Нинова иска Радев да свика КСНС заради атаката на НАП

Не омаловажавам кризата, но внасяте страх, отговори й Горанов
19 юли 2019 17:35,
12
Нинова иска Радев да свика КСНС заради атаката на НАП
Снимка: БТА

Червената шефка Корнелия Нинова нападна премиера Бойко Борисов, че не може да се справи с кризата с изтичането на лични данни от базата на НАП и призова президента Румен Радев да свика консултативен съвет за национална сигурност. Там ръководството на държавата трябвало да се събере и да овладее кризата и да се види кой трябва да понесе отговорност за тази ситуация.

Според червената шефка за първи път са засегнати всички граждани от тази криза, а не само определени групи, и всеки може да злоупотреби с тях. Тя посочи и че с изтеклата чувствителна информация са застрашени и всички фирми. В отговор пък министърът на финансите Владислав Горанов настоя, че твърденията на соцлидерката са неверни и тя се опитва да създава страхове у хората.

"Нека президентът свика КСНС и там да видим кой ще носи отговорност за тази ситуация, наказателна и политическа, и кой ще поеме отговорността да изведем страната от състоянието, в което ГЕРБ я вкара", настоя Корнелия Нинова в декларация от името на БСП.

Тя посочи, че поискала премиерът да обясни в Народното събрание за теча на данни, но й било отговорено, че това не е в компетентността му.

Още по темата

"Това е поредното нещо, в което не е компетентен какъвто и въпрос да задам. Това е безотговорност и безсилие - премиерът почва да говори вицове и лакърдии - "имаме добри хакери-вълшебници", цитира Нинова.

По думите й всички българи са засегнати от изтичането на данните и всеки може да злоупотреби с тях по всяко време.

"Имали сме много кризи, протести, но никога не сме имали криза, в която са засегнати всички. 5 млн. са на показ и всеки може да злоупотреби с тях. И това е, докато сме живи, не можем да си сменим ЕГН-тата. И бизнесът е застрашен, конкуренцията може да ви убие за 24 часа", настоя Нинова.

Владислав Горанов контрира, че повече хора са били засегнати от срива на банковата система през 90-те години, но посочи, че не омаловажава мащаба на кризата с изтичането на данни от НАП.

По думите му не е вярно, че източените данни съдържат чувствителната информация, за която Корнелия Нинова говори.

"Не омаловажавам кризата, но опитвате да внесете страх. Твърденията, че може да настъпи тази катастрофа, са неверни. Някои теми трябва да бъдат предмет на общ политически консенсус и да излязат от въоръжението на политиците. Всеки опит да се прави политика от всичко се връща като бумеранг и сваля нивото на политическия дебат", заключи финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Аз 10 Оставка за Горанов и на негово място да издирят и назначат Жан Виденов с заместник Гечев. Голяма работа бяха. Още не можем да прежалим спестяванията си.
11
2
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Брей , много станаха искачите. Нинова , Марешки , Волен.... Борисов не може да им смогне. Така де !
10
11
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Горанов, оставка!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
другарката "истина" импексова силно е притеснена да не и се разкрие имотното състояние и паричните средства по банките в чужбина!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на този КСНС ще са само двамцата
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДРУГАРКАТА НИНОВА СЕГА СЕ ПОТИ ПРИ ПОЛИ ЗЛАТАРЕВА- ПОЛИТО Я НАКАРА ДА СЕ ПРЕПОТИ- АКО СИ СВАЛИТЕ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ- ВЯРВАТ ЛИ ВИ ХОРАТА...МОЛЯ ВИ ВЪРНЕТЕ ДА ВИДИТЕ И ЧУЕТЕ КАКВИ КУПИЩА ОТ ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ ГОВОРИ ДУГАРКАТА НИНОВА- ИЛИ Я ГОНИ ШИЗОФРЕНИЯТА АКО СИ ВЕРВА ИЛИ Е ТЕЖЪК СЛУЧАЙ НА МАНИПУЛАТИВЕН ЛЪЖЕЦ.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега фУраШкун като се наплющи с родопски кебапчета и джолани в понеделник ще изпълни заповедта с напстрени ушета.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова отнова яхна метлата, удобно забравила, че и тя е деен участник във финалното разграбване на държавата и срив на 16 банки през 1996 г.НАП имат механизми за предотвратяване на Ниновия "апокалипсис", според който всеки от нас ще трепери до края на живота си - е, и това ще стане, ако тя се метне барабяр с метлата на премиерския пост.
4
2
 
13
 
! Отговори
Чорк преди 4 години
Някога по царско време произвеждахме две марки собствени самолети ! Но дойдоха азиатските пълчища и ни освободиха ! И от територии ,и от население , и от свобода ! А техните отроци , пак са най кресливите и безполезни отпадъци в парламента !
3
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов трябва да си понесе отговорността! Ковчежникът на организирана престъпна група ГЕРБ
2
2
 
17
 
! Отговори
Русенец преди 4 години
Не ни трябват врагове, имаме си бъсъпъ и дъпъсъ антибългарски терористи взривявали църкви и влакове
1
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА на националните предатели ГЕРБ, ДПС и ВМРО! Съд и затвор за крадците на страната!