Бизнесът отново скочи: Наглост и безочие в НЕК

Петър Илиев не работи за икономиката, смята Васил Велев
27 юни 2019 17:15,
15
Бизнесът отново скочи: Наглост и безочие в НЕК
Снимка: БулФото

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев определи поведението на Националната електрическа компания като нагло и безочливо. Повод за думите му стана обявеният от днес търг за електрическа енергия, който отново ще се проведе със същите "изкривени и манипулирани" параметри, заради които бизнесът вече протестира.

Преди време четирите големи работодателски организации в страната протестираха срещу умишленото, според тях, създаване на дефицит на електроенергия и изкуствено повишаване на цените.

Още по темата

Велев припомни и на какво се дължи тяхната позиция. Става дума за търг, при който е оферирана енергия без гарантиран почасов профил. Купува се такава за три месеца напред, а на предния ден се получава информация за кой час каква такава ще има.

"Няма друг такъв търг. Когато има такива с отклонения – това се определя със съгласието на продавач и купувач. Докато в случая това отклонение се определя от продавача. Ние настояваме да се направи проверка на тези оферти", категоричен бе Велев пред bTV.

Днес той коментира и неприетата оставка на шефа на НЕК Петър Илиев, който преди време я депозира, но от БЕХ не я приеха.

"Ние не знаем в чия полза се управлява НЕК, но очевидно не се управлява в полза на икономиката, в полза на нашите членове, които дават работа на 82% от наетите и тяхната продукция формира 86% от брутната добавена стойност на страната. Хората, за които работи изпълнителният директор на НЕК, не са тези, а те са успели да се преборят за неговия пост”, изтъкна Велев.

Той беше категоричен, че работодателите настояват манипулираните търгове за електроенергия да бъдат разследвани и държат на среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛИКВИДАЦИЯ НА НЕК И ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ...
14
0
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
КАЖЕТЕ СИ НАПРАВО. ИЗМИШЛЬОТИНАТА С ТЪРГОВЕТЕ НЕ РАБОТИ. ЦЕНТРАЛИТЕ И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО ТРЯБВА ДА СА ДЪРЖАВНИ И ДА ПРОВЕЖДАТ ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА. СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЕРП.СЪЩОТО ДА БЪДЕ И С ГАЗТА. НЯМА МЯСТО ЗА НАЗНАЧЕНИ ЗОРЛЯН КАПИТАЛИСТИ.
13
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Ей *** искаш да си пробутваш скъпия ток в НЕК а човека да подава оставка щото не ти изнася.
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕК работи за Русия, кво се чудите на цените?
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ковачки им бил продавал скъп ток на бизнесмените. Те сами си въртят номера и си правят мръсно. Държавата може да ги остави да се ядат едни други пазарно и конкурентно.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мухабойко ти си СРАМ И ПОЗОР ЗА света
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да излезат милиони на улицата и да изметът цялата с.*** в парламента начело с Мухалабойко
8
1
 
22
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Наглеци са всички,които крадат тока и ни го продават. НЕК един път изкупува тока и продава ,БЕХ втори път,ЕРП -тата трети път,ДКВР само ръси глупости,вместо да вменява пазара ,досега не са намалили цена на газа и тока само одобряват повишаването на цените им и т.н. Бизнеса иска евтин ток,ниски заплатички,високи цени,малки данъци и бедни работници.Всички са мекерета и какъвто ни е бизнеса,такива са ни и бизнесмените
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лани Председателят на министрите Бойчо обеща много , ама много стригани инвеститори за АЕЦ БЕЛЕНЕ !!! Половината от Задните Балкани ! *** !
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът също е нагъл и безочлив, особено тоя хубавец на снимката!!!
5
6
 
12
 
! Отговори
КараКанчева преди 4 години
Другарю Борисов комунисте мой, нареждач сладък !!!Твоя човек ,шефа на НЕК е подал оставка на себе си и после ,, НЕ СИ Я Е ПРИЕЛ "ПОЗОРА ти е безграничен !!!
4
3
 
6
 
! Отговори
млад меринджей преди 4 години
на куция бизнес , парите му пречат. на нас меринжеите не ни пречи бизнеса, въртим кючеци, слушаме рап и чалга и песни и танци до зори. да бачкат баламите да станат хора, ние ще гледаме отстрани сеир.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнес ту бизнес си правят мръсно. Спекулантите бизнесмени купуват и продават на другите бизнесмени. В капитализма няма евтино. Прекупвачите правят всичко скъпо и си купуват коли, яхти, вили, стават мултимилионери.
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зимата токът им бил скъп, лятото пак токът им скъп. Без АЕЦ Белене няма да има евтин ток за целия Балкански полуостров.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че то и "бизнеса" работи по същия начин! какво реват?!