Кутев: Отстраняването ми е показна акция!

Причината за освобождането му е Корнелия Нинова
8 юли 2019 11:27,
59
Кутев: Отстраняването ми е показна акция!
Снимка: БулФото

Аз и Валери Жаблянов сме жертви на показна акция - другите да си правят сметката. Така каза пред bTV депутатът от БСП Антон Кутев по повод отстраняването му от поста зам.-председател на на парламентарната група на БСП. Рокадите в столетницата дойдоха по личното искане на лидера Корнелия Нинова.

Кутев коментира, че очаква и до седмица да спре да бъде председател и на Комисията по взаимодействие с неправителствените организациии и жалбите на гражданите в НС.

Още по темата

По думите му, причината за освобождаването му са противоречия с лидера на левицата Корнелия Нинова относно воденето на политика в БСП.

"Тези противоречия са нормални. Аз съм длъжен, когато мисля, че нещо не е, както трябва - да го кажа. Не мисля, че ще има други отстранени", коментира Кутев.

Той призна, че много отдавна не е говорил лично с Нинова, но последния път, когато това се е случило бил, когато се опитвал да я убеди, че кампанията за евровота не трябва да се проведе така.

"Корнелия е демократично избраният лидер на партията, независимо дали ми харесва на мен. Тя е човекът, който носи отговорност за тази партия, затова всяко нейно действие, включително моето освобождаване - е нейно право", посочи депутатът.

Кутев заяви убедено, че БСП е демократична партия и че не вижда разчистване на сметки в отстраняването си, въпреки това обаче проблем има.

"Виждам предупреждение към всеки, който не е съгласен по някакъв начин с лидера. Не съм убеден, че това е най-добрият подход, но тя така е избрала", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако в дания бяха дошли на властбългарските демократи, щяха даразкатаят промишлеността и селскотой стопанство, каквото направиха тук.Колкото неграмотни, толкова и нагли.Единственото решение е Белене.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,*утев, беше време - ти колеше и бесеше,ти раздаваше квалификации и оценки на другите. А виж,вече свърши хубавото време,и дъжда вали,и дъжда вали...
51
4
 
1
 
! Отговори
Кънчо Райчев преди 4 години
До до 33Кои социалисти? БСП са неолиберали. Дай световен пример за такива социалисти каквито твърдиш. 2004г. - БВП е 3 360 долара на глава 2008г. БВП е 7 260 долара, 2017г. БВП е 8 227 долара, за 4 години нарасва с 3 900 долара, а за 9 години после само с 933 долара - не покрива инфлацията. Бюджетът нараснал, а е 9,33 милиарда долара през 2008г., и 9,09 милиарда долара през 2017г. Дългът е увеличен. Българската икономика е 0,06% от световната икономика 2005г, 0,09% 2009г, и 0,07% сега
50
2
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
До АнонименСоциалистите никога нищо не са направили !Те само консумират,вдигат лозунги , вземат заеми и правят фалити.
49
3
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Студената война е спечелена от Червената олигархия днес капиталистическа върхушка. Източна Европа беше буфер срещу западно нападение срещу СССР. Сега пак сме буфер срещу Русия обаче. Консерватизма намира за виновни личностите, либерализмът и прогресивизмът смятат системата за виновна. Така е и за стетуквото, системата е добра хората са виновни за провалът. Ако отменят системата, то в минало време системата е виновна. Бащите от БКП са невинни, системата билавиновна. Костов е виновен, системата не
48
1
 
3
 
! Отговори
Кънчо Райчев преди 4 години
До До 43 Три пъти по-малко е била разликата на БВП на глава на България 1938г. спрямо богатите страни в Европа. Три пъти се запазва разликата, 1990та, и сега. Тоест растеж според западният през 1945-1990та, и застой като западният 1990та-до сега.По време на войната левът претърпява силна инфлация, като за периода 1939-1945 година паричното обращение нараства 14 път, а стойността на лева пада 12 пъти.
47
1
 
2
 
! Отговори
Кънчо Райчев преди 4 години
До До 43През периода 1878 г. - 1944 г. голяма част от населението на България все още се е прехранвало с натурално стопанство. Старите хора говореха, че до 1944 г. българите са купували от магазина само газ и сол. Обувки са си шиели сами от свинска кожа, дрехи от вълната на овцете, храната сами са я произвеждали, а водата я вадели от кладенци и не им се налагало да я плащат на западни "инвеститори".1.5 милиарда марки от 1941 година, тогава марката е била 2,5 за един долар, 600 милиона долара, равни сега на $10,021,183,673.47, германците взети като консумативи през ВСВ, фалирало фирмите и д
46
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
АЗ СЪМ РУСОФИЛ/ ТА И ПОВЕЧЕ/ , НО ЩЕ ВИ СВЕТНА ЗА СЛЕДНОТО : И МАЙЧЕТО И КУТЕВОТО СА ВЕРБУВАНИ- И СА АГЕНТИ НА КГБ -ФСБ ОЩЕ КАТО СТУДЕНТИ !!! ЕДИНСТВЕНОТО ОБЯСНЕНИЕ ЗА "ЗАЛЕЗА ИМ" Е, ЧЕ ВОДЕЩИТЕ ИМ АГЕНТИ СА ПЕНСИОНИРАНИ ПО СТАРОСТ , А НОВИТЕ- ФИНАНСИРАЩИ -АГЕНТ" К. Н." ЖЕЛАЯТ ПЕРСПЕКТИВНИ ВЕРБОВКИ -НА УМНИ И ЖЕЛЕЗНИ И НЕРЕЛИГИОЗНИ И ... ЕЕЕ ДЕ !?!?!?
45
4
 
1
 
! Отговори
невинни в калта преди 4 години
Нинова е най-доброто за БСП. Станишев беше най-доброто за БСП, и даде максимумът, най-голямото постижение за БСП. Нинова вече даде максимумът, най-голямото постижение за БСП. КОЛКОТО ТОЛКОВА. Да му мисли ниската класа, БСП взеха нужното им. Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората. Моторът на колата БСП толкова вдига, и те повече не искат, удрят спирачки. Дясното разчита на лидери, защото вярва в системата - че е най-добрата. БКП=ГЕРБ=ДПС=БСП вярва в лидерството, няма да сменява системата.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кутьо, кутьо и ти се продаде на Пловдивския свинар, Гергов за милионче от 140 -те милиона, които му даде Боко тиквата от нашите пари за да разбие партията.
43
8
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
През 1944 сме на същото икономическо положение с Дания-селскостопански страни с наченки на индустрия.След това едно ,,силно развитие" на социализъм ни докара през 1990 до икономически фалит.Не последните 30 ни вкараха в беля ,а предишните 45 плюс следващите 30. ..... И още 20 ще са нужни за да влезем горе-долу в час,когато дойде поколение което да мисли реално и нормално.......А къде е и каква е Дания и другите като нея ,,расли" без соц? Живота го показа ,а не лозунгите и лъжливият ,,рай".
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех, Кутев късметлия си ти! В братска социалистическа Корея врагът с партиен билет го разстрелват още като забележат, че не ръкопляска достатъчно въодушевено на лидера! Нашата червена Партия има дълги традиции за саморазправа помежду си. Йезуитите ряпа да ядат, спрямо комунистическата върхушка, която през трупове минава за да дойде на власт и после да остане вечно там.
41
5
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Така е ,,построена " че през 90та обяви банкрут,след два фалита преди това.Живот назаем и дойде ,,кръчмаря и поиска сметката",а ,,строителите " на панелките нямаха пари да върнат заемите.И какво рече главният строител ?,,Социализъма се оказа едно недоносче".А П.Младенов -,,България е една обрулена държава,един обран бостан" и ....купони,мораториум и т.н.А тия без социализЪма Дания,Холандия,Белгия,Люксембург и другите от /наща черга/ какво построиха и къде са с заплати и пенсии и начин на живот?
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно и също повтарят тия от както са се пръкнали.. едни опорни точки , едни и същи лъжи. Червенготованковци никой вече не ви зачита мнението , всички знаем какви лъжци сте - лош матриал
39
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Хо-хо-хо-хо..............е, къде-къде по-авторитетно е за разсъждават за ядрена физика хора, прочели САМО ЕДНА КНИГА, например "Винету"!!! Аллоооууу........ИМЕННО БСП-арите имат право да разсъждават за всичко! ЗАЩОТО ИМАННО ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА БКП-БСП Е ПОСТРОЕНА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ СЛЕД Средновековното 5-вековно робство!!!
38
0
 
8
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Браво.....Нека и с други така да стане....
37
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Нинова, лека полека реже хората на Бойков и станишев в Бсп!
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Показно е да. Ама ние го подкрепяме. Нека видят останалите ти дружки.
35
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички БСП-ари обясняват колко хубава и модерна партия е БСП и чак като им бият шута разбират колко кофти хора са в тая партия
34
0
 
19
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Няма да липсва на никого.Също както и сритания в дебелите задни части Атанас Мерджанов.Цял живот са живели на партийната хранилка. Е ,нека се видят за какво стават на пазара на труда.В БГ всеки политик се смята за незаменим и онеправдан.Хайде , марш по дупките ,навлеци с навлеци.