Окончателно: Отложиха старта на ТОЛ системата за 2020 г.

БСП нападна ГЕРБ: След 6 месеца пак няма да бъдете готови!
Обновена: 18 юли 2019 14:37 | 18 юли 2019 14:35, Василия Пейчева
26
Окончателно: Отложиха старта на ТОЛ системата за 2020 г.
Архив: Булфото

Въвеждането на ТОЛ системата за камионите се отлага. Тя обаче трябва да заработи най-късно до 1 март 2020 г. Дотогава тежкотоварните автомобили ще плащат винетна такса. Това решиха окончателно депутатите с поправки в Закона за пътищата.

Системата за таксуване на тежкотоварни автомобили на базата на изминато разстояние трябваше да влезе в сила от 16 август. Превозвачите обаче изразиха съмнения за формирането на тарифите и управляващите решиха да отложат въвеждането на ТОЛ системата.

Още по темата
Така от 16 август ТОЛ системата ще тръгне само пробно, за да могат да се направят анализи и разчети за размера на тарифите и обхвата на пътищата. Реалното събиране на таксите, които ще заплащат тежкотоварните автомобили над 3,5 тона, се отлага за 1 март 2020 година, но това е крайният срок.

Отлагането на ТОЛ системата даде повод на червената опозиция да нападне управляващите и да ги обвини, че не могат да се справят с въвеждането на новото таксуване.

"Големият въпрос е защо я отлагаме? Защото има хора, които са недоволни. Къде бяхте вие през тези години да обясните на превозвачите какви ще бъдат тарифите. Вие явно не сте в състояние да изпълните своите ангажименти и отлагате за след 6 месеца. Уверявам ви, че след 6 месеца пак няма да бъдете готови", нападна соцдепутатът Драгомир Стойнев.

Александър Ненков от ГЕРБ пък контрира, че ТОЛ системата ще генерира голям ресурс, а отлагането е необходимо, за да се направят небоходимите анализи.

"Става дума за някакви месеци, в които поради обективни причини сме решили, че е по-малко рисково. Хем да се намери необходим баланс между интересите на заинтересованите страни, хем от друга страна самата система да се тества", аргументира се депутатът.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това, всякакъв вид електронно управление в България не вирее, това е най-ефективния начин за борбата с корупцията. Почвам да си мисля че всичко е саботаж.
23
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 10 месеца
До Бонго 7 Президента няма нищо общо с малоумщината на управляващите--- Така е , има общо с малоумщината на БСП.
22
0
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 10 месеца
Простото винаги е за предпочитан.Предложената ТОЛ с-ма е сложна и трудно приложима.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Другаря Тиква лично е отменил решението на Парламента за разсрочено плащане на хамериканските сеачи на смърт F 16 блок 70 вход ГЕРБ , (тризонета с личен асансьор)
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Комунягата Борисов отлага печатницата / перачницата / на пари .
19
0
 
7
 
! Отговори
избирател преди 10 месеца
Ех Другарю Борисов,Вие няма ли една да я свършите,така както се ХВАЛИТЕ,че я вършите?!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойчо , Бойчо !
Жалка картинка си Тикво !
17
0
 
4
 
! Отговори
избирател преди 10 месеца
Ех Другарю
16
0
 
15
 
! Отговори
Да живей! преди 10 месеца
Поредният грандиозен успех на ГЕРБ и лично на другарят Тиквун Мутрафонович Борисофф!
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Но за сметка на това, от вчера товарните автомобили могат да си закупят само дневна и седмична винетка. Яко дране пак, по суджушки.
14
0
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 10 месеца
всичко хубаво и качествено, за което се иска реален труд и експертиза у нас ... СЕ ОТЛАГА ! Което беше и логично - те един ... сайт за винтетки не можаха да направят искаш система за таксуване по пътищата.
боже те един ремон на една улица в центъра на СФ не могат... ГЕРБ !
13
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 10 месеца
По некадърни има ли? После що ни сравняват със банановите републики. Е те за това. Ниско ни е IQ-to. Кой къде има акъл работи в чужбината. Тука останаха една шепа герои родолюбци, ама те не стигат.
12
1
 
5
 
! Отговори
??? преди 10 месеца
Ама колко бързо ще дадат кеш на американците т. е. на военната им промишленост. И сега Нанков до март 2020 подир джипа ли ще подтичва или ще се вози в багажника?
11
0
 
17
 
! Отговори
! преди 10 месеца
За 8 месеца АПИ не можа да сортира по азбучен ред страните, а да не говорим, че Антарктида където няма автомобили и държава е в списъка на АПИ преди България
10
3
 
13
 
! Отговори
Think преди 10 месеца
Другарю Стойнев! Ако беше по ваше , не ТОЛ, ами още щях да си чакам Ладата. Вие мислете как ще върнете субсидиите. Развитие на държавата я оставете! Вие в него НЕучаствате!
9
0
 
11
 
! Отговори
Смешник преди 10 месеца
Прав беше буда лош материал ,той го е събрал целия около него
8
0
 
24
 
! Отговори
Ванката преди 10 месеца
Е, нали похарчиха 180 милиона, вече за кво да си дават зор.
7
3
 
24
 
! Отговори
Бонго преди 10 месеца
До Анонимен 3
Какъв Радев те гони теб, бре!? Президентът няма нищо общо с малоумщините на управляващите... Прочети какви са функциите на президент и президентство и престани да тролиш, неграмотник.
6
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
Пусковият срок на метрото беше 1984 година, *** го отложиха с 20 годни, демокрацията вече 30 години се отлага, сега тол системата се отлага с една година... Спокойно, ще се отлага още много години.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Иначе се наливат пари там, ама няма да работи като всичко останало сътворено от тия. Нали се перат едни пари ...