Помощта за първокласник остава 250 лева

43 800 деца се нуждаят от финансова помощ през тази година
13
Помощта за първокласник остава 250 лева
Снимка: архив "Булфото"

250 лв. остава еднократната помощ за ученици, записани в първи клас, реши правителството на редовното си заседание днес. Размерът й е същият, който беше изплащан и през миналата година, а за получаването й има доходен критерий.

Още по темата

Учениците в BG - най-скъпоструващи за родителите си

По разчети на МТСП еднократна помощ за част от разходите по първия учебен ден ще получат 43 800 деца. За това ще са необходими около 11 млн. лв., които са предвидени в бюджета за 2019 г., съобщи ресорният министър Бисер Петков.

С друго решение правителството удължи срока за услугите личен асистент, социален асистент и домашен помощник до края на годината. По този начин се гарантира предоставянето на тези услуги за над 12 хил. потребители, като се осигурява грижа в домашна среда за едни от най-уязвимите групи в обществото, посочи Петков.

Разходите до края на годината за тези услуги са около 14 млн. лв. и са в рамките на бюджета на МТСП за 2019-а.

В отговор на въпрос министърът каза, че не знае дали има чувствителна информация от Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане в източените данни от НАП, но ще направи проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та те всички първокласници в България са толкова, това означава ли че всички семейства са бедняци, пък не се спряха да ходят по почивки в Гърция това лято, а то още не е започнало.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За джипсито,чийто баща кара "Мерцедес"за 100 хиляди лева помощ ще има ,а за българчето,чийто родители надвишават с малко дохода,помощ няма.
9
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 4 години
След като страни като Германия винаги са ни за пример, предлагам да се въведе германската практика от 1935 - 1944 година ...
8
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Имаме едно детенце, до сега детски не сме взели. На сто процента няма да вземем и за първокласник, нищо че детенцето ни ще е първи клас. Значи, ако си честен, осигуряват те и плащаш всичко по закон, без да влизаш в сивия сектор детето ти НЕ получава нищо. А от нашите данаци пак ще облагодетълстват тези които, лъжат и не плащат данъци.. е как тогава да иска човек да живее тук и да си плаща??? Но хората започнаха да се осъзнават, и..... Скоро няма да останат честни хора в държавата
7
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Авторката отново оправда името си. Развесели ни.Този път веселото е, че не се съобщава какъв е този подоходен критерий. 100 или 200 лв. на член от семейството.
6
3
 
9
 
! Отговори
но при едно условие преди 4 години
След това детето трябва да ходи на училище!ИНАЧЕ ПАРИТЕ СЕ ВРЪЩАТ!!!
5
2
 
19
 
! Отговори
ДОКОГА ?!?! преди 4 години
Докога 9държавата ще е майка за едни и мащеха за други?Аз тази година нямам първокласник. Не възразявам от моите данъци да се даде за децата, които тръгват на училище. Но настоявам това да са деца на градивната част от нацията, която ражда и възпитава себеподобни!!!
4
3
 
16
 
! Отговори
43 800 деца? преди 4 години
Колко от тези деца действително ще получат нещо, купено с тези пари?А колко от татковците и майките на тези деца ще се почерпят с 250 лв и на следващата сутрин ще кажат, че финансовата помощ е била много малка и не стига за нищо?Колко ли родители със средно и висше образование отсега са заделили парите, нужни за да подготвят хлапето за първия учебен ден, като са късали от залъка си в продължение на месеци? След като коректно са си платили данъците и са си внесли осигуровките, разбира се.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за индианските първокласници има за другите дето вкарват пари в тая държава няма , това е стимул не за сивия сектор ами направо за лилавия
2
2
 
15
 
! Отговори
Стоян Г. преди 4 години
Всяко дете трябва да има право на такава "помощ". Това трябва да е субсидия за всеки първолак, без значение дохода на неговите родители, защото много от родителите на тези "нуждаещи се" бъдещи първолаци работят в сивия сектор или още по-зле - разчитат само на помощи.
1
2
 
5
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Айде няма нужда !!!!! После парите за апартаменти, събори на Бузлуджа и Кърджали откъде ще ги взимаме ?