Решението за Сидеров е нищожно! Караянчева да го заличи

Обединените патриоти щели да се събират, за да обсъждат
Обновена: 11 юли 2019 15:43 | 11 юли 2019 15:17, Камелия Цветанова
14
Решението за Сидеров е нищожно! Караянчева да го заличи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Атака" реагира бързо на решението на партньорите си в малката коалиция Обединени патриоти и поиска от шефката на НС Цвета Караянчева да заличи решението на депутатите от ВМРО и НФСБ за свалянето от поста председател на ПГ на Волен Сидеров.

Според Явор Нотев от "Атака" решението е нищожно и не може да породи правни последствия, защото нарушава Коалиционното споразумение на ОП, правилника за работата на ПГ и правилника за дейността на НС.

Караянчева обяви, че е разпоредила на правния отдел на парламента да се запознае с искането на "Атака" и ще реши какво да прави – дали в регистъра да бъде вписано, че Сидеров е председател на ПГ, или групата е оглавявана от двама съпредседатели Искрен Веселин и Валентин Касабов.

Още по темата

А Сидеров е изпратил покана за среща с лидерите на партньорите си ВМРО Красимир Каракачанов и НФСБ Валери Симеонов. Разговорът, които той иска да се проведе, е насрочен за петък като темата е "обсъждане на нелегитимното решение за промяна на ръководството на ПГ на 9 юли, направено от част от парламентарната група".

Освен това настоява да се събере и голям Коалиционен съвет, защото според него ГЕРБ не може да бъде в пасивна позиция и трябва да обяви дали приема да работи само с ВМРО и НФСБ, но без "Атака".

Иначе Обединените патриоти за него явно вече не е едно цяло.

"Тази коалиция не е вече коалиция заради опита да се заличи "Атака", тъй като явно пречи на някого, може да има и геополитически връзки", заподозря Сидеров.

Той припомни, че в сряда Министерският съвет одобри сделката за F-16, срещу която "Атака" е категорично против.

"Да не би пък тези колеги, които направиха задкулисна седянка, за да ме свалят от поста на председател, да са били поощрени от някое чуждо посолство", коментира лидерът на "Атака“.

Според Искрен Веселинов решението на ПГ, с което Сидеров вече не оглавява групата, е напълно законосъобразно.

"Всеки може да тълкува правото, както му е изгодно, но не е достойно да се криеш и да бягаш, мнозинството иска да работи, не да се занимава със скандали“, коментира той.

Дали обаче утре ВМРО ще се отзове на поканата за среща на "Атака" засега не е ясно, защото Красимир Каракачанов имал ангажимент.

А Валентин Касабов от НФСБ отсече, че политическата сила няма да има представител на срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Гледна точка 32130 преди 4 години
той никога с нищо не е допринесъл за доброто на нацията а единственно махленски караници и препирниОт времето на "златният пръст" обича да напомня, че от него зависи всичко. Да ама този път Борисов сключи споразумение и с нищо не го е нарушил. Волен Сидеров се държи като ущипана мома, само допреди месец говореше, че нищо не застрашава коалицията!!
11
0
 
5
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Анонименникога друг като левски няма да има спести ни бълво ч а си
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такъв смях са тези патриоти....Спомни си за Ботев ,точно сякаш е писал за днешните УЖ патриоти !
9
1
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
този болен индивид освен да ни занимава със себе си и да сваля нивото до махленско друго не може той никога с нищо не е допринесъл за доброто на нацията а единственно махленски караници и препирнимайстор е на генериране на скандали без него и симеонов нивото със сигурност ще се вдигнеболните да си знаят мястото и да се лекуват а не да заразяват и околните
8
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров е Левски!
7
2
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Предлагам кардинално решение - да се заличи тази антибългарска партия от политическия живот на държавата!
6
5
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Този пaляк докога ще разиграва партньорите си?Не стига, че ходи на работа, когато си иска, ами сега плаши ГЕРБ! ГЕРБ имат споразумение с ОП като цяло, вътрешните проблеми да си ги решават сами.
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдддааааа................ето това се казва "удар в гърба"!!!! Но....сидерчо си го получи, защото НЕ МУ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЪЮЗЯВА с тая змия - гробаджиите!!! Странно, че не си научи урока от деформаторския блок!!! Уж не е глу-пав човек, как не разбра, че гробаджиите не се грижат за НИКОГО, ОСВЕН ЗА СЕБЕ СИ!!!
4
9
 
18
 
! Отговори
ВОИН АТАКИСТ преди 4 години
ТАЗИ ЖЕНА КАРАНАЧЕВА ТРЯБВА ЧАС ПО СКОРО ДА СПАЗИ ЗАКОНА И ДА ОТМЕНИ НЕЗАКОННОТО РЕШЕНИЕ НА КОРУМПИРАНИТЕ ОТ ЗАПАДНИ ПОСОЛСТВА КАРАКАЧАНОВ И СИМЕНОВ.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия гяволи от НФСБ и ВМРО много хитро преметнаха АТАКА и лично Председателя им,Сидеров.По чия воля е това решение предстои да разберем.Но няма да има Парламентарна криза.То е коалицията им е орел,рак и щука.Кой в коя роля е,знаете всички.АТАКА вече е на смъртен одър.Остава и другите две партийки от коалицията да я последват.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
горкият боленчо, плаче по цяла нощ. как може така подличко да се отнесат с него доброто момче? ще каже на чичко борисов и ще се сърди и ще тропа с краче докато не му върнат куклата. шкембе войвода имал ангажимент - едни комисионни има да събира от договорите за самолетите... мила родна картинка
1
2
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Касабов направи...преврат и е доволен,другите да се оплачат на...арменския поп.