Пламен Георгиев - чист! Подал оставка заради тормоз над семейството му

Шефът на КПКОНПИ получил заплахи за живота си
Обновена: 31 юли 2019 15:48 | 31 юли 2019 15:48,
104
Пламен Георгиев - чист! Подал оставка заради тормоз над семейството му
Снимка: архив "Булфото"

Вече бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев заяви, че не е извършил никакво законово нарушение и проверката на НАП го доказва. Мотивът му за оставката пък бил личен - заради скандала с терасата на апартамента му било подложено на тормоз семейството му.

Още по темата

Оставката на шефа на КПКОНПИ породи скандали в парламента

Той настоя и че е станал жертва на атака от страна на олигархията заради работата си като председател на КПКОНПИ. Отбеляза и че е получил заплаха за живота си.

"Акумулирах толкова много врагове, които сега ми го върнаха чрез медиите. Това беше атака срещу мен и семейството ми. Един чист човек беше омаскарен! Извадиха се неща, които бяха напълно оборени - имал съм законни доходи, не съм ипотекирал тераса. Когато председателя на КПКОНПИ си купува жилище с кредит - изведнъж това стана националният проблем на тази държава. Семейството ми бе подложено на тормоз - малкото ми дете да не смее да излезе на терасата, синът ми изпада в депресия", коментира пред журналисти в парламента Пламен Георгиев.

Той добави и че се е доказало, че не е купувал евтино и не е променял данъчни оценки.

Бившият шеф на КПКОНПИ отчете като грешка и комуникацията си с медиите и съжали, че не е излязъл по-рано да обясни позицията си.

"Не можех да си позволя да си подам оставката преди да излезе проверката, че аз съм един чист човек. Анализира се всяка една моя стотинка и на моята съпруга", добави още Георгиев.

Попитан кой ще е следващият председател на комисията, Георгиев посочи, че той трябва да бъде решителен и да не се плаши от това, което се е случило на него. За своите бъдещи планове ексшефът на КПКОНПИ посочи, че ще се върне отново в прокуратурата.

Припомняме, че днес шефката на парламента Цвета Караянчева изненадващо обяви, че Пламен Георгиев е подал оставка и предложи да бъде включена точката за освобождаването му в дневния ред на парламента. Това ядоса депутатите от БСП и те поискаха шефът на КПКОНПИ да дойде в Народното събрание и да обясни мотивите за оставката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
ГЕРБ- ГРАБИ ЕВРОПЕЙСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ????????????????????????????
85
0
 
10
 
! Отговори
Този показа преди 4 години
истинското лице на правовата ни система!? Гъмжило от мошеници е, от такива ли да чакаме правосъдие! Завзел е целият покрив и е строил незаконно, а бедният селянин няма право един курник да си направи. Отврат от такива, затова цялата държава е най пропадналата в ЕС!
84
0
 
6
 
! Отговори
ЧОВЕК-СЪЛЗА! преди 4 години
СТИГА ОБИЖДАХТЕ ЧЕСТНИЯ ЧОВЕК !ЗАРАДИ ВАС ЗА МАЛКО ДА СТАНЕ БЕЗРАБОТЕН ПОНЕЖЕ СЕ Е ПОЖЕРТВАЛ ЗА ОБЩО БЛАГО НЕБЛАГОДАРНИЦИ.ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ ЧИСТИ ЗИМАТА ОТ СНЕГ 294 кв.м.ТЕРАСА - ПРИ 50 см. СНГ ТОВА СА 147 КУБИЧЕСКИ МЕТРА СНЕГ ИЛИ 15 КАМИОНА НАТОВАРЕНИ С ПО 10 куб.м.СНЕГВИЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГО СЪБЕРЕТЕ ОТ ТЕРАСАТА НА 30-ТИЯ ЕТАЖ,СВАЛИТЕ С ЛИЧНИЯ СИ АСАНСЬОР И НАТОВАРИТЕ КАМИОНИТЕЗА ДА СЕ ИЗКЪПЕ И ПИЕ ЕДНО КАФЕ НЕ МУ ПРЕМАХНАХА НЕЗАКОННАТА САУНА И БАРА АКО БЯХА ВАШИ-ЩЯХА ДА ГИ СЪБОРЯТ
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как такива мижадурки като този се промушиха във властта!И опропастиха цялата държава!
82
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Душички златни...вашата м......
81
1
 
6
 
! Отговори
A преди 4 години
Какво да каце по ? за тормоза Иванчева.
80
2
 
15
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
"Горкият" човек чист като сълза и така са го омаскарят...То тези проверки досега освен да се напинят да доказват какви честни хора са Граб и как всичко е абсолютно законно,За друго нищо не стават....Я Вуте и Нане да построят един кокошарник или н.у.жник в двора си,ела та гледай какво значи проверка-ама ха,ще го обиждат и човека.....
79
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради това да се изкарате чисти ,заради това да се задоволи ЛАКОМИЯТА ви на всички дето сте се настанили на върха днес България е на дъното ! Възмездие няма как да няма ....животът е такъв ако народа не потърси възмездието то съдбата ще го наложи !
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се поправя нотариален акт?Тоя какъв е бе..."ВЕЗДЕСЪЩИЯТ."На покрив -обща част ,строено без писмено съгласие на съсобствениците,заградено,без достъп на хората които имат идеални части от покрива като обща част от сградата и които са платили стойността на тази обща част в цената на апартаментите си.
77
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** ако е чист, то аз съм Майка Тереза.
76
4
 
1
 
! Отговори
и без това ги нарочв преди 4 години
Корнелия да пуска Окръжно 5 и заедно с Боко (друг няма) да проведат една чистка на "честните, умните и протестиращите"
75
1
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Утре , в двора ми, който е моя собственост, ако построя каквото и да е, даже навес, без основи, ще дойдат поне две-триинстанции, сезирани от будни съседи, и ще ме глобят, ще ме накарат да го бутна собственоръчно, а ако искам да строя-да извадя наново документи по надлежния ред. А този-хем лъже държавата, хем строи-и чист като сълца на девственица???
74
2
 
20
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Когато видя пацо терасата и веднага ми идва на ум за адвоката на мафията.
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След този биологичен проект иде ред на Веждата. Тоя сладур има да плаче още.Сега когато публикуваха НАПката кви доходи не е регистрирала- ще има още да плачкат
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди онова режеше лентички. Сега онова реже съдби. Утре ще реже глави.Онова е това дето таковата
71
4
 
39
 
! Отговори
Лисан преди 4 години
Тези нагляри плачат за Народен съд!
70
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОЙ ИЗПРА БОКО ПО АФЕРАТА "АЛО ВАНЬО". ТОЧНО ТОЯ ПРЕКРАТИ ПРОИЗВОДСТВОТО. И КОСЪМ НЯМА ДА ПАДНЕ ОТ ГЛАВАТА МУ. СЕГА СИ ВЪРТИ ЧЕВЕРМЕТА НА ОГРОМНАТА ТЕРАСА И ВИ ХРАЧИ В ЛИЦЕТО РОБИ.
69
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне терасата му оставете беее!Хахаха един чист човек....Ъ!Ама то има Господ,ще плащате скъпо и прескъпо за всички грехове!Няма да има оттърване!Московски сигурно вече го е разбрал,обаче късно е либе.
68
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е под мафиотско робство!
67
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста неприятен тип.