Родните дипломати - успешни, работили добре за страната

Борисов със заявка да е мотор за присъединяването на Западните Балкани
14

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов похвали българските дипломати на годишната среща на посланиците ни зад граница.

Според него в огромната си част работата на българските дипломати е успешна.

Още по темата
"Поколения дипломати са работили за България, сега и вие работите, мисля, че в огромната си част вашата работа е успешна. С право може да се гордеете с това, което сте извършили за България през годините“, посочи премиерът, цитиран от "Фокус“.

"Заедно успяхме да направим така, че спазвайки правата на човека и европейските ценности да си запазим границите. Българите, за разлика от другите европейци, да не усетят какво е миграционна вълна и натиск. Положихме доста усилия и също успешни“, добави той.

Борисов специално похвали и дипломатите ни в Лондон, които работят в условията на Брекзит, но въпреки всичко са успели да защитят българите, които учат и работят там, както и английските граждани, които да дошли при нас.

За договора за добросъседство със Северна Македония пък той каза, че той е дал добър резултат.

"Подчиняваме се на единни правила. Там очакваме комисиите да се произнесат, но без нашия договор за добросъседство пътят на Македония за ЕС и НАТО нямаше как да започне и да тръгне“, заяви още министър-председателят.

По думите това, което Македония направи със смяна на името, промяна на прочит на историята е изключително тежък процес, затова твърдо и толерантно трябва да се работи по този въпрос.

"Като председател на Берлинския процес България отново ще бъде една година мотор за присъединяването на Западни Балкани към ЕС“, каза още той.

Той добави, че оценката за председателство на България на ЕС беше изведена като едно от най-добрите, едно от най-трудните, но и оставило най  - трайна следа с темата за Западните Балкани.

Борисов припомни, че Берлинският съвет ще се проведе в София, заедно с представители на Македония.

"При едно домакинство, като идва канцлер на Германия, президент на Франция и Италия, премиер на Великобритания, аз мисля, че има по какво да поработим и отново България цяла година да бъде мотор на присъединяването на Западни Балкани към ЕС“, заяви премиерът.

Според него това е голяма оценка за работата на дипломатите и външната политика на страната – отношения на добросъседство.

"Виждате, в България идват всички, защото ние сме обърнати към мира. Ключовата дума е мир“, поясни министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Е как че са добре с шеф като тая полуграмотна пазарджиклийка !!!
10
0
 
7
 
! Отговори
А бе преди 4 години
До ,!!!Не е важно колко българи харесват Тиквата,а колкороми!Срещу 30 до 50 лева.
9
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Българската дипломация НИКОГА не е била на ниво,но при Банкянеца удари дъното и се сведе до чист слугинаж за шепа...еврофондове.Сякаш тая държава няма да я има след 20 години!Но пък може и точно това да е целта?
8
1
 
7
 
! Отговори
,!!! преди 4 години
Срамувам се, че им българи, които харесват тоя ***!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само като им видя физиономиите и ми се повръща. Нагаждачи като Плугчиева и компания цицали цял живот държавата да им плащат заплатите
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя мотор първо да си изчисти *** и да нахрани стадото,което се топи като ланския сняг и после да опреавя другите.
5
6
 
2
 
! Отговори
Мен преди 4 години
На мен Захариева ми се струва много, разбрана жена. Доста е симпатична.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен би ме било срам да бъда министър председател на такава държава, но този индивид май се гордее.
3
1
 
15
 
! Отговори
капацитет под нулата преди 4 години
Половината и повече - някакви пенсионери, моля ви се...Другата половина - връзкари.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работят успешно за да ти прикриват гафовете които правиш що си отвориш устата.Последното беше за Сърбия и Косово. Вие забравихте ли?
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе как всички сте ок ....само дето България е на всички най-срамни места във всички международни статистики ,народа беден ,брои стотинките от заплата до заплата, пенсионерите *** като мухи без лекарства и смешни пенсии а младите се срамуват ,че са българи. Инак властимащите и пишман бизнесмените ,дето са в една игра с управляващите всички -милионери !