Политиката след шоуто: Слави се радва на доверие, защото беше отстрани

Опитва се да бъде еднакво отдалечен от партиите, заяви Първан Симеонов
Обновена: 2 авг 2019 09:14 | 2 авг 2019 09:14,
239
Политиката след шоуто: Слави се радва на доверие, защото беше отстрани
Снимка: архив Investor media group

Слави Трифонов се опитва да изгради образ на човек, който е равно отдалечен от всички политически сектори. Това коментира социологът от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

Той обясни, че доверието към Слави Трифонов се обяснява с факта, че той до сега е стоял отстрани на политиката и е бил неин коректив, доверие в телевизионен водещ.

"Когато влезеш в политиката, започват да гледат на теб по съвсем друг начин и това доверие започва да се харчи", коментира пред "Нова тв" Първан Симеонов.

Още по темата

Данните за доверието в Трифонов са сравнително добри. Назад във времето са били и по-добри. Като че ли Трифонов малко изтърва времето, коментира Симеонов.

"В същото време явно си е направил сметка, че и традиционните партии са в упадък. Утре може да се окаже, че той става диспечер в политическия процес. От него може да зависи кой да е на власт". 

Според Първан Симеонов от политическия проект на Слави Трифонов е естествено да се притесняват протестните, популистките, патриотичните формации.

"Най-големият резерв на Трифонов са млади хора, протестно настроени хора, които биха гласуват за пръв път. Това е и добра новина, защото има нова енергия. Това е и лоша новина, защото този тип избиратели са много непостоянни. Разбира се и БСП трябва да се притеснява, защото може да им отнеме донякъде монопола върху протестното и наказателно гласуване", каза Първан Симеонов.

Според социолога ГЕРБ също имат поводи за притеснение, тъй като типът на гласоподавателите на Трифонов са били и гласоподаватели на партии като ГЕРБ.

По думите му Трифонов се опитва да изгради образ на човек, който е равно отдалечен от всички политически сектори.

"Това, което той пропагандира, се харесва. Не е изключено да продължи да налага част от този свой дневен ред. Най-опасно за проекта на г-н Трифонов е да не надценят възможностите си, защото подобни проекти вече са виждани в България. Вярвам, че са измислили нещо, с което да са различни", коментира Първан Симеонов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
1
 
! Отговори
истината преди 4 години
славея е слаб шоумен митьо пищова е в пъти по-добър от него но няма мултигруп зад гърбът си не чакайте чудеса от славея
162
0
 
4
 
! Отговори
Русокоса преди 4 години
Дали ще продължи да издава албуми и да прави концерти след като стане министър председател? Едва ли.
161
0
 
2
 
! Отговори
убредебре преди 4 години
Всичко е пълен ашак . Бой кекс и духова музика.Да го направим да стане и цветно.
160
2
 
7
 
! Отговори
Пишман Възрожденец преди 4 години
По-добре Слави отколкото Корнелия!
159
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще е интересно, то и сега е зле, така че в най-лошия случай нищо няма да се промени, така беше в Бареков навремето - шоумен, който се обяви против статуквото, в момента е част от същото това статукво, така ще стане и със Слави, още един тунеядец на държавната хранилка.
158
4
 
4
 
! Отговори
карай дар весело преди 4 години
Гласувам за Слави.Тъй и тъй ми е гадно от държавата и ме пекът на бавен огън разни законотворци креативнидебили.Поне да е джумбуш.
157
2
 
4
 
! Отговори
комедианти преди 4 години
До Бареков 2То не беше Жорж Ганчев, то не беше Симеончо, а сега и Слави!
156
1
 
3
 
! Отговори
напук на Боко! преди 4 години
До ЦиклопаБих гласувал за слави - отрицателен вот! Кой от двамата е по-популярен?
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До DEMИлиана Раева също се опита да и гласуват феновете на Сираков2 но уви!
154
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава държава Аре бе Слави ,как да няма? Има , казва се Съединени Американски Щати .Там от наркомани до актъори стават "водачи " на нацията. Важното е да слушка ,а не какво може .Пи ара ще го натъкми според нагласите и ще го изберем Славчо. Ама се пита после какво ще правим ?Щом комунисти садисти могат да си сменят цвета и да се пазарят с масови убийци като НАТО ,ЕС и САЩ значи НЕ ПРОСТО ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ИМА ТАКЪВ НАРОД !
153
4
 
7
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
Ще ги навре по дупките и суджукарите-апартаментаджии и *** и платените патриоти.Затова сега *** срещу него.Дано не му скроят някой номер ,че всичките до един са все с комунистическа закваска.
152
1
 
1
 
! Отговори
мдааамм преди 4 години
Абе и с най- добри намерения и амбиции да е някой кандидат, то задкулисието го слага на място. Нали не си мислите, че който е провъзгласен за първи, може ей тъй да си прави, каквото е възнамерявал?? Та все тая кой ще ни "оправя" официално.
151
5
 
8
 
! Отговори
роботът преди 4 години
Може и да не става Слави, но поне ще разбута малко едни и същите муцуни, окопали се от години във властта. А дано!
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави може да е популярен само както се изказа учителя на всички като него Панайот с панаир и сиир.Сега с бой атаки викове и псувни няма да стане това го пробва Сидеров с истерия също това го пробва Симеонов както и с лъже патриотизъм това го пробва Каракачанов както и с *** тъпотии това е опита на Кунева или с кофа с л.а.и.н.а това е опита на Бареков или с абсурдно име което е на Христов запазената марка.Слави всеки може да се полее с кофа с л.а.йн.а, бъди мъж, о.с.е.р.и тавана.
149
10
 
3
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
С.Трифонов умее да пее чалга на професионално, международно ниво. Това подсказва че и като политик може да стане професионалист на международно ниво. Но трябва да внимава с кой дружи. В никакъв случай с ББорисов защото ще го въвлече в лоши компании. Но с БСП задължително защото там е бъдещето.
148
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До Аз грешна статия :")
147
1
 
6
 
! Отговори
B12 преди 4 години
засега знаем само кой ще финасира новата му партия-ДС,олигарси, подсъдими богаташи.Нищо не се знае за политическата платформа, какво не харесва е ясно,но какво предлага не.Препоръчвам му да изгледа внимателно сериала на Зеленски "Слуга народа"-3 части по 24 серии...
146
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
ОМГ всички положителни коментари за Слави са изтрити :) от 300 сега виждам 100 и няколко коментара ОМГ
145
4
 
12
 
! Отговори
К6 преди 4 години
Първо погледнете що за човек е.... клоун на първична простащина става , не мога да си го представя на политическа среща в Брюксел, аман от нискоинтелигентни политици в тази държава. миналият век сме имали политици които са говорили писмено и устно поне 4 езика .. то ще е срам за нацията ,
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦИКЛОПЧЕЕЕЕЕЕАз съм от тези дето останах тука от немай къде ,защото съм пенсионер а така както гледам тук сме само пенсии ,роми и лапачи ,няма млади ,кадърни няма родолюбци всичко днес е далавера ,влезеш ли в нея ще оцелееш ,не ти ли се отдава ще умреш като чумавите днес....