Спешна проверка, заради цената на тока: Бизнесът - недоволен

"Нещата са на ръба", заявиха от Асоциацията на индустриалния капитал
Обновена: 9 юли 2019 22:12 | 9 юли 2019 20:52, Петя Славова
14


1580 гледания   |  Още видео
Два регулатора – комисията за защита на конкуренцията и тази за енергийно и водно регулиране ще проверяват цените на енергийната борса през последния месец. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред депутатите от ресорната комисия в Народното събрание.
Още по темата

Според бизнеса цените на тока за индустрията са манипулирани, а по-високите цени на едро водят и до по-високи цени на стоките и услугите, предаде Bulgaria ON AIR.

От ръководството на енергийната борса пък заявиха, че някои от търговците прекратяват току-що сключени договори с предприятията, с което се изземват парите за инвестиции в предприятията.

В енергийния регулатор вече имало 18 сигнала за евентуални нарушения при търговията, а ако има и бъде доказана манипулация на борсата, то КЕВР ще се произнесе обективно и безпристрастно. Такова разследване обаче би отнело няколко години.  


14
Още от Темида
Разбиха работилница за скимиращи устройства в Добрич
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Само едно нещо искам да попитам. НЯкой помни ли някога да е имало поевтиняване на тока в БГ?! Ако корекциите в цената на тока се дължат на някакви "променливи". как пък така ни веднъж не се наложи намаляване на цената? Да я хляб, ще речеш- реклотата слаба. Да е животински продукт, да си кажеш- чумата измори добичетата.
А то ток. Нито реките са пресъхнали, нито уранът е поскъпнал.
България върви напред и нагоре (ама само по цени).
11
1
 
7
 
! Отговори
Клиент преди 6 дни
Като свободния пазар на горивата и какво ли не свободно в бустания
10
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 6 дни
Свободният пазар е извън регулацията на гей клуба от Дондуков. Цената ще падне, когато падне потреблението.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 4
"Свободна" е САМО главата ти, защото В НЕЯ НЯМА НИЩО!!!!
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То пък един бизнес.............92% от фирмите в България са с персонал от 1 до 10 човека!!!!!!! Значи семеен бизнес....фризьорство, аптеки, автосервизи, баничарници, селски магазинчета......Боже, и това в страна в миналото с компютри, автоматични технолигични линии, манипулатори и роботи, 2-ма космонавти, тежко машиностроене, автомобило- и автобусо-строене, износ на стругове и машини с ЦПУ......Боже, Боже....докъде се докарахме???? Пълна разруха и безнадежност!!! Особенно с тези "управници"!!!!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как плашат малките бизнесменчета? Казват им: Ще те дадем на своборния пазар на ток, ако не слушаш!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как си представят конкуренцията от "бизнеса". Построяват се 3 АЕЦ-а, всеки с 2000 мегавата, и трите се конкурират да продават по-евтино. Единият продава, а другите два спират заради "бизнеса". Това е мечтата на бизнесмена.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да не ми се правят на мотики! аз мога в къщи да плащам по 25 стинки за киловат, те се мръщят на 10, искат на 8.5... мога или не мога?
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не искат пазар. Те са комунисти, частният бизнес в България е комунистически, марксистки, ленинистки. Не ги плашете със свободния пазар на ток.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Повишаване просто показва че нямаме достатъчно производствени мощности, а и нямаме договорен внос на прилични цени въпреки че при нас е най висока цената.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Каква проверка си назначила ти не знаеш колко е цената на тока първо, чакаш да дойдат хората и да ти се молят да си свършиш работата.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как може тези които купуват на едро да са по високи цени от на дребно. Това саюп в България може да го измисли някой. Първо искате инвестиции и заводи, а после вдигате тока им. Добре ли сте с главния мозък?