Македония за Кристалина: От расла в село, до лидер на Валутния фонд

На Георгиева се гледа като на човек с "пряк допир“ до нещата
Обновена: 3 авг 2019 20:22 | 3 авг 2019 19:15, Нели Христова
205
Македония за Кристалина: От расла в село, до лидер на Валутния фонд
Снимка: Reuters

Българският икономист Кристалина Георгиева е кандидатът, издигнат от ЕС да ръководи Международния валутен фонд на мястото на Кристин Лагард, пише македонското електронно издание “Фактор“, цитирано от агенция "Фокус", като коментира, че западните страни диктуват избора на лидер за тази толкова важна финансова институция, и най-вероятно между тях вече има консенсус именно малко позната личност от Източна Европа да заеме длъжността.

65-годишната Георгиева е дясноцентрист, отраснала в България по времето на комунизма. Тя се изкачи уверено до високите етажи на управлението на Световната банка, като през 2017 г. стана нейн изпълнителен директор – вторият по важност пост в институцията. Преди това е работила като еврокомисар за международното сътрудничество и занимаващ се с бюджета на Съюза.

Още по темата

Преди повече от година тя качи в своя профил в "Тутър“ черно-бяла снимка на своето семейство, придружена от текста: "Бабите ми и дядовците бяха малко образовани. Родителите ми завършиха средно образование. Аз бях първият човек в семейството, който е получил титлата "доктор на науките“. От българско село до изпълнителен директор на Световната банка“, добавя тя.

На Георгиева се гледа като на човек с "пряк допир“ до нещата, коментира агенция Reuters, цитирана от македонската медия. Според американската агенция българският икономист си е изградила образ на защитаващ човешките права политик, както и с твърда позиция срещу климатичните промени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Доктор на какви науки не разбрах. То и Боко е доктор.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родителите й били от село и не много образовани, но я кръстили Кристалина ? Глупости на търкалета.
93
0
 
8
 
! Отговори
бачкатор преди 4 години
У нашта фирма и да си доктор на каквото си искаш и да се счупиш от работа ще те лашкат като гладен ром джанка от сутрин до вечер!Единствения начин да се издигнеш е да си човек на някой голям човек....я брат,братовчет,шурей,баджанак,кум,любовница и т.н!Тези който се блъскат да бачкат с надеждата ,че ще се издигнат им намират началниците още и още и още работа и им се смеят колко са наивни!!
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да ми предаде урок как точно се е издигнала - с неуморен труд, с блестящи знания?
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СРЕЩУ климатичните промени ли?ако е така тогава и пожелавам да не спечелиаман от борис, тръмп и подобни психопати
90
6
 
15
 
! Отговори
Циник copy-paste преди 4 години
Сталинка Георгиева... мистерията на българските *** - и сърГей СтанаШеф на ПЕС... И тя като сърГея отдавна трупа европейски милиони, и не и дреме за българи, германци... и европейци изобщо.. Вози се в S класа Мерцедес... Охраняват я... плащат и..А тя съветва българите да се "омешат" с афганистанци, араби и африканци - та да им се оправи генофонда. И тука глеАм някви захлупени - "се гордеят с нея"
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам това. Искам само да съм митничар. Само за един ден.
88
3
 
5
 
! Отговори
балумба преди 4 години
И аз съм . От. Расъл .на . Село.Искам и аз да ми плащате европ Парла . Мента. Рна . Заплата. И да се кефя . И да плещя простии.
87
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поливалентна личност . Когато си отиде Франциск, тази и за Папа ще кандидатства.
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БесепарЗАПАДА АКО СЛАГАШЕ КОРНЕЛИИ НА ТАКИВА ПОСТОВЕ НЯМАШЕ ДА Е БОГАТ, А ЩЕШЕ ДА Е БЕДЕН СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ
85
18
 
14
 
! Отговори
Бесепар преди 4 години
Защо Кристалина, трябваше Корнелия да я турят на МВФ - само за няколко месеца западняците ще разберат какво значи жанвиденова зима, и ще се редят на опашки за хляб и мляко.
84
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече трети ден новина за една национална предателка, кому е нужно това ?
83
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БСП са натурални, от флоро-фауновата област, техните известни са други - Кюстендилската слива, Крушовската магарица, Казаня от видинско и други, докато АБВ са поетическа дива комуноинтелигенция - Румен ла Фонтен, Гоце Архара
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРИСТАЛИНА С НАЙ-КРИСТАЛНА ПЕНСИЯ
81
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А КОРНЕЛИЯ - НА СЕЛО РАСЛА, В ТЕКЕЗЕТО ПАСЛА, В БКП УЧИЛА, ТЕХНОИМПЕКС КРАДНАЛА
80
10
 
19
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Кри...сталина не е комунист,нито националист,не е и интернационалист,тя е от новата мода глобалист-марксист... И всичко каквото става в така наречения ЕС говори за разпад и закриване на тази неспособна на нищо организация...
79
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с какво е допринесла за доброто в България?Нямам спомен и като еврокомисар държавата ни да е имала полза от нея. Говореше, че пришълците от Азия и Африка ще спомогнат за решаване на демографските проблеми в страната ни. Имахме тежки природни бедствия. Нищо не ни помогнаха - не били засягали 4% от страната. Само хоро играе всяка година в център на Брюксел.За мен българин е човек, който работи в полза на България.
78
7
 
25
 
! Отговори
Zzz преди 4 години
Вече е почти аут от световната банка, поради пенсионна възраст. Яко си търси местенце, за още 5 г. Като бивш еврокомисар, почти нищо не направи за бг. дори абдикира от позицията преждевременно заради личните си интереси, но сега максимално използва връзките си в ЕС за да се уреди. Da не говорим за долнопробното включване в надпреварата за ООН. Изобщо кариерист от n - та степен, със спорен морал.Не подбира средства и начини за лични интереси
77
6
 
24
 
! Отговори
Глиган преди 4 години
Сталинка това е истинското и име в характерно амплоа по разстягане на локуми!...Родителите и, които са бивша комунистическа номенклатура са кръстили дъщеря си на "бащата на народите", касапина, тиранина и злият гения на СССР - Йосиф Висарионович Джугашвили - Сталин /демек "Стоманения"/....... По-добра от тази характеристика за еврокомисарката здраве му кажи!
76
1
 
2
 
! Отговори
До 101 преди 4 години
За пръв път чета, че Бил Гейтс учил биология, а не програмиране.Откъде ти е информацията?