Караянчева отвръща на удара – извънредно заседание във вторник

От БСП обаче пак няма да се регистрират заради машинния вот
19

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Опозицията бойкотира заседанието на парламента в петък, но пък шефката на НС Цвета Караянчева отвръща на удара, като събира законотворците извънредно във вторник.

Дневният ред ще бъде същият като този на провалилото се в петък заседание – поправките в Изборния кодекс, с които пада машинното гласуване на местния вот.

От БСП обаче пак няма да се регистрират, защото са категорично против отмяната на гласуването с машини.

„Обидно е, че днес, когато честваме 28 години от приемането на новата Конституция, се случва този срамен акт, колеги бяха в пленарната зала и не се регистрираха“, коментира Караянчева.

Депутатите запразниха още в петък, НС остана без кворум

Тя призова депутатите от опозицията да се мобилизират и да се подготвят по темата с измененията в Изборния кодекс, защото те ще бъдат обсъдени задължително.

„Има още три седмици за работа и моля всички да се мобилизират и да работим пълноценно“, каза шефката на НС.

Соцлидерката Корнелия Нинова обаче отсега даде заявка, че левицата отново ще бойкотира заседанието, когато в дневния ред е Изборния кодекс.

„БСП последователно и твърдо е за машинното гласуване. То гарантира честен и прозрачен вот, а опитът да се премахне машинното гласуване е гаранция, че се готвят за манипулиране на изборите, подправяне на резултатите, което е антидемокрично и против правовата държава“, скочи тя.

Според нея ГЕРБ за пореден път си позволяват да нарушават конституционните принципи на демокрацията, на правовата държава и на правото на свободен избор.

„Винаги, когато сме обсъждали изборните правила, а това беше само преди 5 месеца, отново водихме този дебат. Сега отново си позволяват само три месеца преди изборите да променят правилата в движение, без да се съобразят с общественото мнение“, обвини червената шефка.

Според нея управляващите винаги „на инат“ отхвърля предложенията на опозицията.

„Позицията ни за Изборния кодекс е твърда и това беше и един от аргументите ни да напуснем парламента заедно с преференцията. Изглежда, че от ГЕРБ са притеснени за местните избори“, коментира още Нинова.

Според шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова явно на депутатите от БСП им липсва въображение, след като за пореден път бойкотират работата на НС, така както направиха и преди евровота, когато отсъстваха от заседанията в продължение на три месеца.

„Консолидираната опозиция в лицето на БСП и ДПС провали днешното заседание. Действията на опозицията са същите, както и преди европейските избори, заявлението им, че ще бъдат конструктивни и ще променят поведението си, се оказаха лъжа“, коментира тя.

Дариткова се надява, че все пак опозицията ще осъзнае, че е по-добре да се борят с мнозинството с дебат в пленарната зала, а не „с подли номера, които не отговарят на претенциите им за отговорни политически партии“.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък се закани, че БСП и ДПС ще си понесат последствията този път, но отказа да уточни точно по какъв начин ще стане това.

„Не препоръчвам на т.нар. опозиция да влиза в същия режим, в същата спирала на падението, в което беше влязла в предните няколко месеци, това не е здравословно, а и този път няма да й се размине, но няма да кажа какво точно имам предвид“, коментира той.

Според него БСП и ДПС „театрално го играят контра на разумните и полезните за обществото предложения, но това ще е за тяхна сметка“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен: Дали 40% брак? Това пък откъде го измисли. От ЦИК умишлено бавеха доставката на машините, не обучиха навреме комисиите как да ги използват. И по балкански тертип, вместо да махнат некадърниците от ЦИК, гербаджиите искат да махнат машините. Голямото предимство на машините е, че при тях няма невалидни бюлетини. Там е проблема. А при хартиените - само едно драсване е достатъчно. Както ги разнасят с чували, не е и трудно да се направи. На последните избори имаше 10% невалидни бюлетини
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАХАЙТЕ тия машини!Дадоха 40% брак на евроизборите.НИКОЙ В ЕС, НЕ ГИ ПОЛЗВА!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Караянчева, а не ли по-срамен акта да отменяте с нелепи обяснения машинното гласуване?!? буквално седмици преди изборите пак се опитвате да хитрувате с ДС-арски методи и техники. срам и позор сте за тази страна! вървете си доброволно!
15
3
 
5
 
! Отговори
good преди 4 години
Ако откажат машинното гласуване нека техниката се изплати от заплатите на депутатите.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалистТИ НЕ СИ РЕАЛИСТ А МЕЧТАТЕЛ,НАВЯРНО СИ ОТ ШЕПАТА КРЪВОПИЙЦИ ..МНОГО Е ГОТИНО НАЛИ 80% ОТ НАРОДА ДА ГЛАДУВА ВИЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В РАЯ. ДАЛИ НЕ ВИЖДАТЕ КАК СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ Е КАТО СЛЕД ВОЙНА ,ДАЛИ НЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ У НАС Е НАЙ-НИСКИЯТ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ВАШИТЕ КОСМИЧЕСКИ ЗАПЛАТИ ВДИГАТ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА МИЖАВИТЕ ЗАПЛАТИ НА БОЛШИНСТВОТО ,НАЙ-БЕДНИТЕ И НАЙ-БОГАТИ БЪЛГАРИ СА ПАК У НАС ,ЛИПСАТА НА ПРАВОСЪДИЕ И БАНДИДТИЗЪМ ,НАГЛОСТ И ЛАКОМИЯ НА УПРАВНИЦИТЕ Е ФАКТ И ТОВА Е РЕАЛНОСТТА ДРУЖЕ А
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ли ще се събуди този народ да ви отговори той на удара който му нанасяте цели 30 години....ТАЗИ НАГЛОСТ И ЛАКОМИЯ НЕ СЕ ТЪРПИ !
12
15
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Само ГЕРБ внася стабилност и просперитет в тази държава - откакто Бойко е на власт 3-ти мандат има рекордно малко протести пред парламента, министрите работят ударно събота и неделя без почивка, и всеки уикенд стотици хиляди българи пътуват за Гърция и Турция да харчат парите си. ФАКТ! Признайте истината, каскети ускубани!
11
6
 
1
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До стратега 1. Хе-хе, никой викаш. Ако искаш пак да направим избори и да видим дали е така. Не ви ли омръзна да ви бием като маче у дирек, бе да ва *** в червените бок.луци?
10
7
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
А бе оставете го това машинно гласуване. Като се провалят местните избори а много места, тогава БСП и ДПС да се обясняват.
9
4
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До teoОтново изказване на гербокух;))) Ти много правилно нарече мат'ряла заспал, а той е такъв и се благодари за това. Поради тази причина ГЕРБ сте в управлението и "работате", ама за себе си и еврейските господари! А ние качваме БСП в Парламата именно, за да не работат и ако могат да изцоцат паричките на евреите;))) Бойко много насериозно се е взел;)))
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марешки - патерица на Бойко
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не е сигурно машинното гласуване, и електронното, защо в парламента не гласуват всичко с бюлетини ?
6
5
 
10
 
! Отговори
ХМ! преди 4 години
ЗАЩО РЕВЕТЕ ЗА БСП ТО КАТО СА ТАМ СИГУРНО СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С ТЕХНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ - МАЛЕЕЕЕ ТАЗИ НОВАТА ШЕФКА НА ГЕРБ МНОГО Е КРИВА ПАЦИЕНТИТЕ И СИГУРНО СА СКАЧАЛИ ПРЕЗ ПРОЗОРЦИТЕ КАТО Я ВИДЯТ- ЗА МЕН КАРАЯНЧЕВА Е МНОГО АМА МНОГО СЛАБ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА НА ВСЯКО ИЗРЕЧЕНИЕ ПОДЧЕРТАВА ЧЕ Е ОТ ГЕРБ - СКОРО ИЗКЛЮЧВА ГОВОРА НА НИНОВА А АКО Е ОТ ГЕРБ ЗАБРАВЯ ЗА ВРЕМЕТО И СЛУШАМЕ ГЛУПОСТИТЕ НА ДОСТА ДЕПУТАТИ
5
10
 
5
 
! Отговори
teo преди 4 години
Колко е хубаво да си депутат в БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ - когато си искаш тогава ходиш на работа и пак получаваш заплата!!! Попитали радио Ереван кой какъв иска да стане и получили отговор - ДЕПУТАТ В БЪЛГАРИЯ защото не работиш а получаваш ПАК заплата, при такъв ЗАСПАЛ РАБОТОДАТЕЛ - народа!!! БЪЛГАРИНО, ЗАЩО СПИШ, А НЕ УВОЛНИШ ТЕЗИ ТЪРТЕИ ОТ БКП/БСП И ДПС!?!?!?
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализъм има в Индия, Африка. В Европа има колониализъм и социализъм за колонизаторите. Най-либертарианската държава е Индия.
3
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЗГОНЕТЕ БСП ОТ ПАРЛАМЕНТА. ПО СВЕТА НИКЪДЕ НЯМА СОЦИАЛИЗЪМ. СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ Е НЕНУЖНА. ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ ОТ СУБСИДИЯТА И ДА БЪДАТ ИЗПРАВЕНИ НА СЪД ЗА 45 ГОДИНИ ТЕРОРИСТИЧЕН РЕЖИМ.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутатите работят само сряда и четвъртък. Извънредно щели да работят вторник.
1
9
 
22
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Гербокухи! Оставка! Оставка, оставка, оставка, оставка....Оставка Бойко, никой не те иска!