Етичната комисия на ГЕРБ още не работи, но приема сигнали

Ще се приемат и анонимни сигнали
11 юли 2019 12:54,
24
Етичната комисия на ГЕРБ още не работи, но приема сигнали
Снимка: БулФото

Все още не е сформирана етичната комисия на ГЕРБ, това ще стане до края на юли. Това разкри пред bTV вицепремирът Томислав Дончев. По думите му, идеята е нейните членове да са трима или петима и да има скромен технически персонал за приемане на сигналите.

Според Дончев, членовете на комисията трябва да са опитни, но още по-важното е да са с отлична репутация. От ГЕРБ са решили да приемат и анонини сигнали.

"До момента, още преди създаването на комисията, са постъпили над 10 сигнала, като повечето са срещу кметове", каза още той.

Още по темата

Това обаче не било учудващо, защото престоят местни избори.

Относно сигналите на Яне Янев срещу кмета на Сандански - Кирил Котев, Дончев коментира, че данните изглеждат смущаващи и има подозрения за конфликт на интереси.

"Решение по този казус ще има до седмица. Партията може единствено да свали доверието си от съответния кмет", уточни вицепремиерът.

Той коментира и предложението за отказ от машинно гласуване на местните избори. Обяснението му беше, че решението на ГЕРБ е дошло в резултат на писмено становище от Централната избирателна комисия, че заради машинного гласуване има риск за адекватното провеждане на предстоящия местен вот.

"Това са най-сложните избори", повтори Дончев и допълни, че ако България иска да премине изцяло на машинно гласуване, трябва сама да си произведе машините, за да намали цените и рисковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари