Борисов: Ще подкрепим Станишев за шеф на ЕП. Българин на този пост е чест!

"Ние не сме като БСП и с две ръце ще го подкрепим!"
Обновена: 2 юли 2019 21:29 | 2 юли 2019 21:26,
222
Борисов: Ще подкрепим Станишев за шеф на ЕП. Българин на този пост е чест!
Снимка: БТА

Категорично ще подкрепим кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ЕП. Това каза пред журналисти в Брюксел след извънредното заседание на Европейския съвет премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

"Аз още в предизборната кампания недоумявах как лидерът на европейските социалисти беше пети и не искаха да го включват в листата. Сигурно в момента му е трудно да обяснява как той не е председател на групата, защото неговата партия не му е дала това право, а ще оглави Европейския парламент", каза премиерът.

"Пред всички колеги българи казах, че бихме го подкрепили. Българин на такава позиция е само чест и гордост, независимо, че неговите хора в България не го харесват. Ние не сме като БСП и с две ръце ще го подкрепим!“, продължи Борисов, но отказа да посочи от кого е бил номиниран Сергей Станишев.

"Аз съм доволен, защото ние си взехме поста, който подобава на партия победител. Поста на Европейския съвет. Шарл Мишел е изключително умен и подготвен човек. Приятел на България", отбеляза още министър-председателят.

Той допълни и че добре ще се справи предложената за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Урсула фон дер Лайен– с нея бяхме в Мюнхенската конференция, тя беше в един панел с нас, тогава министър на отбраната на Германия. И Каракачанов добре я познава. Майка на 7 деца. От доста години се познаваме. Мислим, че добре ще се справи", каза Борисов.

"Всички поехме ангажименти със своите парламентарни групи да подкрепят този компромис, всички гласувахме единодушно, само Ангела Меркел се въздържа“, уточни той.

Борисов поясни, че предложението за върховен представител на Европейския съюз по въпроси на външните работи е испанецът Жозеп Борел.

Министър-председателят съобщи още, че Европейската централна банка ще бъде оглавена от Кристин Лагард.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 години
нещо не те разбрах за какво говориш?!Неподготвен съм бил ...анам от разбирачи...
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре Тиквата защо до вчера ги блещеше едни други кой бил спечелил изборите и кой ще оглави ЕП.Днес ги говориш точно обратните.
108
1
 
3
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Нещо не виждам коментарите на ".","D" на "Анонимен" все герберастки ***.
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще подкрепи и кого , Европа вече избра шеф на ЕК , не питат въобще Борисов какво мисли тоа Борисов доказа за пореден път че нищо не разбира и нищо не знае , да си подава Оставката сам
106
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се прави като БСП с Румяна ЖелеваТака се прави. С позитивна енергия - така се и приятели и избори.
105
1
 
7
 
! Отговори
преди 4 години
гея не е българин!
104
2
 
8
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 4 години
Двамата - Станишев и Борисов не са българи! Ще се подкрепят естествено, може и до обетованата майчина земя да отидат .Ще пият едно кафе с чичо си Бенямин .Вие , вие гоимите да му мислите ,дали да си купите храна ,или лекарства ,ИЛИ ДА СИ ПЛАТИТЕ САМО СМЕТКИТЕ! Честито ви увеличение на пенсии и битовите сметки ! Пак гласувайте за кожодерите!
103
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЛКОВА ТИ ВЯРВАХМЕ БОЙКО,А ТИ ИЗЛЕЗЕ ПО ЛЯВ И ОТ ЛЕВИЯ ЧЕПИК СТАНИШЕВВСИЧКИ В ПАРЛАМЕНТА СТЕ МОШЕНИЦИ,ВЕЧЕ НЕ ЗНАЕМ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМЕ МНОГО СМЕ ОБЪРКАНИ
102
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!!!!!ПАРЛАМЕНТА ВОНИ НА РУСКИ ВАТЕНКИ ОТ ДЕПУТАТИ КОЛХОЗНИЦИ .ХАЙДЕ БЪЛГАРИНО СЕГА НЕ ЗНАЕШ ЛИ КОЯ Е ИСТИНСКАТА ДЯСНА ПАРТИЯ, ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАШ ИЛИ МОЖЕ БИ ТИ БЪЛГАРИНО СИ МАЗОХИСТ,ПСИХ.ЯСАЛ ЧЕРВЕЙ ЗАРОВЕН В ЗЕМЯТА,ДЕМОНИЗИР.АН РОБ НА СТАДО ЧЕРВЕНА ***
101
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едни мекотели в морето - медузи, охлюви, на сушата се наричат е е - борисоф
100
6
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
а защо не подкрепихте ирина бокова сега станахте за подигравка с Георгиеванямате мярка нито в приказките нито в действията
99
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Майка на 7 деца. От доста години се познаваме."Напомня ми за една песен на Ъпсуpт... "За тия ли момчета става въпрос? Познавам ги, тоя единия е много пpост!Разполага с лични телефони,Навремето ми взе всичките жетони!"Каква прилика само! Все едно слушам селски пишлигapи да се фукат кой кого познавал и с това да си помпaт рейтинга. Смях!
98
19
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ГОСПОДИН БОРИСОВ, ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ! ДОБРО УТРО, ЖЕЛАЕМ ВИ УСПЕХ! НАРОДА ВИ ОБИЧА!
97
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се като толкова много го харесват от Герб защо не го прибраха в тяхната листа и без това е ултра десен политик за Истанбулската конвенция, за притокът на ислямисти у нас, за третият пол?Човекът като Борисов нищо хубаво не стори за България и как обикновените хора да го харесват?
96
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби пак се изказа неподготвен
95
26
 
2
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
Бойко е най-значимият български политик след Освобождението.
94
7
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ-СВИНЕ преди 4 години
ЗНАЕМ .МУТРО ,ЧЕ ЩЕ ПОДКРЕПЯШ ЕВРЕЙСКИЯ ГЕЙ И ГЛОБАЛИСТ-СТАНИШЕВ,ЗАЩОТО ТИ МУТРО СИКАДЖИЙСКА ВИНАГИ СИ БИЛ ВЕРЕН И РАБОЛЕПЕН СЛУГА НА ЦИОНИСТИТЕ.ТАКА,ЧЕ ТИКВО ВМЕСТО ДА НИ ЗАНИМАВАШ С ТОЯ ЕВРЕЙСКИ *** ВЗЕМИ ОТНОШЕНИЕ ПО ТАЗИ ТЕМА,СТАВА ВЪПРОС ,ЧЕ ДОКАТО ТУК ПАК ВДИГАШ ЦЕНИ НА ТОК,ПАРНО ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА В РУМЪНИЯ ОТ 1 ЮЛИ СВАЛИХА ЦЕНАТА НА ТОКА С НАД 5% И ОБЯВИХА ПОВИШЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ С 20 %,А В ГЪРЦИЯ С КОЯТО НИ ПЛАШЕШЕ ОТ 3 ЮЛИ ПО ЕВТИНИ ТОК,ХРАНИ И ДАНЪЦИ.
93
4
 
3
 
! Отговори
CHASTEN KOMUNIZYM преди 4 години
V BG KOMUNIZMYT NIKOGA NE SI E OTIVAL QZYK ZA NARODA
92
6
 
6
 
! Отговори
BOIKO BORISOV преди 4 години
KOMUNIST DA SE NARICHAM PYRVA RADOST E ZA MENE NARODE SPISCH
91
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, че изобщо ме интересува кой какъв ще бъде в ЕП. Това са една шайка бюрократи които лежат на гърба на обикновените хора. А за Станишев е ясно...той има голяма вина за това да търпим това безумно управление на ГЕРБ