Росен Желязков проведе първия 5G разговор в България

Демонтрацията беше част от серия тестове
22 юли 2019 20:24,
24
Росен Желязков проведе първия 5G разговор в България
Снимка: БулФото

Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за хората. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на първия разговор през 5G мобилна мрежа у нас, съобщават от МТИТС.

Демонстрацията беше част от серия практически тестове на 5G, които провежда телекомуникационна компания.

Министър Желязков подчерта, че технологията от пето поколение ще бъде този ускорител, който наистина ще промени нашите общества.

Още по темата

"Държавата, за да изпълнява целенасочената си политика, има три неща, които трябва да направи - разпределението на радиочестотния спектър, насърчения, свързани с редукция на тарифите, за да може цената все пак да не бъде понесена от крайния потребител и намаляване на административната тежест", каза министърът.

По думите му, разгръщането на новата мрежа за 5G е свързано с изключително голяма инвестиционна, териториално-устройствена и административна работа. "Тази триада на държавната политика и политиката на регулатора, трябва да бъде изключително хармонично реализирана в най-скоро време", категоричен бе Росен Желязков.

Той заяви, че Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Комисията за регулиране на съобщенията разбират значимостта на този подход.

"Имаме изключително ползотворен диалог с телеком операторите, за което благодаря - не само за демонстрациите, а за смелостта да инвестират заедно с големите европейски телекоми в този момент, в това начинание и в това приключение", добави той.

В рамките на събитието днес е бил извършен медицински преглед от разстояние на пациент в Хасково от лекари в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато толкова упорито ви уверяват в безопасността на 5Г технологиите,особено управлващите,особено такива зомбита като горепоказания(вижте му само погледа),значи на немислещия планктон се готви джепане от хибридната война!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почнаха да се леят задълбочени анализи на 5G тематика от местните каскет-учЕни :)
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сегашното LTE може д апрасне 300 Мbps. ОТ както чуканхме 6-7, при вота на домашно, само разни деця, дето свалат по 100 GB игри се оплакват...Защо ни е 5G, при това сега и в момента, че да ръсим луди пари, а не да изчакам 5-6 годи, че да падне 3 пъти цената?!?!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не благодаря, ше съдя всеки иператор за опит за убийство ако сложи 5г в квартала ми, за умишленото разболявяне от рак
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да има един инфраструктурен оператор, който да притежава клетките и правото да ги монтира. Какво е това всеки оператор закача по фасадите на хората собствени антени. С 5G облъчването ще е толкова голямо при сегашната конфигурация, че вечерта ще светим по улиците.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда е пийнал три бързи големи за кураж преди това...
12
1
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
това за прегледа по нета голям смях, то си в кабинета на крака и не обръщат внимание в масата от случаите...иначе е абсолютно облекчение за живеещите в провинцията
11
2
 
14
 
! Отговори
Затруднение преди 4 години
Тази мутра едно време отговаряше за електроното правителство. Нещастието е че първия 5G разговор е проведен в Естония където реално има електронни държавни услуги. Дори гражданство. Естонския министър на Икономиката се обажда на Финландски колега... Това е първия разговор.С кого ли е говорил този? Що не проба да звънне в Естония или Финландия. Щото няма да му вдигне и секретарката там. Те с такива измислени не се занимават никога нищо не свършили полезно позьори.
10
2
 
11
 
! Отговори
? преди 4 години
Измислен герой в измислен сценарии.5G разговор?
9
2
 
11
 
! Отговори
Стоко преди 4 години
Няма научни доказателства, че 5G мрежата може да причини рак. Но пък всички факти, които знаем за EMF радиацията и като цяло за физиката на електромагнитното облъчване, водят до това, че 5G мрежата ще изложи всички живи организми в нейния обсег на по-силно облъчване отколкото 4G мрежата. Почти всеки от четящите тук има в амартамента си домашен рутер, в никакъв случай не го слагайте в спалня или дневна, но все пак ако ви се наложи нека да е на поне 2 метра от леглото или мекото сядане.
8
4
 
17
 
! Отговори
Привет от Марс,Луна, преди 4 години
Бил съм в Япония,върнах се преди месец,нямат 5 gi,нямат и 4 giне съм видял нещастни хора заради този факт.Поздрави!
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5G на практика е високочестотна технология която оперира в микровълновия спектър (милиметрови радио вълни) от 20-300 GHz. Понеже тези вълни имат малък обхват за да работи тази технология навсякъде трябва да се инсталират много голям брой предватели и то със по висока мощност. Не е както сега при 3G и 4G един предавател да покрива километри.При 5G трябва да се инсталират милиони антени. В градовете на всеки 50-100 метра.Това ще доведе то повече облъчване със вредна електромагнитна радиация.
6
7
 
22
 
! Отговори
97334 преди 4 години
А как ще коментирате факта че много държави спряха инсталирането и тестовете на 5G мрежите заради съмнения относто тяхната безопасност?Как ще коментирате факта че в момента има международна петиция подписана от стотици учени и експерти в областа на технологиите които се обявяват против 5G и твърдят че тази технология ще доведе до значително увеличаване на радиационния фон.При тестове е установено че продължителното излагане на живи организми в обсега на 5G антена причинява рак и др. болести.
5
1
 
13
 
! Отговори
Привет от Марс,Луна, преди 4 години
Май само цената ще се промени,другото ще е бля,бля,бля...
4
5
 
20
 
! Отговори
Привет от Марс,Луна. преди 4 години
Хахаха ами те в Япония още не са пуснали 4-ри Джи,повтарям заради Министъра-4-Джи,пък ние тръгнахме да говорим за 5,някак странно ми се вижда *** с 5 джитата,кво ли мисли че ще хване оттам?Наистина много *** народ сме.
3
3
 
17
 
! Отговори
Баба Генка преди 4 години
Леле мале Ко туй нещо?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има да чакаме 5 години докато ще можем да ползваме тази технология на достъпна цена.
1
1
 
30
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
При условие, че има оптична свързаност, за чии ми е тоя 5G между болницата в София и Хасково?