Разумно или през пръсти? БСП и ГЕРБ в схватка кой как е харчил субсидиите си

За телевизия, пазени в банки, събиране на лихви
4 юли 2019 17:52,
35
Разумно или през пръсти? БСП и ГЕРБ в схватка кой как е харчил субсидиите си
Снимка: Pixabay

След като депутатите окончателно решиха парите на партиите да паднат от 11 лева на 1 лев за глас, от БСП поискаха политическите формации да върнат непохарчените средства от партийната субсидия. Причина за това е обвинението на социалистите, че ГЕРБ държат в банки милиони, събрани от субсидии, и трупат лихви.

Още по темата

Окончателно: Партийната субсидия пада от 11 лв. на 1 лв. за глас

Предложението да се върнат неусвоените средства към 3 юни 2019 г. обаче не срещна подкрепата на депутатите и то беше отхвърлено.

По време на дебата БСП и ГЕРБ си размениха остри нападки кой как е харчил парите си през годините.

БСП настояваха, че с драстичното орязване на субсидиите се търси начин да се разгроми червената опозиция в парламента и да се позволи непрозрачното финансиране на партиите от бизнеса. Те нападнаха управляващите и че са дали близо 2 млн. за скъпи коли. ГЕРБ отвърнаха пък, че социалистите не харчат разумно парите си и отбелязаха, че партийната телевизия е скъп разход.

"Има ли коли или не, фактите са, че БСП не може да си върне субсидията, а ГЕРБ я върна. Ние предлагаме намаляване на субсидията, а вие я браните", отсече Маноил Манев от ГЕРБ.

Менда Стоянова се включи, че ГЕРБ не е изразходвала незаконосъобразно средствата си и посочи, че е спазили закона да държи парите си по банки, а не по каси.

"БСП се оглежда в парите на ГЕРБ. По стар комунистически обичай обича да експроприира парите на другите", отсече Стоянова и цитира реплика от филм на Дани де Вито "Има нещо, което обичам повече от парите, и това са парите на другите".

Ченчев пък контрира, че връщането на непохарчените субсидии е практика в много европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
9
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Всички пропускате един тънък момент - че това с едното левче е само до края на 2019. И в случая герб просто играят - с 300 милиона на влог (това го каза Горанов), и с цялата държавна хазна на разположение, те спокойно могат да минат и без това левче. Забавихте ли,че герб си направиха цялата предизборна кампания за евроизборите с държавни средства! Играта е много проста - да се изцица бизнеса и да се закопае опозицията.Демокрация ли казахте, или мутрокрация?
8
10
 
1
 
! Отговори
Да се самосезира МО преди 4 години
Снощи Люба Кулезич се" възмущаваше" как една учителка по руски език е станала кмет на София.Явно на времето малък бой изяде
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова каза, хайде бизнеса да си затвори портфейлите, е сега ги затвориха. Ха-ха-ха
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТрябва да се закрие народоизедническата партия БКП-БСП .
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това НС трябва да се закрие ,а условието за новите кандидати да бъде да не са били преди това депутати.
4
1
 
8
 
! Отговори
вижда се преди 4 години
Не се наядоха свинете ,ейй !!
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То па едни лихви...0.7 %.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички партии основно БСП искат народовластие и пряка демокрация чрез референдуми. Е сега народа каза 1 лв. субсидия за партиите. ГЕРБ из пълни искането на народа и толкова.
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни интересуват, използват НС за схватки и за Пи Ар и популизъм. НС трябва да се закрие, какво става с референдума на Слави ?