ДПС с тежки думи: Провалът на това управление е неизбежен

Демокрацията била под заплаха
Обновена: 12 юли 2019 15:36 | 12 юли 2019 15:00,
40

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оценката за скандалите в страната е, че провалът на сегашното управление е незибежен. Демокрацията е заплашена, стабилността на страната е под заплаха, това е наша отговорност. Ние сме длъжни да защитим демокрацията в името на българските граждани. Това каза лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, предава Агенция Фокус.

По думите му българското общество много добре разбирало разминаването между декларираните намерения на властта и реалността в страната.

"Омразата и разделението продължават, правата и свободите на българските граждани не гарантирани и продължават да се нарушават", продължи Карадайъ.

Според ДПС, с управлението на страната трябва да се ангажират партии с доказана привързаност към европейските ценности и демокрацията и които са отговорни пред обществото.

"Държавата в лицето на Министерски съвет абдикира от своите отговорности да гарантира честни и прозрачни избори. При машинното гласуване имаше опит да бъде компрометирано. Вместо държавата да закупи машините, да осигури тяхното съхранение, обработката на софтуер, гарантиран одит, управляващите необосновано предкагат отмяна на машинното гласуване", пък е коментарът на движението по повод предложението за пълно отпадане на машинно гласуване за местните и парламентарни избори.

Карадайъ заяви категорично, че от ДПС е не просто за оставане на машинното гласуване, но и за машинно преброяване на хартиените бюлетини.

"Това ще елиминира субективния фактор. Ще се пресече всеки опит за манипулиране на резултати и ще доведе до повишаване на доверието в изборния процес", уточни той.

Движението е направило анализ на резултатите на европейските избори и на обществено-политическата обстановка в страната, както и на състоянието на собствените си структури.

"Приехме решение, свързано с предстоящите местни избори и избрахме критерии и процедури за кандидати за общински съветници и кметове", разкри той.

Карадаъй допълни, че анализът е включвал и "икономическото състояние на страната, липсата на реформи и състоянието на правата и свободите и здравеопазването".

Изказването на лидера на ДПС идва само няколко часа след като министърът на финансите категорично отрече слуховете, че ГЕРБ и ДПС управляват в коалиция в сянка. Съмненията произлизаха от факта, че двете партии гласуват заедно някои от най-важните закони, прокарани през последните месеци.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ДПСГЕРБкарадайъ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
МОЯТА БУКВА "П" Е САМО ЗА БЛАГОЗВЕЧИЕ !!! " ДС" СИ Е ..."ДС" !!! И Е НАПЪЛНО НОРМАЛНО- ВСЯКО УПРАВЛЕНИЕ БЕЗ ТАХ -ДА Е "ОБРЕЧЕНО " !!! СОМО УНИЩОЖЕНИЕТО НА ДС -БКП -МОЖЕ ДА ПРЕМАХНЕ" ОБРЕЧЕНОСТА" НА УПРАВЛЕНИЯТА , НА ТЕЗИ КОИТО ПРОДАВАХА КОПЧЕТА И" КУПИХА" ЗАВОДИТЕ НИ ...Я ЗА ЛЕКАРСТВА ...Я ЗА КАОЛИН...Я ЗА ТЕХНИКА...Я ЗА ВАФЛИ ... Я ФУРАЖ ЗА *** И МНОГО ДРУГИ ЗАВОДИ ,КОИТО УНИЩОЖИХА !!!!!
15
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи внимавай рязана пушка да не те гръмне,че много лошо удря и дълбоки следи за цял живот оставя!!!
14
6
 
15
 
! Отговори
бай Ставри преди 4 години
Ами до гуша ми дойдоха тия интересни времена бе! Много по-добре си бях при ония скучни времена.
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До DinosaurusТи що не отидеш сам при Ердоган да видим какво ще се случи.Ако вдигне бариерата тези сирийци дето ще влязат знаеш ли как ще ти разкажат играта!
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От доста години ДПС управлява заедно с ГЕРБ. Провалът на ГЕРБ е и провал на ДПС. Какво ми ги разтяга този?
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сюрреалистично е как опозиционният популизъм кара турците от ДПС да говорят истината. И ако, недай боже, влязат във властта, нещата се извъртат на 180 градуса и почват да дрънкат колко е розово всичко и как машинното гласуване подкопавала достоверността на вота. В интересни времена живеем. Мъчни и вонящи, но все пак интересни.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доганкин остаря,кой знае какво го тресе.Те монтираха либе -демокраси,макар такова животно да няма.Някъдеса резнати,за да прозрят ,че са в опасност.
9
3
 
13
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
Когато управляваш без да носиш отговорност
8
5
 
22
 
! Отговори
Доган преди 4 години
Основна заслуга за провала на това управление има ДПС, с непрестанните назначения на корумпирани и зависими чиновници, гласуваните с ГЕРБ антиконституцоинни законови поправки защитаващи корупцията, олигархията, прането на пари и интересите на Пеевски.
7
7
 
22
 
! Отговори
ист преди 4 години
На Карата му лъсна червения гз.
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко се замислиха за Бойко .Колко добър човек ама управлението му лошо .брей .Да ще се провали един ден ,но този ден може да е след 20 г .
5
4
 
21
 
! Отговори
Dinosaurus преди 4 години
О, да: Доганчо си купи ТЕЦ Варна барабар с три корабни стоянки в пристанището, с парите от консултантска дейност на язовир "Цанков камък"... ама Карадайъто е про*т, горкия, не може да се уреди като ментора си и вие на умряло.В тройната коалиция прецакаха БСП, сега прецакват ГЕРБ, обаче все са "многострадална Геновева"... кой ги излъга, че могат да спечелвт избори или да управляват в БГ? Що не иде при Ердоганчо да му обяснява за машинен вот???
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха...........в наше време по-гадни от гроб-ад-жиите са явно де-***-са-рите!!!! Как вече не ги хваща срам от лупингите, които вършат, не ми е ясно!!!! Толкова безпринципни, лъжливи, подли и лицемерни са само гроб-ад-жиите!!!
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте за герб а дойде Шушана
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормални семейни дрязги между любовниците Баце и Шиши.Любовтта им е страстна - нищо необичайно.Скоро ще им мине.
1
6
 
21
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Башибозукът "гарант" на "демокрацията"!?!?ШЪ СЪ УПРАЙМ.