Плевнелиев срещу Радев: Действа популистки, няма аргументи!

Според него и цивилен трябва да може да оглавява "Военна информация"
6 авг 2019 14:00,
453
Плевнелиев срещу Радев: Действа популистки, няма аргументи!
Снимка: Архив, Булфото

Росен Плевнелиев остро разкритикува държавния глава Румен Радев за наложеното от него вето върху Закона за военното разузнаване и го обвини, че няма аргументи, а "по-скоро действа популистки".

Още по темата

"Цивилно лице може и трябва да заема длъжността ръководител на служба “Военна информация“, заяви президентът Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017 г.) пред БНР.

Вчера пък президентът Радев наложи вето върху възможността и цивилен да бъде директор на служба "Военна информация". Според него ръководителят й следва да притежава необходимата експертиза, изразяваща се в специфични познания и професионален опит.

“Много е важно да се задълбочим и да видим какво се е случвало през годините. И тогава, и сега аз твърдя, че цивилно лице може и трябва да заема длъжността ръководител на служба “Военна информация“ или по-точно обратното - не бива да изключваме тезата, че и цивилно лице може, т.е. само военни да бъдат, така както президентът Радев  каза. Неговият аргумент е един единствен, той каза службата се казва “Военна информация“ - следователно само военен може да бъде шеф на тази служба. Моите аргументи бяха коренно различни - аз вярвам, че служба “Военна информация“, и това е разписано в самите текстове, не е свързана единствено и само с отбраната на Република България. Тя е свързана и изпълнява изключително важни задачи с националната сигурност като цяло. А една голяма част от рисковете днес са точно с невоенен характер", посочи Плевнелиев.

Той настоя и че Радев "издиша със своите аргументи" и "играе контра на правителството".

"И тук, за съжаление, държавният глава Радев по-скоро издиша със своите аргументи. За пореден път виждаме доказателство, че президентът Радев няма силен екип, няма аргументи, а по скоро действа популистки", заяви Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
29
 
3
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Роско, не се предавай народа е зад теб и те подкрепя! Мачкай комунистите само Герб да живее Генерал Борисов!
172
23
 
2
 
! Отговори
Циник до 184 и ти си преди 4 години
Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и мнения интернет пространството. Активното мероприятие е организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет *** профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви. Повечето от коментарите са с много ниско ниво на интелектулен и образователен ценз, но демонстрират свръх нахъсаност в партийната линия и особено настървение да се громят противниците на пра
171
2
 
25
 
! Отговори
Аналлибераст преди 4 години
Хахах много се забавлявам когато евроатлантиците пишат тука и злословят. Ами напишете нещо смислено бе, стига с тия елементарни хули.Как пък всички дето поддържате ФАЩ и ГРОБ сте все едни деббилни същества с 5 клас образование..Ама защото нямате никакви аргументи за нищо и само крякането по форумите ви прави значими. Нещастници....
170
24
 
2
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Сичкото червено тpoл е мобилизирано в темата... а белким излъжете някого, че *** е български президент.. Ми не е...Руска мaша... и той на ведомост при Решетников
169
1
 
22
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Плевня Илиев, забрави ли , че беше комсомолси секлецар ? Недей да плюеш по твоите !
168
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вв ПутинЗАЩОТО ЗАПАДА ПРАТИ СТАЛИН В АДА
167
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 171травестити и *** са руските мужици
166
3
 
14
 
! Отговори
Вв Путин преди 4 години
До 175,Кой се крие бе ***.Ах защо го няма чичко Сталин да ви направи една вечерна проверка на всичките краваролюбци
165
3
 
10
 
! Отговори
До 171 преди 4 години
Нещо си се объркал моето момче.Виж във Википедията кои са травестити, кои са джендери.Това е точното определение за любимия ти Плевел - меката китка, шутиран от всичките си жени до сега, защото ги било срам да се показват пред хора с него.Това пак ще се повтори изчакай още малко
164
2
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Много е занимателен "келнерчето" Плевнелиев,как само прави "набирания",за да бъде забелязан,но не от българският народ ,а от неговите кукловоди от Козяк.Защо не се захване с нещо смислено,което умее най-добре ,а именно семейните разводи и след това поредната блиц сватба.Щеше да е много смешен и забавен,ако не беше жалък и предизвикващ омерзение,особено със спомена за безличното си президенствуване.Докато е още "оборотен" да вземе да се развихри,
163
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСОФИЛЧЕТА, ЗАЩО ПУТИН КАТО ЧУЕ ЗА НАТО И СЕ КРИЕ ПОД МАСАТА?
162
3
 
15
 
! Отговори
Аналлибераст преди 4 години
Плювнелиев е един ***. Според мен са го манипулирали ментално, за да плещи небивалици непрекъснато.Всъщност това е един дълбоко нещастен човек.
161
1
 
12
 
! Отговори
До 168 преди 4 години
Е, това го разправяха и едни малко по-големи от тебе и уж по-умни. Хубаво е да се учи човек от историята, но ти си недоучил и едва ли ще разбереш нещо от нея.Все пак, преди да се изцепваш с тези глупости тука, добре е да видиш съдбата на шведския крал, полския крал, Наполеон, Хитлер и други такива, които щяха да окупират Русия и т.н. .... Имаше и съюзи (Антанта) от САЩ, Англия и Франция, които ядоха боя, имаше и Японци.Хем специално за Германия се твърдеше че е 100 пъти по-мощна от Русия.
160
2
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...ama razbira se .a Pliuvniu da go naznachime za glaven hiururg v Pirogov !!! Chisto liberal -demonokratichni idiotizmi !!! Sega te sa na moda I zatova sme na tova deredje ai Iznasilena Evropa sashto !!!
159
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Плевнелиев, вие сте достоен българин, а радев е руски травестит.
158
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 165НАТО Е ЕДИН СЪЮЗ КОЙТО ИЗТРЕБВА ДИКТАТОРИ.
157
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РОМен Радев, руския ром
156
2
 
21
 
! Отговори
До 165 преди 4 години
А НАТО е един мъртвец от живите мъртви - зомби, което заплашва всички около себе си и не може да си легне в гроба и ние да мирнем от него и света наоколо.А между другото надъхани "интелекти" като тебе от партия ГРОБ е добре да прочетете биографията на генерал Радев и да я сверите с биографията на еднокнижника.Бързо ще стане ясно кой по грешка и с подкуп го направиха генерал и кой си е заслужил пагоните.
155
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО Е 17 ПЪТИ ПО-СИЛНО ОТ РУСИЯ. НАТО МОЖЕ ДА ОКУПИРА РУСИЯ ЗА ДВА МЕСЕЦА.
154
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКАТО Е КОЗЯК ЗАЩО НЕ СЕ ПОКАЖЕТЕ БЕ РУСКИ РАХИТИЧНИ ***, ДА ВИ СПУКАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ТЪПИТЕ ГЛАВИ ОТ БОЙ