Тревога вляво: При лев субсидия - партиите в сивия сектор

Това мнение изрази социалистът Иван Иванов
Обновена: 3 юли 2019 22:14 | 3 юли 2019 22:05, Красимир Ангелов
25

Консултациите между управляващите и коалиционните им партньори за размера на партийната субсидия преминаха, а от ГЕРБ заявиха, че са непреклонни в позицията си тя да остане 1 лев, какъвто размер гласува пленарната зала на първо четене.

Още по темата
От БСП също остават на мнение, че субсидията трябва да се намали, но не и толкова драстично.

"БСП винаги е твърдяла, че тази субсидия трябва да бъде коригирана, но в един разумен размер, който трябва да бъде обсъден от всички политически сили. В противен случай партиите влизат буквално в сивия сектор", коментира депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него предложението за неограничено финансиране от физически и юридически лица хвърля партиите в ръцете на бизнеса. Политикът е на мнение, че планираните промени имат за цел да рефлектират върху БСП при подготовката им за местните избори.

"Ще бъде изключително трудно. БСП е партия с традиции, има си своя парад, без който не може. Това не е само при нас, това е при всяка една политическа партия", обясни социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те българските партии са в сивия сектор откакто има "демокрация" у нас.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да са в сивия сектор, ако работят институцийте. Щом партиите работят за олигарсите, те да им плащат, (не че до сега не беше така) . Парадокса е че ние им плащаме да купуват гласове.
17
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
До Анонимен 7 Нима само БСП са се облагодетелствали та така крайно предлагаш. Всичките са си мълчали и харчели. Сега едни които получават пари от бизнеса са готови веднага да възстановят сумата а БСП явно не получават от сивия сектор парички и не са в състояние накуп да възстановят сумата. Г решката на БСП е била, че са си траяли и те за това престъпление.
16
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ТА ТЕ И СЕГА СА СИ В СИВИЯ СЕКТОР. КОЙ ИМ ПЪЛНИ КАСИЧКИТЕ НАЛИ ГОЛЕМИТЕ ОЛИГАРСИ. УСЛУГА ЗА УСЛУГА. ЗАТОВА И НЯМА ДЪРЖАВА ЗАЩОТО БИЗНЕСА ВСЪЩНОСТ ИЗПЪЛНЯВА ТАЗИ ФУНКЦИЯ. НАЛИ СА СИ ДАЛИ ПАРТИИТЕ *** ПОД НАЕМ ЩЕ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА. ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ ЛЕВЧЕ ИЛИ НУЛА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ. ПАРИТЕ ИДВАТ ОТ ДРУГО МЯСТО И ТО ДОВОЛНО.
15
0
 
2
 
! Отговори
Плашиш ли ни? :/ преди 4 години
И аз си мисля, че от край време всички партии са си в сивия сектор... Сега поне всички ще знаем реално колко много харчат, от къде им идват парите и с кой са най-гъсти ;) вече ми е любопитно.------По-малки субсидии -> повече пари за българския народ. С по-малки субсидии всяка година ще има малко повече парички за увеличаване на пенсии, за подобряване на здравеопазването и други полезни неща :). Ще е с малко, но ще бъде по-добре от нищо. Това си мисля.
14
0
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
Който си върши работата, НЕ ХОДИ В СИВИЯ СЕКТОР.ФИГУРАНТИ В НС-- НЕ НИ ТРЕБВАТ.АМАН ВЕЧЕ ОТ КИБИЦИ ЗА ПАРИ.
13
0
 
9
 
! Отговори
И като отидат преди 4 години
в сивият сектор,какви ще ги свършат? Те и при 11 лв пак са в сивият сектор, нали видяхме как Боко опрости милиони данъци на Домуса, защо ли стана така!? Да ходят на майната си, ако българина има мозък, ще го използва при гласуване, а не после да псува като каруцар!
12
0
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Въобще не ми пука у кой сектор ще са !!! Важното е да не храним търтеи !!!
11
3
 
6
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След оставката на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
другаре, ви сте в сивия сектор, та нали вие го създадохте с тая цел, да има от къде да лапате! що симулирате притеснение?!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ся, Курлеля да ходи да врътне една фирка Бойко и да моли прошка за простотията си с която го залива цяла година. И накрая да завърши с думите - "Дай Бойче 5-6 лв. субсидия, че много курбанджии съм събрала на софра покрай мене.Ако не ми дадеш, до Коледа всички при теб ще се запишат , че ти е по мазен КуРбаня.Нас мен ми остана само първата сричка да дъвча, ей на, за това и при теб съм дошла!"
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в българските партии са си престъпници независимо от субсидиите.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надзетите субсидий трябва да се одържат от заплатите на червените депотати +Лихвата
6
4
 
12
 
! Отговори
малък Сашко преди 4 години
От комунист да вземеш държавна пара!Този фокус никой не го е правил никога!Още сто години ще гласувам за Борисов!Като дойде ред да се плюе вляво, а да видим колко коментара ще има ! ха!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато БСП не върнат надвзетите субсидии не трябва да участват в никакви консултации. Не може да присвояваш държавни пари и в същото време да не ти стига отреденото от народа. Да си продават телевизията и да върнат парите.
4
1
 
17
 
! Отговори
хм преди 4 години
Ама много се уплаших!! Между другото, те досега в кой сектор бяха?
3
0
 
16
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Групи от безбожни комунистически отпадъци - това са всички алчни т.нар."партии" в България!Нищо друго не ги интересува освен кражби и пари от където и да било.Затова сме в това състояние, а статуквото е изгодно и доходоносно за мафията.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хората са ви назначили и казват 1 лев макс и това е на който не му харесва да се маха , и на мен така ми казват това е заплата в Бг ако не ти харесва никой не те държи на сила а и терминал 2 е отворен
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
партиите не трябва да са бизнес дружества за печелене на пари от гласове, а приносител на идеи и намиране на решения за реализацията им,съществуването им като търговски дружества е безсмислено