Нинова с упрек: Страната "ври и кипи", а премиерът се среща с ФК "Арда"

БСП отново обвини правителството, че бездейства в кризата с чумата
6 авг 2019 18:00,
117
Нинова с упрек: Страната "ври и кипи", а премиерът се среща с ФК "Арда"
Снимка: Архив, Reuters

Соцлидерката Корнелия Нинова за пореден път нападна управляващите заради разрастващата се криза с африканската чума по свинете. Според червените правителството не прави необходимото и "има усещане за хаотични действия".

Още по темата

"Не може страната "да ври и кипи", а единственото съобщение на Министерския съвет днес да е за среща на премиера с ФК "Арда". Сигурно взема пак кампанията на ръчно управление, започва да раздава пари по места отсега", скочи Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията. На него за пореден път е била коментирана ситуацията с африканската чума по свинете у нас и е констатирано, че е процесът е притеснителен, защото се разраства.

Нямаме намерение да трупаме партиен дивидент от нещастието на хората, увери Нинова. По думите й от ситуацията ще пострада икономиката, отрасъл "свиневъдство". Освен това има силно социално напрежение и затова се изисква надпартийно съзнание, изтъкна тя, цитирана от БТА.

Социалистите повториха и мерките, които предлагат за справяне с кризата с африканската чума по свинете, които Нинова обяви през уикенда на страницата си във фейсбук.

Сред тях е отделянето на част от бюджетния излишък в специален фонд и с парите, на пазарни цени, да се плати за избиваните животни.

На следващо място от "Позитано" 20 препоръчват да се направи среща с представители на всички ловни дружинки и да се подредят действията по отношение на дивите прасета, като така процесът ще се централизира.

Според Нинова е необходима и среща със Съюза на ветеринарните лекари и сключване на рамков договор с тях, тъй като от четири години такъв няма.

БСП смята също, че е нужно да се промени наредбата за регистрация на домашните животни. В момента има много документи, които трябва да се попълват, и това затруднява процеса и стопаните, обясни председателят на левицата.

Нинова отново настоя да се сигнализира прокуратурата за бездействие на длъжностни лица, които са довели до това състояние нещата.

Има прогноза на експерти, че до края на август цялата страна ще бъде засегната от африканската чума, правителството проспа възможността да спре процеса и днес, когато трябва да се действа активно, не се прави, има усещане за хаотични действия, подчерта Корнелия Нинова.

На въпрос за евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София, тя отговори, че трябва първо самата Манолова да реши дали ще участва в местния вот. На 14 септември предстои градска конференция на столичната организация, която ще се произнесе по номинациите и ще обяви листата за София.

От "Позитано" 20 за пореден път разкритикуваха некачественото строителство на Ларгото. Това е поредната "брошка в ревера от грандиозни "успехи" на ГЕРБ", след ремонта на "Граф Игнатиев", бул."Княз Ал. Дондуков", градинките пред "Кристал" и НС, коментира Калоян Паргов, председател на БСП-София. По думите му, този модел е започнал да дава дефекти на гърба на данъкоплатците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
10
 
! Отговори
Брей преди 4 години
БОКООО !!! Така викат на кмета на Котел... той им направи в сиганската маала улици от бетон, ама ги заля някъв язовир скоро, не знам колко са издържали тия улици, питайте медиите Нова, БНТ, Канал 3..те са много независими медии
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
знаете ли как в България се образува бюджетен излишък ? след като с парите от винетките се платят пенсиите останалите пари се наричат бюджетен илзлишък .
42
0
 
11
 
! Отговори
бокотиквата преди 4 години
нема страшно, к олете и ги варете на 200 градуса
41
9
 
10
 
! Отговори
хано преди 4 години
а па тая нинова умря от кеф 4е има африканска 4ума белкем боико падне от власт.толкова е *** 4е никога няма да разбере 4е на власт няма да доиде
40
6
 
6
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
Нямаш представа колко разбирам от администрация! И не от селска герберска! Точно затова се вбесявам от бездарни безделници!
39
10
 
10
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
Стига мрънка бе, п.тко червена, не разбра ли, че никой не ти обръща внимание. Нищо не ври и не кипи, нормални проблеми, които се случват във всяка страна. Премиерът прави каквото трябва, а и не е длъжен той да отговаря за всичко.
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той си знае какво прави. Сега, като го няма Цветанов, ББ стяга футболните редици да му помагат на изборите!
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"боко" който и да е той, не е началник на чиновниците по градове. Вземи се образовай селчоо. Не знаеш елементарни неща за управленския апарат на държавата. Прочети, какви функции има и тогава пак пробвай..Такива тролчетаа от къде ви намират с основно образование, не знам.
36
6
 
10
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
А на тези чиновници, които не работят кой им е началник? Боко като е станал вожд да накара индианците си да работят, защото нещата не вървят надобре!
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Девиза на другите какъв е? КТБ, Реактори на поляната, затрито бдж и тн. Пенсионерите хич не ме вълнуват, без това само ни бутат тая *** да взема заплати.
34
7
 
3
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Девиза на народа е, ако загуби Боко, може уволнят от работа в администрация и работа в чистота
33
8
 
6
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Девиза на Боко е ако загуби държавата, печели Боко, а на народа е, ако спечели Боко има 5 лева увеличение на пенсиите за 4 години...Евала народе
32
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че вие да не би... Да НЕ сте на работа? Само ББ ли работи в тая държава? Тея 1 милион чиновници в държавния апарат, кога ще почнат да си вършат работата? ББ да не е месия човека... Той не се е спрял.. Вие като бяхте на власт по цял ден само светло бъдеще... Нищо след вас. Офсъъъ загубенааа
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката е събирателния образ на*Няма Такава Държава*
30
6
 
17
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Боко му дай само избори, да бие всички...а държава пропада ли пропада...от 8 милиона, дали сега тука има 5 не се знае...
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на снимката един мастит бизнесмен от ДПС
28
6
 
13
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Боко гледа да спечели изборите и да победи така наречените комунисти...а комунизъм няма от 35 години...Евала Боко, победи комунизма, но загуби държавата...***
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да си признаем българите сме овце и овце ще си останем въпреки че овчарят ни третира като втора категория ама пак овце ние отново гласуваме за него ако това не е мазохизъм здраве му кажи
26
6
 
8
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Това животно на снимката защо така прилича на министъра на спорта...от 10 години без нито един златен медал на олимпиада....иначе боко и ефбет лига яко уговарят мачове...ако си спомняте боко беше и футболист на годината съвсем официално
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли някаква чума по българите да излезе та тези в Брюксел да ви изтрепат до един.