СДС се разтревожи от възстановеното членство на Русия в ПАСЕ

Партията ще направи всичко за да няма София "червен" кмет
Обновена: 27 юни 2019 21:55 | 27 юни 2019 21:28,
38
СДС се разтревожи от възстановеното членство на Русия в ПАСЕ
Снимка: Facebook

От СДС са разтревожени за позицията на различните държави в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, които "лекотворно" гласуват за възстановяване на членството на Русия в организацията. Според партията случилото се в ПАСЕ е червена лампа за общността и не бива да се подминава.

"Европа освен географско и икономическо понятие, тя е и духовно и ценностно понятие. Ако Европа не може да покаже, че държи на някакви ценности, а ги сменя по едни или други съображения, съобразно които гласува, по какъв друг начин да го характеризираме", твърди председателят на СДС-София д-р Антон Койчев.

Той допълни, че въпреки това, те показват уважение към Русия и мястото на тяхната култура в Европа.

Относно напускането на Украйна, която се оказа два пъти санкционирана заради Русия - през 2014 година, когато загуби Крим и сега, когато напусна ПАСЕ в знак на протест, Койчев е на мнение, че България трябва да застане на страната на жертвата, а не на агресора.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира и темата за решаване стойността на партийната субсидия, като заяви, че 1 лев не е достатъчен, но не е съгласен с отворен тип финансиране по американски модел.

По думите му 11 лева са наистина много и това дразни обществото. Председателят на СДС-София е на мнение, че трябва да се измисли методика, която да даде шанс и на малките партии да се развиват.

"СДС трудно се финансира в момента, ние разчитаме на дарения. Всички разходи сме ги оптимизирали", посочи Койчев.

На въпроса дали биха подкрепили настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова на предстоящите местни избори, той отговори, че СДС ще направи така, че столицата да няма "червен" кмет.

А позицията му по темата за новата методология в здравеопазването е, че тя е на прав път, въпреки че има още какво да се желае.

По думите му заплатите на медиците в общинските и държавни болници са обидно ниски и протестът им е напълно основателен. Според Койчев в здравеопазването ни липсва визия и стратегическо виждане.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: СДСсубсидииПАСЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
19
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Действията,политическите изяви,претенциите и постъпките на СДС щяха да са само смешни,и водевилни,ако не бяха жалки,и сервилни.Та те са един файтон хора,но искат да се доберат до софрата и са готови на всякакви политически еквилибристики,но най-приляга да бъдат една безлична и безгласна персонална патерица на Борисов,от която той няма нужда.Те приличат на някой крепостен селянин сврял се и ближейки, краката на феодала Борисов в очакване да му подхвърлят някое парче от софрата=
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има-няма и изпълзи някой като тоя! Аман!Ей, аланколу, днес сме 2019-та! Деветдесетте години отдавна си заминаха! Заедно с тях си замина и вярата ни "хубавото утре", както и "омразата" ни към Русия!Вярват ви само *** *** и платените трoлoве!Бих се радвал един ден да чета поименно на кой от вас каква присъда е дадена и с удоволствие бих гледал изпълнението на присъдите ви.Съсипахте България и живота на милиони хора!
23
5
 
28
 
! Отговори
Z преди 4 години
СДС-скрийте се някъде гадини фашистки! Вие загробихте България и унищожихте всичко, което беше градено с много труд! Некадърници смотани!
22
1
 
2
 
! Отговори
Р преди 4 години
Сдсдо си гледа работа в бг
21
3
 
16
 
! Отговори
Курника преди 4 години
Гробарите си сложиха не таралеж в гащите, ами цял КОЧ
20
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради разединеният ЕС и егоизтичната политика на Тръъмп,Русия върви все по-сигурно,към световно господство,което мечтае отдавна.Диктаторът Путин налага на света своите правила и няма кой да го спре.
19
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кои бяха СДС , някой сеща ли се въобще , че са съществували подобни недоразумения в политическия живот на България.
18
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа никак не се е поучила от миналото. Вместо да прогонят агресора от всички европейски структури те тръгнаха да омиротворяват агресора Русия. Същите глупости направиха Деладие и Чембърлейн през 1938г като си затвориха очите пред аншлуза на Австрия и окупацията на Судетите с надеждата че Хитлер повече няма да прави лошо на съседите си. Рузултатът от това умиротворяване беше 60 милиона жертви. Ако избереш позора пред войната ще получиш и позора и войната. Европа избра позора, чакаме войната.
17
0
 
21
 
! Отговори
До Заклет антиседера преди 4 години
Когато се извършваше приватизацията, във всеки район на страната имаше договорка кои предприятия да приватизират хора на СДС и кои предприятия да бъдат приватизирани от хора на БСП.Имаше наивници и от двете страни. Работил в същата сфера, познава нещата и като го назначат за директор, който да извърши приватизацията, той се опитва да стабилизира предприятието. И веднага го викат на по-високо партийно ниво, за да му дърпат ушите. Ликвидацията на икономиката ни беше поръчана, БКП прие поръчката!
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Ама СДС не беше ли една от политическите формации, които БКП си измъти като квачка? Така, както измъти и други - БСП, ГЕРБ и т.н.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Унищожаваха работни места безда създават нови -- това е престъпление.Чака ги възмездие.
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сдс е антибългарска партия --първа цел й е да слугува начужди господари. Чака гисурово наказание.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
KO BE TVA SDS?
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези отвратителни същества още ли се подвизават по телевизиите??? КОЙ ги кани тия ***, дето ни ПРОДАДОХА НА запада???? Някой ден ще има НОВ НАРОДЕН СЪД ЗА ТИЯ ПРЕДАТЕЛИ, ЗАЕДНО С гробаджийската "партия"!!!
11
1
 
27
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
СДС???!!!Кое СДС ??? Няма такава партия!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седесерасти
9
1
 
32
 
! Отговори
Антисоросоид преди 4 години
След сближаването на Русия и Китай европците започнаха да се умилкват около руснаците за да намалят влиянието на икономика номер едно в света Китай но Русия не предава приятелите си.
8
1
 
27
 
! Отговори
Съни преди 4 години
Извинявам се, че питам, но какво е СДС?
7
2
 
31
 
! Отговори
Заклет антиседераст преди 4 години
Какви са тия приватизаторскибоклуци дето им давате теибуна ! Всички от седераскатапасмина трябва да се осъдят на доживотен затвор за унищожаването на Българската икономика
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИзтръскайтеКостов бе тарикати.И един лев субсидия за вас е много.Събирайте си от членски внос.А ако не ви е достатъчно работете на три смени за по 700 лева на месец и ги дайте за партийката си.Улегофрени.Добре че ГЕРБ ви "прегърнаха",че да се чуе нещо за вас.Кога обаче ще ги гътните и тях в трапо.