Нинова с упрек: Страната "ври и кипи", а премиерът се среща с ФК "Арда"

БСП отново обвини правителството, че бездейства в кризата с чумата
6 авг 2019 18:00,
117
Нинова с упрек: Страната "ври и кипи", а премиерът се среща с ФК "Арда"
Снимка: Архив, Reuters

Соцлидерката Корнелия Нинова за пореден път нападна управляващите заради разрастващата се криза с африканската чума по свинете. Според червените правителството не прави необходимото и "има усещане за хаотични действия".

Още по темата

"Не може страната "да ври и кипи", а единственото съобщение на Министерския съвет днес да е за среща на премиера с ФК "Арда". Сигурно взема пак кампанията на ръчно управление, започва да раздава пари по места отсега", скочи Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията. На него за пореден път е била коментирана ситуацията с африканската чума по свинете у нас и е констатирано, че е процесът е притеснителен, защото се разраства.

Нямаме намерение да трупаме партиен дивидент от нещастието на хората, увери Нинова. По думите й от ситуацията ще пострада икономиката, отрасъл "свиневъдство". Освен това има силно социално напрежение и затова се изисква надпартийно съзнание, изтъкна тя, цитирана от БТА.

Социалистите повториха и мерките, които предлагат за справяне с кризата с африканската чума по свинете, които Нинова обяви през уикенда на страницата си във фейсбук.

Сред тях е отделянето на част от бюджетния излишък в специален фонд и с парите, на пазарни цени, да се плати за избиваните животни.

На следващо място от "Позитано" 20 препоръчват да се направи среща с представители на всички ловни дружинки и да се подредят действията по отношение на дивите прасета, като така процесът ще се централизира.

Според Нинова е необходима и среща със Съюза на ветеринарните лекари и сключване на рамков договор с тях, тъй като от четири години такъв няма.

БСП смята също, че е нужно да се промени наредбата за регистрация на домашните животни. В момента има много документи, които трябва да се попълват, и това затруднява процеса и стопаните, обясни председателят на левицата.

Нинова отново настоя да се сигнализира прокуратурата за бездействие на длъжностни лица, които са довели до това състояние нещата.

Има прогноза на експерти, че до края на август цялата страна ще бъде засегната от африканската чума, правителството проспа възможността да спре процеса и днес, когато трябва да се действа активно, не се прави, има усещане за хаотични действия, подчерта Корнелия Нинова.

На въпрос за евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София, тя отговори, че трябва първо самата Манолова да реши дали ще участва в местния вот. На 14 септември предстои градска конференция на столичната организация, която ще се произнесе по номинациите и ще обяви листата за София.

От "Позитано" 20 за пореден път разкритикуваха некачественото строителство на Ларгото. Това е поредната "брошка в ревера от грандиозни "успехи" на ГЕРБ", след ремонта на "Граф Игнатиев", бул."Княз Ал. Дондуков", градинките пред "Кристал" и НС, коментира Калоян Паргов, председател на БСП-София. По думите му, този модел е започнал да дава дефекти на гърба на данъкоплатците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
13
 
10
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Тая Нинова на доктор ли се прави вече...?ТАМ на ***-20, са като в *** комплексите.ВРЕЩЯТ ЗА ВСЯКО НЕЩО!
63
3
 
9
 
! Отговори
До Един от Юг преди 4 години
Абе ,че е *** тя е на снимката ъма тя имунизирана пък и кой луд да даде пара за това недоразумение!!!
62
1
 
11
 
! Отговори
Тъй, де! преди 4 години
Другарката Нинова да не забравя, че Борисов е бил футболист 1 на България.
61
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на гербавите мошеници!
60
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега покрай тия ужким образцови свинекомплекси. Страдат и обикновенните хора с по едно две животни.
59
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вината за чумата е точно от тия червени активисти. Правеха пропаганда за бърз и лек начин за печалба с комплексите за индустриялно отглеждане на прасета. Защото на СССР му трябва мръвка и консерви "русенско варено". Като изхранването го правеха с отпадна храна смески с хормони и прасето за 3 месеца 100 кил.
58
8
 
13
 
! Отговори
Един от Юг преди 4 години
Това на снимката Курнелата ли е?
57
5
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Василев: Чети и ще научиш, а тогава пиши че нищо не може да се направи.Можеш да започнеш произведението на другаря Ленин "Что делать".
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуши му се ама освелението не е като в кофовете в ..
55
7
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Тонката: И ти си бил с тях, но разликата между "червените другарчета", както ги наричаш, и гербаджийските т'ролове като теб, е че те виждат, че в България има 23% на прага на бедност, а такива като теб това просто не ги интересува. Социалната политика е задължение на управляващите, не на опозицията. А на гербаджиите само ако им споменат за социална политика и ревват"Популизъм". За това ги бива, това могат.
54
3
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До Какво да се прави?Как ще ограничиш хората, животните и насекомите да пътуват и да летят!!!Агент Клара Дарбишър!ЦРУ!!!
53
6
 
6
 
! Отговори
Какво да се прави? преди 4 години
До Василев: Какво може да се направи? Много можеше да се направи и още може. Можеше да се ограничи заразата, но за това се иска акъл и организация. А който ги няма, ликвидира поголовно, всичко под ножа.
52
6
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 58: "Дрогарете" ли ще разпределят парите от ЕС? Както винаги ще ги изпапат гербаджийските далавераджии. Поне да свършат и нещо полезно за спиране на епидемията. Сигурно и на Бойко му е ясно, че ако в цяла България хората по селата си изколят прасетата нищо добро не го чака на изборите. Ще л'ъже и ще маже както винаги, но дали ще му повярва някой?
51
10
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
И какво може да се направи чумата по прасетата???Хората са го измислили и са го проиграли и то в по-напреднали страни, всичко под ножа и стартиране наново отрасъла!Всеки реве, е б.ати и държавата, опозицията мрънка, селяните мрънкат, и Славуцата мрънка, всеки мрънка в тази държава!!!Добър вечер мрънкащи селяни!!!Бати Бойко ще ви изплющи зад вратовете, селяни прости!ГЕРБ ще се пречисти от селяните прости и корумпираните мушмороци, и пак ще бъдем номер едно и ще теглим държавата!Гослинг!ЦРУ!
50
4
 
8
 
! Отговори
Бибитко преди 4 години
Приоритети *** Нинова, приоритети! Аз сеинско не ям, ама от футболистите имам далавера, понежв един фармацефт знаеш ли колко дрога обрабитва в Разград, а е силно мой човек и трябва да му се угоди! Ще се занимавам аз с чумите на прасетата...
49
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко си работи, и на теб ли е дава отчет.Има си кметове, експерти ,които никога не се осмеляват да предприемат нещо на своя отговорност .Все някой да им нареди по телефона .Вие не разбрахте ли ,че не е само Бойко в България а и на този свят.
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те там прасета не ядат за това, Борисов сигурно вече тайно е приел исляма!
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ура,от ЕС ни подпомагат с 2.5 млн евро за чумата.Да почнем да си ги разпределяме,дрогаре!
46
6
 
9
 
! Отговори
V преди 4 години
Тва на снимката ,,примиерът,, ли е ? Щото гледам пак мързелува и мисли - Колко ли ще спестя този месец от лежане на държавната ясла ?
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като мине чумата ще си купя прасе и ще го кръстя Биби! А по Коледа .....