БСП казали за надвзетите субсидии, не им обърнали внимание

Вината била само във финансовото министерство
Обновена: 27 юни 2019 21:54 | 27 юни 2019 20:31,
14

Вина за надвзетите субсидии носи министерството на финансите, а не партиите. Това каза в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Стоян Мирчев. Той обясни, че левицата многократно е сигнализирала, че партията получава повече пари, но никой не е взел мерки.

Мирчев допълни, че надвзетите пари трябва да бъдат върнати, но за момента все още не е ясно как точно ще бъде направено това.

"Парите на БСП се харчат в три направления - политическият живот на партията на национално равнище, европейската кампания и пускането на нашата телевизия. Нещата в партията са прозрачни. Всички разходи бяха представени на Конгреса, всеки можеше да се запознае с тях. Надвзетите пари трябва да бъдат върнати. Правенето на спестявания обаче не е лек процес. Сигнализирали сме много пъти, че има надвзети пари и за това е алармирано дори министерството на финансите. Оттам са им казали, че всичко е наред и парите са такива, каквито трябва да бъдат. Партиите не са виновни, че парите са повече. Вината е в министерството на финансите", каза Мирчев.

Представителят на левицата също така бе категоричен, че от БСП са готови за консултации относно размера на субсидиите, но изрази мнение, че при един лев субсидия партиите няма да могат да съществуват без намесата на бизнеса и физически лица.

"Заявили сме готовност за консултации с управляващите относно субсидиите. Очаквам в най-скоро време те да се проведат. Трябва да се реши политическата система в каква посока ще бъде променена - субсидия от 1 лев, никаква субсидия или намаляване на парите. Всяко едно от тези решения ще промени начина на финансиране на партиите. При 1 лев субсидия те няма да могат да се финансират и ще трябва да взимат пари от фирми, физически и юридически лица. Това ще промени политическото представителство. Дебатът за субсидиите е начин управляващите да се справят с опозицията, и то преди местните избори. БСП получава своята субсидия и я предоставя за политическа дейност. Затова партията няма пари, за да върне надвзетите субсидии. ГЕРБ от своя страна трупат милиони - имат над 20 млн. в банка, и трупат лихви", обяви Мирчев пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е заплатата на Нинова, като партиен функционер? Отделно взима и като депутат. Ами свийте си разходите другари и другарки! Хората живеят с по 500-600 лева, а вие създадохте нова буржоазия в България. Нагли и ненаситни!
12
7
 
2
 
! Отговори
Куха лейка преди 4 години
Защо да не се направи ревизия на министерството на ФИНАНСИТЕ и да се установи кой е наредил тези плащания и кой е чиновникът който е изпълнил нареждането????? Министърът да бъде съден за престъпна безотговорност в повереното му Министерство. И пр. Спиш ли Цацаров или оглуше????.....
11
4
 
8
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
"Вина за надвзетите субсидии носи министерството на финансите, а не партиите."между 2005 и 2009 министерството на финансите е било под контрола на другаря сергей станишев.
10
1
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Ами като са видели и "казали ", защо са ги похарчили ?
9
2
 
21
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
БСП никога за нищо не са виновни.
8
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На комунистите пак някой друг им е виновен, бе!И как така сте ги алармирали, след като така ревностно защитавахте тия субсидии?
7
4
 
29
 
! Отговори
Черепа преди 4 години
Хайде Курнелио започвай да търкаш Билетчета. Има огромни печалби. (За мен)
6
1
 
21
 
! Отговори
ined преди 4 години
Всичко надвзето над 1 лев от референдума насам трябва да бъде върнато
5
2
 
18
 
! Отговори
Край преди 4 години
И тези организирани престъпни групи ще ни подреждат живота и искат да си живеят партииния живот с субсидия. А вие пускайте смс като трябва да се лекува дете.Това било популизъм. Пуста неокастрена тояга - *** мръсни.няма да се спра.
4
0
 
30
 
! Отговори
Гецата преди 4 години
Малки им били субсидиите. А мен пита ли ме някой достатъчна ли ми е заплатата? Да си теглят кредити. Ако не да се разпускат. "Всеки се протяга според чергата".
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп се изживява като необходима част от обществото от ***,всъшност другарите са на доизживяване.
2
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 4 години
"И отивам на банкомата да си ударим 400 лв. на дитето" Ромска работа.
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой ги разправяте тия бе другари!Как така някой ви превежда 4 години подред повече пари и вие си трайкате. Ни лук яли, ни лук мирисали.Толкова ли нямате един писар на Позитано да седне да сметне - толкова гласове по толкова лева прави толкова субсидии. Ами то е задча по математика за втори клас.Докато взимахте парите си мълчахте, а сега се опъвате и да ги връщате обратно. В касата ви трябва да има около 4,5 милиона по официални данни и по данни на другарката Нинова. Та къде са парите????