Плевнелиев срещу Радев: Действа популистки, няма аргументи!

Според него и цивилен трябва да може да оглавява "Военна информация"
6 авг 2019 14:00,
453
Плевнелиев срещу Радев: Действа популистки, няма аргументи!
Снимка: Архив, Булфото

Росен Плевнелиев остро разкритикува държавния глава Румен Радев за наложеното от него вето върху Закона за военното разузнаване и го обвини, че няма аргументи, а "по-скоро действа популистки".

Още по темата

"Цивилно лице може и трябва да заема длъжността ръководител на служба “Военна информация“, заяви президентът Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017 г.) пред БНР.

Вчера пък президентът Радев наложи вето върху възможността и цивилен да бъде директор на служба "Военна информация". Според него ръководителят й следва да притежава необходимата експертиза, изразяваща се в специфични познания и професионален опит.

“Много е важно да се задълбочим и да видим какво се е случвало през годините. И тогава, и сега аз твърдя, че цивилно лице може и трябва да заема длъжността ръководител на служба “Военна информация“ или по-точно обратното - не бива да изключваме тезата, че и цивилно лице може, т.е. само военни да бъдат, така както президентът Радев  каза. Неговият аргумент е един единствен, той каза службата се казва “Военна информация“ - следователно само военен може да бъде шеф на тази служба. Моите аргументи бяха коренно различни - аз вярвам, че служба “Военна информация“, и това е разписано в самите текстове, не е свързана единствено и само с отбраната на Република България. Тя е свързана и изпълнява изключително важни задачи с националната сигурност като цяло. А една голяма част от рисковете днес са точно с невоенен характер", посочи Плевнелиев.

Той настоя и че Радев "издиша със своите аргументи" и "играе контра на правителството".

"И тук, за съжаление, държавният глава Радев по-скоро издиша със своите аргументи. За пореден път виждаме доказателство, че президентът Радев няма силен екип, няма аргументи, а по скоро действа популистки", заяви Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прецедента го изкараха от Козяк, малко да досажда и нахалства, понеже вече нямат нормални аргументи.Абе Плевелчо, понеже ти некадърнико по странно стечение на обстоятелството и по волята на една тиква стана президент, сега си убеден, че шеф на военното разузнаване може да е и *** и пульо като тебе ли?????Какво военно разузнаване ще имаме, ако начело е някоя женичка, която няма идея що е армия?Как ще може да ръководи събирането на такава информация и да разбира какво прави?!?
152
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ Е ЕДИН КАДАФИ ПРЕДИ ДА ГО ДОКОПА НАТО.
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 300 подадени само 158 публикувани.излиза че всеки втри пост е или силно превъзнаящ биологичния в небесата или го потапят в найЛата.защо така. нали е кадър на БКП израстнал в Комсомола,развил се с СДС и грейнал в политиката в ГЕРБ.Защо.Обяснете бе.а се говореше че той ще оглави нелаганата борба срещу комисарите от крайцера МеВеРевски.А се оказва че той сам се е заел с тази трудна и нерешима задача защото имал неправилна ориентация и се е подлагал на ректални технологии за забременяване от люби
150
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не че Радев дава поводи за гордост,но няма място за сравненение с тая жалка трепка
149
17
 
3
 
! Отговори
До161 преди 4 години
Май пенсионираният военен Радев се крие под фустата на своята Деси .
148
1
 
18
 
! Отговори
да не е болен? преди 4 години
Плевела да не е болен? Не каза нито една мърсотия против Русия!
147
2
 
18
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Г-н Плевнелиев гледайте си Деси Банова и не се вживявай като месия.Достатъчно глупости сътвори като регионален министър и Президент, за да даваш мнения и съвети.Облагодетелства се добре, като съсредоточи инвестициите на Столична община около твоите проекти и натрупа капитали.Не се мисли за успешен, защото парите ти са грешни и обременени.
146
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Педерлиев заедно с Иво Прокопиев води координирана атака срещу най-големия Исторически парк в света до Варна и иска да смаже туризма и родолюбието!
145
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Жалък РадевРАДЕВ Е ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕР ОТ НРБ, С ЕДНА ДУМА ПРЕДАТЕЛ
144
19
 
5
 
! Отговори
Жалък Радев преди 4 години
Чудя се на Плевнелиев, че се занимава с пенсионирания военен Радев . Това е жалък чужд агент, действащ срещу интересите на България и много под нивото на Плевнелиев .......
143
2
 
5
 
! Отговори
До Гъзозо преди 4 години
Вижте *** как им говори на първи имена, все едно ги познава, а всъщност живее в панелка и зема 1000лв заплата и е последна дупка на кавала.
142
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсно комунистическо ***-и без извинение !
141
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСОФИЛИТЕ СА ФЕСОФИЛИ! РАДЕВ Е ПРЕДАТЕЛ! 29 ГОДИНИ ОТ КРАЯ НА СЪВЕТСКАТА ОКУПАЦИЯ!
140
4
 
13
 
! Отговори
до зозо преди 4 години
До Зозода....роската е пич...ка и то миризливаа хапчетата ти са на горното рафче в десния ъгъл - не ги забравяй
139
22
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Росен е пич, а драскащите руски атакисти-*** са отживелица.Остава им единствено да плачат по форумите :))))))))))))))))))))))))))))))))
138
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комика отново с добро шоу
137
2
 
23
 
! Отговори
. преди 4 години
Дано Плевнелиев чете вашият сайт! Така ще види голата истина за това какво е мнението за него на хората! Смешното е, че вие олеквате като новинари и журналисти, защото индиректно си навличате омразата на хората заради тази безсрамна и платена апологетика. нямя как да се отрече професионализма ви - като този на професионалните жрици на любовта..:)Ха сега изтрийте и този коментар, за да потвърдите окончателно мнението ни за вас....
136
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това *** ако го мерна на живо ще му бия един шамар зад врата.
135
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банов-ПлювнАлиев отново излезе из под чехъла и отново се изказа. Само че още не иска да си каже кой направи бебето което той и синята птичка отглеждат.
134
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Той настоя и че Радев "издиша със своите аргументи" и "играе контра на правителството"."Издишаш ти бе, гоце делчевски ***! Уж беше надпартиен, а всяко твое изказване целува *** на Боко и правителството му. А когато не е на власт ходиш да подкрепяш антиправителствените протести, защото си бехарактерна мижитурка и джобното президентче на Тиквата!