/ЪЗА СИ ЛИ МИСЛИШ И ГОВОРИШ....
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Член на ЕС и НАТО сме , защото тогава дори не подозирахме , че съществува ,, бедствието борисоВ"
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предполагал - ако не влезем - какво?Ако Хърватия влезе преди нас, въпреки успешното ни председателство?
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т О З И обикаляше телевизиите и рекламираше 11 лева субсидията , да няма олигарси в политиката ! Сега прави реклама на 1 левче !
8
2
 
8
 
! Отговори
. преди 4 години
Не бе вдигнете ги пак данъците и тока, за да може хората да ви станат длъжници и им пратете частен съдебен изпълнител и им вземете всичко.Тази малка държава трябваше да прилича на Дубай, но заради безхаберието и кражбите е така.
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и какво точно ще спечелим као влезем в еврозоната де повечето са със около и над 100% БВП дългове? Може да спечелиш ти, боко, цецо-крадецо, ейтоя де се е изказал, но ние всички поемаме този огромен риск и най-вероятно ще бъдем солидарни длъжници с ялите и пилите.
6
7
 
12
 
! Отговори
Трудовакъ преди 4 години
Моите уважения към г-н министъра, но нито едното, нито другото ще стане. 12 години сме членове на ЕС, но не сме в Шенген и в Еврозоната, т.е. там, от където ще извлечем реални материално облаги. Т. е ние сме втора ръка членска маса. Приети в ЕС доброзорлем, за да ни отклонят от съюз с Русия. Приеха ни, по точно взеха ни преди това в НАТО, вместо да е точно обратното-най напред в ЕС, Шенген и Еврозоната и чак след това-15-20 г.-в НАТО. На преговарящите не им пукаше на националните ни интереси...
5
2
 
15
 
! Отговори
Момо преди 4 години
С Шенген какво стана? За един приятел питам.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдааааа. Миналата година по това време, беше "поехме твърди ангажименти и влизаме в ЕРМ2 до 1 юли 2019", сега го отлагаме "..до края на годината".Явно няма да стане.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що бе, увеличете ги още! Българите масово богатеят при нежната тиквена демокрация!
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да се вдигнат данъциоте на програмистите. Те много пари взимат и дърпшат нагоре цени на имоти и на цените в заведенията.Като им се вземат пари и се дадат на народа малко ще се облекчи положението.
1
2
 
23
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Горски, ти си един провинциален поплювко. Не знам до края на коя година ще сме в ERM, но знам че сме в чакалнята на Шенген вече 10 години !