Наближава ли краят на Обединените патриоти?

Сидеров рискува да напусне политиката, смята доц. Мария Пиргова
12 юли 2019 10:17, Красимир Ангелов
10

Медийните престрелки при "Обединени патриоти" (ОП) преминаха в реални действия. Волен Сидеров бе отстранен от поста председател на парламентарната група, а от "Атака" скочиха срещу решението и го определиха като незаконно. Какво ще бъде бъдещето на малкия коалиционен партньор?

Още по темата
"Меркантилният интерес винаги е обединявал тези три формации. В момента Сидеров губи своето участие в разпределението на нещата. Беше ясно, особено след изборите, че тези трима души (бел. ред. - Сидеров, Каракачанов, Симеонов) все по-трудно ще се понасят", коментира в "България сутрин" политологът Стойчо Стойчев. Той добави, че досега премиерът Бойко Борисов винаги е успявал да вкара дисциплина, сдобрявайки лидерите на ОП.

"Но виждате, че Сидеров отказва да свиква заседания, той прави вид политика чрез това", отбеляза Стойчев.

Преврат при "Обединените патриоти": Сидеров вече не е шеф на ПГ

Политологът доц. Мария Пиргова подчерта, че Патриотите са инженерни проекти, които подкрепяли различни правителства. По думите ѝ те нямат политическа основа.

"Волен Сидеров рискува изобщо да напусне политиката, ако продължи с това си поведение само да печели от присъствие в парламента. Не са патриоти - нито вдигнаха пенсиите, нито построиха ограда като хората", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

"ДПС е по-сериозната партия. Сега е по-видимо, защото ДПС си реши проблемите с партията на Местан. Постигна връщане към традиционния си електорат", посочи още Пиргова.

Политолозите в студиото коментираха и отмяната на машинното гласуване за местни и парламентарни избори, която бе гласувана от правната комисия. Според тях политиците не се интересуват толкова от изборния процес, а от това колко ще струва гласуването и кой ще вземе парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Кинов преди 4 години
Подкрепям напълно коментар #1
7
2
 
4
 
! Отговори
Електорат преди 4 години
Ама, пиргова ли си, перкова ли си, *** червена ***, та нали именно Сидеров е този, който постоянно настоява да се работи за вдигане доходите на народа, да не се харчат милиарди за необорудвани антични американски самолети.. !! Я , кажи кой ти плати да лаеш, и не ни занимавай повече с болните си фантазии!
6
1
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Докога ще се търпи това крадене и Апартаменти къщи улици магистрали ???
5
4
 
3
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Хайде гонете го Волен Сидеров стига е ял ???Махай се перхидрол ???
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОП......огладнели пар азити!!Секнаха паричните потоци на едните от паспорти на други от хотели..и се хванаха за гушите. Е мин на софрата ще намаже от ф- ките!! Само незадоВолен...остава без хранилка!!Гръб си ги ОП- итоми..
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНОНИМЕНПРОФЕСОРКАТА Е НА ЩАТ ПРИ ДРУГАРИТЕ...СПРАВКА- ИЗЯВИ ПО ТВ
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-л-у-пав Сидеров........с кой акъл се хвана с гробаджиите???? Случайно да не му беше ясна съдбата на ВСИЧКИ, които са се хванали на хорото с боко??? Това е най-лъжливата, най-корумпираната и най-предателската "организация" в българската история! Ще видите, ТЕПЪРВА ще излизат КАКВИ мо-шеннич-ества са натворили и някой все пак ще отиде на топло!
1
22
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
*** политоложки на щат при Герберите тръгнали да коментират човек на светлинни години пред тях като умствен багаж като Сидеров. Ясно е само ,че с доказани мафиоти и некадърници като Каракачанов и Симеонов Сидеров не може да има вземане даване и мястото на Сидеров и Атака вече е в комбина с други изявени националисти и патриоти като Бареков и Байрактаров. Това е бъдещето на хората от Атака и тази комбина има бъдеще. Бареков е единственият евродепутат свършил нещо хубаво за България ,не Джамбазки