Каракачанов отговори на Радев: Цената на F-16 e 2,2 млрд. лв

Президентът можеше да помогне малко, смята военният министър
29 юни 2019 15:02, Красимир Ангелов
323
Каракачанов отговори на Радев: Цената на F-16 e 2,2 млрд. лв
Снимка: БТА

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов отново заяви, че цената на самолетите F-16, които българската армия ще получи, е 2,2 млрд. лв.

Още по темата
"Аз не знам от къде Радев твърди, че са 3,2 млрд. лв., след като още преди 10 дни ние сме му изпратили, по негово искане, предложението за договор", допълни Каракачанов пред журналисти в Троян. В местността Хайдушкото сборище край троянското село Балканец вицепремиерът участва в традиционния празник на планината, билките и туризма.

По думите му в договора ще има определени корекции, но президентът е бил информиран за всеки етап, когато той е поискал. Според вицепремиерът, ако се стигне до подписване на договора, до края на юли процесът ще е приключил: "Ние ще направим своя доклад до Министерския съвет, той трябва да вземе решение и да го вкара в Народното събрание. Парламентът ако одобри това предложение, до края на юли той може да се сключи", подчерта Каракачанов.

"Аз не знам от къде излезе този един милиард лева, по принцип самият преговорен процес, независимо за каква техника е, не е проста работа. Ако беше лесно самият президент Радев, още когато беше командващ на ВВС, щеше да реши проблема. Само че той не се решава вече 10-12 години, сега сме на крачка да сключим договор", коментира още военният министър.

По думите му има неща, които в този договор и на него не му харесват и това е заявено. "Президентът можеше чрез ранга, който заема, да потърси контакт със своя американски колега и ако има някакви съображения да ги каже и да помогне малко в този процес, защото е лесно да критикува, трудно е да се върши работа.", добави лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
5
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
В България не сме...виждали бойни самолети и сега...премаляваме от гордост че ОСЕМ американски...фърчила ще кацнат у нас.Цената е без...значение;важна е...фукнята.
132
1
 
6
 
! Отговори
Къде е курск ?????? преди 4 години
Да беше се качил на КУРСК нали харесваш руска скрап
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и единия и другия са шушумиги, бивши БКП кадри, които освен да краднат друго немогат
130
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осем нови самолета са много повече от всички стари които имаме в момента.От това което се случва е ясно , че някой много не иска тук да има F 16.Изобщо някой много не иска България да има бойна авиация.
129
4
 
7
 
! Отговори
Мили ми лизачи преди 4 години
Сделка явно ще има. Няма да коментирам добра или лоша е. Засега обаче фактите показват, че целия цирк с тн конкурс, решението на Народното събрание за максималната стойност по договора и всички обяснения на управляващите са сапунени балони. Така, че и крайния вариант на договора, комплекта въоръжение, наземна техника и всичко друго по сделката ще излезе наяве. Тогава ще видим кой крив кой прав.
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе строг, но справедлив. Време е да отворим пак БеленеЗа вас само бой и люта eбън - много ви занят човките - папагали!
127
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове, това не е държава от дълго време.Да се говори от десет години за 8 (ОСЕМ) самолета е нещо нелепо. Едно време това бе във финансовите възможности на една община от малък тип. 8 самолета по никакъв начин няма да помогнат за националната ни сигурност. За да сме някаква, дори и минимална сила, с която някой да се съобразява са необходими най-малко 300 нови самолета, което е абсурдно в тази ситуация.Погледнато отстрани сме направо жалки.
126
4
 
5
 
! Отговори
Народния съд преди 4 години
Бе строг, но справедлив. Време е да отворим пак Белене
125
7
 
14
 
! Отговори
10 самолета СССР преди 4 години
ПОДАРИ 1981г по случай 100г. от рождението на Г. Димитров. Сега САЩ искат да ни пробутат 8 60годишни самолета за 3.4 млр. Долара. Стъкълца за индианците....
124
6
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Шкембе войвода са отговори как така САЩ продават на Япония 70 броя F-35 по $90 млн броя - с включени наземни съоръжения, ремонтни работилници, въоръжение, резервни двигатели и комплект боеприпаси? А ние ще купим 50-годишни кошници по $250 милиона
123
3
 
6
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 4 години
Летец 1 клас. Ех Цър.вула Цецо вече го обучиха за 2 часа на тренажора, а Тиквун взе, че го уволни. Сега Шкембе воевода щял да се учи, ама трябвало спец тренажор с размер XXXXL
122
14
 
4
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Импийчмънт за шофьора на самолет! Цветан Цветанов Президент!
121
10
 
8
 
! Отговори
Българин - родолюбец преди 4 години
Ти си позор за България *** *** импичмън и затвор за национално предателство
120
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички стана ясно, че ни управлява ББК (банда без команда).
119
4
 
7
 
! Отговори
30 г МиГ29 преди 4 години
След 40г ще честваме 100г от създаването на Ф16. Ако я има България тогава. Че както продадоха всичко и всички може и да я няма.
118
8
 
9
 
! Отговори
Курнела Крадлата преди 4 години
Дръж дръж румене дръж ще има рубли пак от руското
117
14
 
9
 
! Отговори
Решетников преди 4 години
Харашая сабака сме избрали за уж български президент уха уха
116
8
 
8
 
! Отговори
До задачата преди 4 години
При залп на С-400 от Измир срещу АМЕРИКАНСКИ самолет,първа ще падне главата на президента... турския!!!
115
13
 
8
 
! Отговори
България е във НАТО преди 4 години
Щом продажните рубладжии ревът значи България е на прав път !!!!!!
114
5
 
7
 
! Отговори
Уса лизачите преди 4 години
Им се изприщиха езиците от работа