Вигенин: ГЕРБ се отнасят скандално към изборите

Отмяната на машинното гласуване ще позволи купуване на гласове
12 юли 2019 20:13,
31
Вигенин: ГЕРБ се отнасят скандално към изборите
Снимка: БулФото

Отмяната на машинното гласуване ще позволи масово купуване на гласове. Това каза пред Нова новият зам.-председател на БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин.

Той смята, че машинното гласуване е голямо достижение на демокрацията по отношение на изборния процес и сега е на път да остане в историята.

"Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборите, е скандален. Видяхме, че преди европейските избори се правиха промени в законодателството. Една абсолютно недопустима практика", коментира Вигенин.

Още по темата

По думите му, това заедно с безпрецедентното отрязване на бюджетите на партиите в средата на година, когато всичко е планирано, било скок към авторитаризъм в България.

"Машинното гласуване с начин да се справим с голяма част от дефицитите на изборната система", заяви червеният депутат.

Заместник-председателят на БСП добави още, че до 2021 година партията няма да е длъжник на държавата. Червените ще се опитат да води политика в полза на хората, а не на корпорациите. В момента в общинските структури на партията правят оценка на кметовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "Червен к'ретен": Голямото предимство на машините е, че при тях няма невалидни бюлетини. Там е проблема. Затова ГЕРБ са против машините. Не може да се манипулира вота. А и нямат връзка с интернет мрежата и не могат да се хакват. А при хартиените - само едно драсване е достатъчно. Както ги разнасят с чували, не е и трудно да се направи. На последните избори имаше 10% невалидни бюлетини.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Наш Георги: Хайде холан. И без тебе можеше.
17
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "*** се обърка": Пак си извадил копи/пейста. Какво следва? Стараят се гербаджийските ***. И Байфидан се е появил, чакаме и другите.
16
5
 
4
 
! Отговори
Наш Георги преди 4 години
Още един който се включва в плюенето и храченето по всичко и по всички,щом не е изля зло от котилото на БСП .Ама много сте акалнлии,бе другарю Вигенин?! Вижте там да вър нете НЕЗАСЛУЖЕНО ПОЛУЧЕНОТО в най-скоро време,че кой ще ви чака до 2021 година?! Или за вас ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО - и НАРОДЪТ ДА ЧАКА,докато си плетете кошничката ПАК ВЪВ ВАША ПОЛЗА?! Доказахте на дело,че сте единствената партия , която уважава ... СЕБЕ СИ ! Хайде холан - може и без вас!
15
2
 
7
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като милионера Георги Гергов, Дъбов,Кутев,Жаблянов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов, К.Паскалев, Кр.Янков,Кр.***,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шумкарите след 3-месечна отмора,решиха пак да пощурят държавата - машинно гласуване ли не беше,Бойко раздавал пари от джипа ,ГЕРБ купил изборите и пак ще ги купува,F 16,пътищата,дюните, субсидиите... Наистина ли не останаха свестни хора,та да си кажем откровено - Докато съществува БСП, няма как да сме добре!
13
6
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Хе-хе, червените щели да водят политика в полза на хората. Този червен салам сме го яли много пъти ***. Първо 45 години и после още няколко пъти в прехода. Сакън, мерси.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11. Ако не си разбрал там където има машина гласуването не е задължително само с нея и може да се гласува и на хартия и повечето хора ще го направят по втория начин. И няма никакъв проблем да се употребят мъртви души колкото искаш. Така че това въобще не е аргумент.
11
6
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
А бе червен....., скандално е вашето отношение към изборите и затова постоянно ги губите. И като е толкова хубаво машинното гласуване защо го няма почти никъде другаде, с малки изключения като Венецуела на Мадуро.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами и Герб са като вас нали сте се пръкнали от едно котило. Преди вие управлявахте така сега те а България загива от вашата и тяхна лакомия ! Господ да ви накаже ВСИЧКИ ЗАЕДНО В ПАКЕТ ТАКА КАКТО КРАДОХТЕ ТАКА ДА СИ ПЛАТИТЕ !
9
4
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
На един такъв *** зададоха простичкият въпрос: За какви манипулации говорите, след като във всяка изборна комисия имате ваши представители? Нищо не можа да отговори!
8
4
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Вагината пак се изходи по въпроси които не разбира ама нали е червен хомо - хайде на всяка манджа мерудия. *** той верно е заприличал на травестит. Във какво може да превърне Партията на Крушовицката лъжкиня един човек. Не, че е бил някога красавец - то не знаеш какъв му е джендъра на това създанийце.
7
5
 
3
 
! Отговори
До Анонимен #2 преди 4 години
На теб определено не ти пречи. Но *** ще се пулят пред екрана, щот са неграмотни. И ще гласуват га пръдне гущер.А, и дори да гласуват, няма как да снимат за кого са гласували.Отделно, че "мъртвите души" няма как да пуснат глас, а и председателят на ИК не може да ментоса резултата.Капиш?
6
4
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Браво, познаваш своите! Да не сте от един прайд?
5
5
 
6
 
! Отговори
seira преди 4 години
До Анонимен 8:КОЛКОТО ВИЕ СТЕ КОСМОНАВТ, ТОЛКОВА И ВИГЕНИН Е "КОМУНИСТ"!
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя прилича на тотален хомосексуалист. Явно е тотален хомосексуалист. Още и комунист.
3
6
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Другарю ***, защо когато твоят любовник Гей Дмитриевич беше на власт, еврофондовете бяха спрени? Защо твоят любовник Гей Дмитриевич не направи минималната заплата 1000 евро и защо не изпълни обещанието си за напълно безплатен интернет и терминали за достъп на всеки ъгъл? Помним, другарю ***, помним обещанията на Българската Сатанистка Партия!
2
6
 
9
 
! Отговори
Абееее преди 4 години
Нека си е на хАртия, че Борко нема да спечели.
1
4
 
16
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Вигенин, обясни моля ако гласувам на тъч скрийн вместо с химикал, кое пречи да продам гласа си? За един приятел питам...