Нинова с упрек: Страната "ври и кипи", а премиерът се среща с ФК "Арда"

БСП отново обвини правителството, че бездейства в кризата с чумата
6 авг 2019 18:00,
117
Нинова с упрек: Страната "ври и кипи", а премиерът се среща с ФК "Арда"
Снимка: Архив, Reuters

Соцлидерката Корнелия Нинова за пореден път нападна управляващите заради разрастващата се криза с африканската чума по свинете. Според червените правителството не прави необходимото и "има усещане за хаотични действия".

Още по темата

"Не може страната "да ври и кипи", а единственото съобщение на Министерския съвет днес да е за среща на премиера с ФК "Арда". Сигурно взема пак кампанията на ръчно управление, започва да раздава пари по места отсега", скочи Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията. На него за пореден път е била коментирана ситуацията с африканската чума по свинете у нас и е констатирано, че е процесът е притеснителен, защото се разраства.

Нямаме намерение да трупаме партиен дивидент от нещастието на хората, увери Нинова. По думите й от ситуацията ще пострада икономиката, отрасъл "свиневъдство". Освен това има силно социално напрежение и затова се изисква надпартийно съзнание, изтъкна тя, цитирана от БТА.

Социалистите повториха и мерките, които предлагат за справяне с кризата с африканската чума по свинете, които Нинова обяви през уикенда на страницата си във фейсбук.

Сред тях е отделянето на част от бюджетния излишък в специален фонд и с парите, на пазарни цени, да се плати за избиваните животни.

На следващо място от "Позитано" 20 препоръчват да се направи среща с представители на всички ловни дружинки и да се подредят действията по отношение на дивите прасета, като така процесът ще се централизира.

Според Нинова е необходима и среща със Съюза на ветеринарните лекари и сключване на рамков договор с тях, тъй като от четири години такъв няма.

БСП смята също, че е нужно да се промени наредбата за регистрация на домашните животни. В момента има много документи, които трябва да се попълват, и това затруднява процеса и стопаните, обясни председателят на левицата.

Нинова отново настоя да се сигнализира прокуратурата за бездействие на длъжностни лица, които са довели до това състояние нещата.

Има прогноза на експерти, че до края на август цялата страна ще бъде засегната от африканската чума, правителството проспа възможността да спре процеса и днес, когато трябва да се действа активно, не се прави, има усещане за хаотични действия, подчерта Корнелия Нинова.

На въпрос за евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София, тя отговори, че трябва първо самата Манолова да реши дали ще участва в местния вот. На 14 септември предстои градска конференция на столичната организация, която ще се произнесе по номинациите и ще обяви листата за София.

От "Позитано" 20 за пореден път разкритикуваха некачественото строителство на Ларгото. Това е поредната "брошка в ревера от грандиозни "успехи" на ГЕРБ", след ремонта на "Граф Игнатиев", бул."Княз Ал. Дондуков", градинките пред "Кристал" и НС, коментира Калоян Паргов, председател на БСП-София. По думите му, този модел е започнал да дава дефекти на гърба на данъкоплатците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова е типична истеричка.Проблемите не се решават с показно тичане и раздухване на напрежение. Това, че Премиерът се среща с футболисти не означава, че преди това не си е дал нарежданията по свинския въпрос.
83
2
 
12
 
! Отговори
К преди 4 години
Кyрнeлия влиза в супермаркета прегърнала едно прасе. На входа, пазача възкликва:- Как си позволяваш да влизаш в магазина с тази ***!- Извинявайте! Това повече няма да се повтори! - казало прасето.
82
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля ви се недейте така.Ако Боко отиде при прасетата нали ще се зарази със свинска чума която ще предаде на Каракачанов и след това евтаназия, после кой ще управлява държавата.
81
5
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
На Нинова и ври и кипи от киселините дето и излизат след представянето на "Визията" по селските сборове. Ама то плюскането, дори и на аванта, трябва да е с мярка ... :)
80
2
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
До чичето. Това е много изтъркана плоча. Книжката не е важна, важно е в душата дали си мръсен като комунист.
79
6
 
11
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До Варан, глу.пости си написал. Ти кой набор си? Народът нито е по-беден, нито е по-болен, нито по-окраден от времето на предишните. А трифчо може и да те оправи, отзад.
78
4
 
16
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
На Нинова й ври тъ.пата куха червена кратуна. Как не спряха да търсят под вола прасе и от всеки проблем да се опитват да печелят.
77
17
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Нинова, Бойко фуфелира електората;))) Няма да се учудя, ако едни от основните избиратели на Ох Бох, са футбалерите от ФК "Арда". Всъщност, къде другаде, да отиде Бойко?;))) Като гледам и електоралните му привърженици тука, Тонката, Монката, Барабонката... картинката става плачевна. Нивото на електората е като на ритнитопковец, койтос е метка от врата на врата за поредният автогол
76
9
 
6
 
! Отговори
СТАНИ ШЕФ преди 4 години
С ДВЕ ЛЕВИ ПАРТИИ - ГЕРБ И БСП, И ПАТЕРИЦИТЕ ИМ - ДПС, ВМРО И АТАКА - ВСЕ ЩЕ СМЕ В БАТАКА
75
8
 
6
 
! Отговори
Поручик Лукаш преди 4 години
До akudНомерът е там, че от тези 14 милиона поне 12 ще бъдат откраднати на момента.И хората с прасетата пак ще го духат.
74
9
 
14
 
! Отговори
Чичето преди 4 години
До АнонименТам е работата, че Нинова не е комунист. За разлика от борисов, който още си пази членската книжка от БКП!
73
8
 
14
 
! Отговори
akud преди 4 години
крушовица ЕС отпуска 14 милиона за кризата с чумата, ако беше ти кремъл щяха да ти отпуснат 14 рубли който щеше да откраднеш
72
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, да, тя като виден комунист щеше да покрие ситуацията и да ги вкара в търговската мрежа веднага. Така се потулват проблемите.
71
14
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Хахахааааахахооооооо,а тиквите от герб-комунисти,на какви се правят.
70
3
 
17
 
! Отговори
Бау преди 4 години
"Нямаме намерение да трупаме партиен дивидент от нещастието на хората" ама разбира се ...
69
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо новоА при Жан Виденов колко бяха под прага на бедност?
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ивановТя е. Ама като млада. Сега се е състарила.
67
7
 
12
 
! Отговори
иванов преди 4 години
Това на снимката е Нинова ,веднага я познах .
66
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се готвят млекодайните крави. И на тях ще им измислят нещо. След време вместо да ядем ще си бием ГМО коктейл венозно. Да е сигурно, че ще сме само и единствено консуматори на кредит - съвременна рая, а не човешки същества.
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О-о-о, къде са ми пържолите!О-о-у йе-е, пържоу-ли-те-е, йе, йе!Върни ми пържолите и повече не ме мъчи!