Дилема: Ще се разберат ли политиците за субсидиите?

В парламента започват отложените консултации
Обновена: 27 юни 2019 12:03 | 27 юни 2019 09:58, Петя Славова
0

Сметките в политиката продължават. Започват разговори колко да получават от държавата за политическа издръжка за наеми kd офиси и предизборни кампании.

В парламента започват отложените консултации между политическите сили за размера на партийната субсидия.

Няма яснота дали ще има обсъждане за това какъв да е размерът на партийната субсидия, както и кой и дали ще присъства. Това каза в "България сутрин" депутатът от "Атака"  и член на бюджетната комисия Николай Александров.

Още по темата

По думите му, това става на базата на дебата, диалога и на обществените настроения.  Александров допълни, че неговата партия е за намаляване на партийната субсидия.

"Ако не се намери здравословен модел, с който да се замести, най-големият страх ще бъде демокрацията, която представлява обществото. Това е така, защото партиите са проводник на идеи, които регулират обществения политически живот. Отделните групи трябва да бъде представен в парламента, където да има сблъсък на идеи и идеологии. Ако това го няма, няма как обществото да бъде представено идейно, а така се нагнетява напрежение", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Тяхното предложение е Централната Избирателна Комисия да поема разходите равнопропорционално на всички партии за медийни участия.

"Aтака" дължи над 539 хиляди лева надвзети пари за субсидии, стана ясно от разговора в студиото.  "Очаквам при нас нещата да се развият по-динамично", обясни Александров.

Той коментира и актуалния в последните дни дебат с евентуална забрана на абортите у нас. "Темата е на масата, обществото трябва да разбере какво иска. България загива, ние сме първенци по смъртност. Внимателно всеки трябва да премахне първосигналната емоция и да си дадем сметка можем ли да променим сегашната ситуация", посочи депутатът.

Александров говори и по въпроса със забраната на шум. "Проблемът е с прилагането. И сега има т акива разпоредби. Не съм привърженик да се удря бизнеса, но в гетата, където се случва по три дни мероприятия с високи децибели и полицията и общината не могат да се справят. По какъв начин сега държавата ще се справи? попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари