НС реши: Глоби за тийнейджърите, които пушат в наргиле бар

НФСБ отново ще внася промените за пълна забраната за пушене на закрито
Обновена: 11 юли 2019 11:49 | 11 юли 2019 11:25, Камелия Цветанова
9
НС реши: Глоби за тийнейджърите, които пушат в наргиле бар
Снимка: pixabay

Въпреки че идеята на НФСБ за пълна забрана за пушене на наргиле на закрито не видя бял свят, все пак ако тийнейджърите до 18 години пушат водна лула в бар, ще има санкции.

Те са записани в приетите окончателно от депутатите промени в Закона за здравето.

Според лидера на НФСБ Валери Симеонов това е добра новина, защото много често смесите, които те пушат, са с неясен произход и последиците са непредвидими и опасни.

"Тази практика ще бъде прекратена, пушенето на наргиле се превърна в опасна мода, често дори в такива барове се празнуват рождени дни с одобрението на родителите, но последиците за здравето са големи", коментира той.

Все пак той упрекна народните избраници от ГЕРБ, че не са подкрепили искането за пълна забрана на водна лула на закрито.

Симеонов дори определи собствениците на наргиле барове като Али Баба и 40-те разбойници, които са натрупали "цяла пещера с богатство за сметка на здравето на българския гражданин".

Според него те явно имат силно влияние върху управлението на държавата.

Лидерът на НФСБ се зарече, че отново ще внесе промените в закона, за да се забрани пушенето на наргиле на закрито.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И награда за всеки дърт комунист или новоконвертиран фашист който прави същото нали, така е подрствящия електорат трябва да гледа и да се учи, че който не гласува за ГЕРБ и трите нацистки фашкии не може и наргиле в бар да пуши а който гласува за тях че не дай си Боже и партиен представител стане може и да пуши и пиян да кара и да се друса и сервитьорката да изнасили и сто апартамента да има че и един даже министър да стане
6
1
 
0
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
СлабоВсе пак тука всичко е наобратно няма кво се чудим само тия дето зареди тях се пуши на закрито един ден като почука рака на варата на тяхните деца и всичките пари няма да им помогнат ама те откъде да знаят това не ги кълна
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Почти всичко, което се продава в бара е забранено за продажба на чалгадечица под 18В големите градове да, но в забутаната провинция още живеят в ерата на мутрите.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези глупости ве!!!Какво ще търсят тинейджъри под 18 в бар, мляко с какао ли ще пият?Почти всичко, което се продава в бара е забранено за продажба на чалгадечица под 18, включително и цигарите, лулите, пурите, тютюна за дъвчене и какво ли още не.Вместо да провеждате дебати по такива изключително важни обществени проблеми, по добре е да отивате във ваканция най-после, в Халкидики примерно.
3
2
 
14
 
! Отговори
факт преди 4 години
Пушат наргиле и после 2.87 на матурите.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги забранят тия наргилета съвсем! Тук да не е Ориента! Да ходят в Турция да пушат!
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушенето на наргиле убива мозъчни клетки.