Любчо Нешков: Дачич не се извини на Борисов, а пусна снимка

Защо Дачич си позволи такова изказване?
13 юли 2019 09:52,
31

„Няма изненада от скандалното поведение на Ивица Дачич", каза в предаването "Брюксел 1" Любчо Нешков, основател на БГНЕС.

"Става въпрос за политик от отиващия си националистически елит в Сърбия. Човек, който в продължение на 10 години беше дясната ръка на сръбския диктатор, което предизвика всички тези кръвопролития. Само вчера беше годишнината от Сребреница и по това време той беше говорител на този човек. От друга страна, има логика в неговото поведение. Дачич е човек, който влиза във война с Черна Гора, а да не говорим за Косово...Изненадата е, че за първи път българското общество и българският политически елит реагира.

Още по темата

Само преди година имаше нота на българското външно министерство срещу едно поредно изказване на Ивица Дачич срещу България и то остана малко незабелязано. Тук говорим за една идеология, от която самият Дачич и политическият елит, на който принадлежи, те не могат да се отърсят. Това е доминиращата идеология, те са факторът. Те решават съдбата на всяка една от страните около Сърбия. Виждате и какъв е краят. Той не се извини, а пусна една снимка. Обвини мен, вас, както и другите колеги журналисти (сръбските журналисти). Отново виждаме едно извън времето и пространството безперспективно поведение. Не може журналистите да са виновни за собственото ти поведение. Кой е виновен, че той унищожаваше чужди банкноти преди две седмици и се разписваше публично пред камерите. Става въпрос за едно изкривено политическо минало и мислене, което е опасно в днешно време.“

Цялото интервю можете да гледате в предаването „Брюксел1“, събота, 17.30 часа1 по Bulgaria on air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До това еПо тази логика цоциалистът с меката китка Вигенин който призна Косово също е американски бушон и марионетка, нали така товариш?
22
3
 
14
 
! Отговори
Сърбия-нагла преди 4 години
Започва обратното броене за Сърбия! Нагъл народ, крепящ се на руската политика на Балканите. Разпалил Първата световна война. Винаги играещ срещу нас. Винаги жаден за наша земя. Когато са получили Македония след Лондонския мир, са я кръстили Стара Сърбия, а след това Южна Бановина. След Берлинския конгрес са получили по настояване на Русия бившия Нишки санджак и поречието на река Българска Морава. Като по чудо, заради бъдещия генерал Христо Луков, тогава майор, не са взели и Кюстендил! Факт е , че от векове Сърбия е враждебни на нас държава.
21
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде не ми разправяйте,че трябва да сме солидарни с православните братя сърби.Вече 200 години от създаването на Сърбия,основната й мисъл остава как да открадне българска територия и население.То не беше Нишко,Западни покрайнини, Македония и заявки за Шопско.Всеки който защитава Сърбия е български национален предател или поне платен агент.Няма как симпатизираш на страна,в която антибългаризмът е издигнат в култ и е национална политика вече 200 години.Що ни нападнаха в гръб "братята" в 1885г.???
20
7
 
28
 
! Отговори
това е преди 4 години
Борисов е американски бушон и прави каквото те му кажат,марионетката си е марионетка.....
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20 Официалната позиция на ЕС е ,че Сърбия и Косово,ако искат да влязат в ЕС ще трябва да се разберат за признаването на държавите и границите ,съюза не признава държави,това правят отделните членки на ЕС!
18
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19 Русия номер едно в това и онова,а кога ще стане номер едно и по_стандарт на живот?Поне в Азия ,за Европа и света знаем ,че няма шанс това ,да стане!
17
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не се изселиш веднага в Русия защото става все по-перспективна.Като спре да изнася нефт и газ, какво точно и за къде ще изнесе. Колкото и Саудитска Арабия ще изнесе нещо. Безнадеждна зависимост от износа на горива! Ама свършва скоро!
16
13
 
26
 
! Отговори
КИРЕ преди 4 години
На тези ,които си мислят ,че Дачич не трябваше да се извини ще кажа ,че той не обижда Бойко,а България, тоест и вас.С Бойко пак ще си седнат и ще се веселят,но в Сърбия преценяват ,че не е опасно да хулят България и българите и си продължават постарому.В тяхната преса има само негативни материали за България и коментари в същия дух.Този нихилизъм ,лъхащ от доста от коментарите,не е нищо друго ,освен комплес за малоценност.Съжалявам да го кажа,но това е истината.
15
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КИРЕ 12Знаеш ли КОЕ ни е кривото на българите? Забелязал съм, че ние, особенно управниците ни, ПОСТЪПВАМЕ ТОЧНО ОБРАТНО НА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ! Мълчим, където трябва да говорим, а там или пред тези, пред които е хубаво да помълчим, дърдориме като махленски клюкари!!!!! Пред бракята-македонци траеме като мишки, защото таки ни наредиха краварите, а пред бракята-сърби се дръвчиме, защото ПАК така ни е наредено - нали е против Русия!!! Де гиди бояджии.....противно ми е само да ви слушам и гнусно е
14
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парижкия договор = нулеви емисии от нефт, газ и въглища до 2050 г.Ще има ли тогава държави Русия и Сърбия?Момчета, дето пишете тук, искайте си парите от Белград и Москва предварително, че и там са на свършване, а и инфлация ги гори! На Позитано парите също свършиха! Да не останете пак валат, че взе да ви се повтаря ежегодно! Живота е кратък, поне да не е безмислен като вашия! То досегашното. .бане дето го отнесохте няма връщане, ама да не ви дойде байгън новото. :-))))))))
13
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Ха-ха-ха-ха-ха....ако сърбите са шовинисти, то ти ясно си ксенофоб! А колкото до Русия и нефта.....ПЪЛНИ СМЕШКИ....РУСИЯ Е ВЪЗНИКНАЛА И СЪЩЕСТВУВАЛА ВЕКОВЕ ПРЕДИ ДАЖЕ НЯКОЙ ДА РАЗБЕРЕ ЗА НЕФТА (интересно, какво би казал Иван Грозни, всички Рюриковичи, Петър първи или Екатерена Велика, които са се возили на конски впряг, но НИТО ЕДНА ПУШКА В еуропката не е могла *** без разрешението на Руския император)!! И по-скоро борсовите мошенници ще изчезнат, а с тях и краварията откол
12
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбаците бяха и си остават тежко болен от шовинизъм народ.Нямат желание и да се лекуват,щом си избират лидери като Дачич и Вучич.За лечение на подобна болест са нужни десетолетия,а те дори не искат да започнат терапия.Ще гледат ЕС през крив макарон- чакат ги тежки десетилетия.Доколкото света спешно ще преминава на възобновяема енергия, то способността на Русия да влияе в региона ще се сведе до 0. Със спирането на нефта и газа за Европа ще изчезне и Русия, като фактор за каквото и да било!
11
20
 
10
 
! Отговори
КИРЕ преди 4 години
Бойко отговори много точно на зададен му въпрос и не се е месил там където не му е работа.Напротив,Дачич обяснява позицията на ЕС,което не му е работа.Сърбите искат те да карат влака в Косово и ревнуват всеки,който има някакво мнение,различно от тяхното по въпроса.Те не са в състояние да нареждат на никого и това ги вбесява,още повече,че България досега тактично си мълчеше и това им се харесваше.Това вече няма да е така.
10
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за какво да се извинява ? Затова сигурно, че Боци защитава американизираните ислямски терористи и търговци на човешки органи от косово ? Такова падение на българските политици не е имало никога в историята на България
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКО В ТАЗИ "статия" е неверно! И в България продължаваме да тиражираме НЕИСТИНИ с умен вид и сериозно лице!Вече достатъчно се знае (от умните хора обаче) КОЙ е започнал размириците в бивша Югославия, КОЙ дава оръжие на главорезите, които И СЕГА ОЩЕ търгуват с на-р-котици и чо-вешки орг-ани!! КОЙ искаше да разпарчетоса Югославия и затова изправи брат срещу брата там, а сега и в украината!!! А това че Милошевич го оправдаха не знаете ли??? Но късно! А че нашите нямат топки и се слагат на всеки
8
7
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Дакич на Милошевич !!! А я ми припомнете опонентът му Борисов чие доверено лице беше ??? Не беше ли доверено лице на един диктатор от Правец ???
7
12
 
21
 
! Отговори
ЗАЩО? преди 4 години
Защо Дачич да се извинява че нашия направи гаф и бръкна в кървящата Сръбска рана Косово?
6
6
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Abe....... i Volen Siderov vikase..... ''Izvini se be'' i site vo BEGETO po nego naucija taka...
5
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дачич нее говорил за турска Странджа и да трябва да се извини ,а нашио е ял трици с които ше има полза потупване по рамото!
4
6
 
26
 
! Отговори
Дупчо Пешков преди 4 години
Най-големите умници на Балканите во главе с банкянския Тупак.