ДПС с тежки думи: Провалът на това управление е неизбежен

Демокрацията била под заплаха
Обновена: 12 юли 2019 15:36 | 12 юли 2019 15:00,
40

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оценката за скандалите в страната е, че провалът на сегашното управление е незибежен. Демокрацията е заплашена, стабилността на страната е под заплаха, това е наша отговорност. Ние сме длъжни да защитим демокрацията в името на българските граждани. Това каза лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, предава Агенция Фокус.

По думите му българското общество много добре разбирало разминаването между декларираните намерения на властта и реалността в страната.

"Омразата и разделението продължават, правата и свободите на българските граждани не гарантирани и продължават да се нарушават", продължи Карадайъ.

Според ДПС, с управлението на страната трябва да се ангажират партии с доказана привързаност към европейските ценности и демокрацията и които са отговорни пред обществото.

"Държавата в лицето на Министерски съвет абдикира от своите отговорности да гарантира честни и прозрачни избори. При машинното гласуване имаше опит да бъде компрометирано. Вместо държавата да закупи машините, да осигури тяхното съхранение, обработката на софтуер, гарантиран одит, управляващите необосновано предкагат отмяна на машинното гласуване", пък е коментарът на движението по повод предложението за пълно отпадане на машинно гласуване за местните и парламентарни избори.

Карадайъ заяви категорично, че от ДПС е не просто за оставане на машинното гласуване, но и за машинно преброяване на хартиените бюлетини.

"Това ще елиминира субективния фактор. Ще се пресече всеки опит за манипулиране на резултати и ще доведе до повишаване на доверието в изборния процес", уточни той.

Движението е направило анализ на резултатите на европейските избори и на обществено-политическата обстановка в страната, както и на състоянието на собствените си структури.

"Приехме решение, свързано с предстоящите местни избори и избрахме критерии и процедури за кандидати за общински съветници и кметове", разкри той.

Карадаъй допълни, че анализът е включвал и "икономическото състояние на страната, липсата на реформи и състоянието на правата и свободите и здравеопазването".

Изказването на лидера на ДПС идва само няколко часа след като министърът на финансите категорично отрече слуховете, че ГЕРБ и ДПС управляват в коалиция в сянка. Съмненията произлизаха от факта, че двете партии гласуват заедно някои от най-важните закони, прокарани през последните месеци.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ДПСГЕРБкарадайъ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
ххл преди 4 години
До анонимен38! Хората казват, *** народ,слаба държава! Според мен ние(народа) много години бяхме овце и ако не се вземем в ръце нищо няма да се оправи в държавата!
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ххлДумата има Доган не Борисов.За бащицата искрено ме размя, да гледал просперитета на народа.Чудя се как може тази страна с толкова малко население да са толкова ограничени.
34
6
 
7
 
! Отговори
ххл преди 4 години
Колко по културни и умни хора има при българските турци,как можаха да избират кандидатурата на този неможещ да говори български парламентарист Карадъйя? Пък и няма сурат,а пък се перчи! Борисов,моля не се доверявай на вероотстъпници ,а гледай просперитета на народа си! Болшинството от хората ви вярват не губете доверието му! Желая ви да спечелите предстоящите избори и живота на хората да се подобри! Не допускайте и БСП да се върне на власт! УСПЕХ!!!
33
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да довърша/..нужен му е "донор"..Така че и едните и другите са "в кюпа"..
32
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
глупости!..."шведски" номера.депесарите целят две неща с тия "декларации":-1.Да хвърлят прах в очите на хората че видите ли,те са против Боковата Хунта,но ВСЪЩНОСТ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ в необходимия момент,както впрочем са го правили не един път,и-2..Играта е малко "Думам ти щерко,сещай се снахо"..Намекват на Тиквата,че вече са направили изявление и ако той (Тиквата) им се опъне по някакъв начин,ще му духнат под опашката..но както отбелязах,това са "шведски" номера.ДПС НЯМА КАК да управлява само,
31
4
 
3
 
! Отговори
До Време за.. преди 4 години
Доган беше се произнесъл и за Борисов като обречен политик,а вече 10 години другите му дишат прахоляка....
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт 31Едно "уточнение" !!!Не Доган а ДС е правилното да се каже.Доган е протеже на ДС.Ако не го знаеш значи не си в час както не са и 99% от опростаченият бг електорат.
29
2
 
5
 
! Отговори
Хм преди 4 години
До Време за промянаВсъщност Доган държи в ръцете си правителството и решава живота му.
28
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До АнонименДПС е във властта от 1991г,като само при Костов нямаше голямо влияние.От "царското" правителство насам ДПС е решаващ фактор,а помагайки на ГЕРБ да спечели евроизборите(със собствени гласове) вече държи Борисов за съответните телесни части и мърдане няма!Както вървят нещата,след десетина години ще имаме самостоятелно управление на ДПС,а Доган ще е падишахо-президент и едноличен собственик на държавата!Има едно спасение-управление от орбанов тип,около което да се обединят всички българ
27
5
 
4
 
! Отговори
Време за промяна преди 4 години
Доган е казал, че това правителство няма да го бъде. А досега е излизал прав в преценките си.
26
8
 
5
 
! Отговори
Костадинов преди 4 години
Я па тоя ?! Какви ги приказва ?! А бе,момче,я си тури още поне ЧЕТИРИ чифта очила,та да виждаш по-добре !!! Българското общество разбира кой прави нещо за България и кой само плещи " на ангро " -т. е. да се намира на приказки. Аланкоолу,осъзнай се класово и като не правиш нищо поне не пречи !
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС иуздига на власт, ДПС сваля от власт.Те докараха Тиквун те и ще го свалят.Който не е разбрал че след Станишев ДПС управлява страната е смотан.Да живее ДПС!!
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провалът може де е неизбежен,по-важното е,че сестрата на Карадайъ е горда съсобственичка на къщи за гости,покрай мъжа си - кмета, а може би заради брат си най-вече?
23
6
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
За съжаление масово българите са толкова бедни, че в БГ никога не е имало нещо друго освен неуспех...
22
4
 
3
 
! Отговори
Мислете по-бързо преди 4 години
Сега се сетихте.
21
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карадайъ едвам му стига капацитета да състави просто изречение, тръгнал оценки да дава. Смях в залата.
20
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който се коалира задкулисно с ДПС винаги губи - БСП, сега и ГЕРБ
19
5
 
11
 
! Отговори
justice преди 4 години
Не ме слушай какво ти говоря, а гледай какви цигари пуша!!!!
18
6
 
7
 
! Отговори
завръщане преди 4 години
До ИСТОРИЯТА ПОМНИМайка Турция ни зове! Искаме си султана!
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ими като провалът е неизбежен какво правите с тех в Народното събрание г-н Мустафа. Ами винаги които е с вас е бивал провален. Бехте с БСП, НДСВ, преди със СДС сега с ГЕРБ и всичките са провалени. Големите порции за вас квото остане за народа.