БСП ламти за власт, ползвали методите на БКП

Борисов се възползвал от предимството да си на власт, смята Харалан Александров
28 юни 2019 16:52,
59
БСП ламти за власт, ползвали методите на БКП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП отказва да види реалността, заслепена от ламтежа си за власт. А реалността е, че България се развива, макар и бавно и неравномерно. Такова мнение изрази социалният антрополог Харалан Александров в интервю за 24 часа.

Той коментира изводите от изминалите европейски избори и смята, че заради ниската активност, всички партии са понесли загуби и никоя от тях не може да се нарече истински победител.

По думите му, голямата грешка на социалистите била, че са направили елементарната грешка да създадат свръхочаквания за радикална промяна, каквото очакване няма в самото общество.

Според него, въпреки относителната бедност, корупцията и слабостите на управлението на ГЕРБ, все повече хора се замогват, стабилизират се и градят планове за бъдещето.

"Тези хора има какво да губят", обоснова се той.

БСП са се държали преднамерено грубо, арогантно и агресивно, залагайки на "примитивните и разрушителни страсти на тълпата."

Още по темата

"Това им е стар номер, който партията-майка - болшевишката БКП - неколкократно е използвала в кървавата си история по заповед на Кремъл и в услуга на съветския империализъм. Този път номерът не мина", каза Александров.

ГЕРБ от своя страна пък се ориентирали към реалността, а премиерът Бойко Борисов се вълползвал от огромното предимство на властта - възможността да разполага с ресурсите на държавата и да прави нещо, които могат да ощастливят хората.

"Да не подценяваме и способността на Борисов да ощастливява хората със самото си присъствие", изтъкна експертът.

Попитан има ли шанс Слави Трифонов да заеме силни политически позиции, Александров коментира, че такъв шанс има - шоуменът имал ресурс, познат е на всички и е ярък публичен говорител.

"Той и неговите сценаристи функционират като своеобразно правителство в сянка, макар и под светлитните на прожекторите", изтъкна антропологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Едвин е един преди 4 години
Извадка от книгата на Сухарев......групата за осиране на минералния извор в Банкя от три дена са със зашити заТници и нагъват кисело зеле със сушени пиперки пълнени с боб.Очаква се олайняването да започне на връх Джулая. Умоляват се гражданите и селяните да помагат на смелите опълченци които с риск на дутепата са решили да донесат изпражнителното ако в епицентъра на санаторялна банкя...край на цитата
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПлешливоИзцапаният Митко Фоткографинът, зачерняйки пространството около лицето на Нинова дефакто скрива кои са нейните приближени, което доказва неговата бесеписност, поради което Данчо дер Шнелер колкото и да осветлява пространството около Нинова пак не е ясно защо изобщо не е обратното и двамата да са обратни
44
1
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Boko bohttps 37 Разбира се че не е имало турска робство. Имало е турско владичество. Повече няма да обяснявам , защото няма да вденеш.
43
2
 
14
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
БСП и жажда за власт - не може да бъде .......
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е!Лицемери са всички, които премълчават тази очевАдна истина вече близо 30 години, а най-смешното са заявките на червената върхушка че били единствените защитници на бедните, слабите и онеправданите българи.Да си умреш от смях!
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП нямат търпение да направят 3000лв за долар.
40
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харалан се активизира като за последно. Простено му е! От това се изхранва, а не се знае докога.
39
12
 
7
 
! Отговори
ДГДАРАЛАМБИНАТИФЕРИЧ преди 4 години
СТИГА, ДЕ. БСП "ЛАМТЯЛА" ЗА ВЛАСТ. ЕДИНСТВЕНИЯТ КОЙТО НЕ САМО ЛАМТИ, АМИ КАТО СВИ НЯ В КОПАНЯ СЕ ВЪРГАЛЯ ВЪВ ВЛАСТТА Е СПОНСОРЪТ НА ХАРАЛАН, ОНЯ ОТ БАНКЯ, ИНАЧЕ И ИМЕТО МУ ПРИЛЯГА -ХАРАЛАН, ОТ ХАРАЛАМБИ, ОНЯ КОЙТО САМО АРАЛАМБИ /ДРЪНЧИ КАТО ПРАЗНО ТЕНЕКЕ НЕБИВАЛИЦИ/,ПО ДУМИТЕ НА МЪДРЕЦА РАДИЧКОВ. АМА САМОДОВОЛНАТА МУ МАЗНА МУТРА Е ТОЛКОВА ПРОТИВНА, ЧЕ ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ СМЪРДИ НА КИСЕЛО И ГНИЛОЧ.
38
8
 
25
 
! Отговори
Гешо преди 4 години
Знам от баба ми и дядо ми : девиза на комунистите е колкото е по зле е по добре за нас и затова правят всичко възможно да изглежда всичко зле, затова дърпат винаги каруцата назад .Тази партия трябваше да бъде забранена още преди 30 години . Как не се извиниха на хората и да започнат наново , ама не - старата песен на нов глас .
37
19
 
13
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Тоз Харалан от НБУ дето е с няква измислена дисциплина - социален антрополог и то в Бг и той на хранилка при някоя фондация беше казал, че няма турско робство. Аман от продажници дето насаждат мнение
36
9
 
27
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Пишете хубави неща за БСП-за мъртвец или хубаво или нищо.
35
9
 
22
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Има една приказка как лисицата вървяла след коча и като гледала как му се люшкат мъдурите се надявала ха да паднат ха да паднат ама те все си се кандилкали . Та БСП изглежда все да е в тази роля на голямото очакване и лакомо облизване .
34
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недей така сега де.Наречи тоя плъх както му е името неолиберален фашист той се гордее с това и го рекламира цял живот за тоеа да стане такъв се стара даде си за пари и душата и тялото по-точно *** и то сега да не му признаеш кенефния напън.Признай му го да се радва, не виждаш ли че е като Панайот от биг брадър викат му че е много *** а той чува само че е много и се радва.След това го прати по дяволите не че ще схване с тоя балон, дето го има вместо глава какво говориш.
33
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички социолози и политолози са подготвени от БКП преди 10 ноември в АОНСУ .Всички без изключения са марксисти и след 10 се писаха неолиберали .Всички .Срам ме е да ги слушам само .
32
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30 де късмета да бяха просто болшевики.Тия съединяват комунизъм с омраза към всичко извън границите на България че някой път и вътре в нея.Тези преди се кълняха в Сталин и Ленин а сега видяха че на другаде д.уха вятъра и вече са ултраконсервативни лъженационалисти тоест нацисти.Ей това са.Бсп в момента не е лява а ултрадясна партия.Пък Нинова се готви да стане първата жена фюрер.
31
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата му е да говори против БСП и опозицията. Ако работи това без пари, значи е много глупав.
30
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този замести Яне Янев на поста "Шут на ББ". Много такива шутове антрополитосоциолози, все на субсидията партийна чакат; замогнали се от народните пари; имали какво да губят. Прославят култа към личността на ББ, това са новите болшевики.
29
2
 
17
 
! Отговори
червените ескадрони преди 4 години
До Анонименняма кой да им даде властта на тепсия!
28
4
 
9
 
! Отговори
ДО 26 преди 4 години
С какво според теб се занимава СОЦИАЛНАТА антропология бе юнак ????
27
23
 
14
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
ТОЗИ ХАРАЛАН ПО ЦЯЛ ДЕН ХОДИ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ И СЕ ЧУДИ КАК ДА ГОВОРИ ПРОТИВ БСП- ТОЙ ДРУГА РАБОТА НЯМА ЛИ ????