Борисов провери АМ "Европа": Щяла да отеснее бързо заради инвестиции

Поколения ще знаят, че бащите им са работили тук, отсече премиерът
27 юни 2019 14:50, Красимир Ангелов
125

Снимка: МС

"След нас ще остане това. Всеки работник като си води децата ще им каже: "Аз съм го правил това!", поколения ще знаят, че бащите им са работили тук", заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителните дейности по изграждането на магистрала "Европа".

Още по темата
Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва да бъде направен, разпореди премиерът. "Трябва да се стартира незабавно. Чухте какво казват от немските заводи – разпродадени са всички парцели на индустриалната зона. Не само че не си отиват, но идват и още повече. Като дойдат и още по-големите заводи и тази магистрала ще отеснее, още преди да я построят", каза премиерът Борисов, цитиран от пресслужбата на МС.

Борисов инспектира "Тракия", възхити се на строителната армия

Той провери строителството на трасето от магистрала „Европа“ в участъка Драгоман – Сливница. Проектът стартира в средата на месец май тази година и ще бъде завършен до 2021 година и се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура".

Премиерът бе категоричен, че при строителните дейности трябва да се опазва археологията и природата. "Искам да вдигнем 10 процента доходите догодина, да дадем повече пари за медицинските сестри сега", заяви Борисов и добави, че затова е важно възможно най-скоро да се реализират приходи и от тол системата, за да не се разчита само на готовите пари от приходните агенции.

В момента се работи или се извършват подготвителни дейности по двата участъка на магистрала "Европа" -  от ГКПП "Калотина" до Драгоман  и от Драгоман до Сливница. През есента се очаква да стартират реалните строителни работи и по участъка от ГКПП "Калотина" до Драгоман.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кочинабраво.похвали се че си мил чинии в британия.
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стратегматряла е много зле.боко е много зле.Само форумни всезнайковци като тебе са много добре.Знаем те.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен13хахахаЩеше да спечелиш милиарди ама друг път.Щеше да затънеш в борчове.
23
4
 
19
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До МНЕНИЕМат'ряла е много зле. Преди време един обясняваше тука, че всеки, който наричал мнозинството "тъпо" бил еди-какъв си, а забравя, че сам Бойко го нарече "лош мат'рчл". Явно е, че "добрият мат'рял" строи магистралите му, а лошият му клати Стабилитета! Бойко е Кратуна и то куха! Той смята, че с тези "инспекции", които са си просто едни разходки, внушава на добитъка Стабилност и Сигурност и усещане за Напредък;))) Но то е само усещане, нищо повече като реалност;)))
22
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МНЕНИЕПутин ходеше да наглежда строежа на моста към Крим.Ердоган ходеше и наглеждаше строежа на новото летище.А ти си един мрънкащ зад ник.
21
7
 
33
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Щом има такъв голям интерес от инвеститорите,защо ББ "строи" тесни магистрали? За да се похвали после калоко са големи задъстванията ли?Нали трябва да строим с перспектива?Посочете ми един европейски лидер,който обикаля да наглежда строежа на пътищата.НЯМА ТАКЪВ.Щом ББ е висшата инспекция,кому са нужни толкова институции, минестраство? ББ задмина Живков, но затъпяването е толкова голямо,че всички се кефят на ББ,че ходи и уж следи за нещо си.
20
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покупката на Ф-16 е стратегическо и на българската държава, за да покаже къде стоим. Ако ние не купим Ф-16, ще изпаднем в изключително тежка геополитическа ситуация и ще изгубим доверието на американската държава.Р. Плевнелиев
19
4
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
До Професор 17Колко ти платиха, за да стоиш на хладничко и да пишеш глупости? :)
18
7
 
11
 
! Отговори
кочина преди 4 години
Бащицата е виждал британски магистрали само на картинка да отиде да види как се поддържа британска магистрала и тогава ромката пр ка на бащицата да се хвали у медиите че е европеец до тогава шът да фак ъп .......
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПрофесорпроФесоре,като гледам и ти си пред климатика.А оди при Него да си правите компания!
16
26
 
14
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Какво ми цъкате минуси бе комунисти! Докато вие лежите и дремете пред климатиците човека строи инфраструктура за страната. Мислите ли че е лесно да се работи в тази жега?
15
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ситуацията се повтаря като с северната тангента.Ура,ура и бетона вече се напукал!Та след откриването на тази магистрала,колко години ще е гаранцията?
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Тодор Живков и социализма нямаше котешка храна и тениски в магазините, а при демокрацията и ЕС в магазините има котешка храна и тениски.
13
25
 
15
 
! Отговори
Професор преди 4 години
В жега и пек Генерала работи неуморимо за просперитета на страната. Бойко, не се предавай народа е зад теб и те подкрепя! Мачкай комунистите!
12
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провалихме проекти от които можехме да спечелим милиарди, сега се молим някой да дойде да открие завод да му работим евтино, а той да си изнася продукията и печалбата.
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя кво работи освен да ходи да събира рекета по строителни обекти!
10
5
 
22
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
Няма ли кой да му каже че царят е гол?!?;?;
9
6
 
19
 
! Отговори
Факт преди 4 години
В България никой не инвестира, България е страна от третия свят и такива страни никой не инвестира. Досега в България и един цент не е инвестиран, няма пример за инвестиция с която някой от управляващите да се похвали. Това което наричат инвестиция е на правктика изкупуване на български активи на безценица или изнасяне на производство за да използват евтината работна ръка защот хората са бедни и за хляба да готови да работят на безценица, това последното се нарича аутсорскинг, а не инвестиция.
8
1
 
3
 
! Отговори
боби преди 4 години
******* ***** ************* ***** ********** ***** ******
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега остава да резне лентичката а движението ще го пуснат по късно