Плевнелиев срещу Радев: Действа популистки, няма аргументи!

Според него и цивилен трябва да може да оглавява "Военна информация"
6 авг 2019 14:00,
453
Плевнелиев срещу Радев: Действа популистки, няма аргументи!
Снимка: Архив, Булфото

Росен Плевнелиев остро разкритикува държавния глава Румен Радев за наложеното от него вето върху Закона за военното разузнаване и го обвини, че няма аргументи, а "по-скоро действа популистки".

Още по темата

"Цивилно лице може и трябва да заема длъжността ръководител на служба “Военна информация“, заяви президентът Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017 г.) пред БНР.

Вчера пък президентът Радев наложи вето върху възможността и цивилен да бъде директор на служба "Военна информация". Според него ръководителят й следва да притежава необходимата експертиза, изразяваща се в специфични познания и професионален опит.

“Много е важно да се задълбочим и да видим какво се е случвало през годините. И тогава, и сега аз твърдя, че цивилно лице може и трябва да заема длъжността ръководител на служба “Военна информация“ или по-точно обратното - не бива да изключваме тезата, че и цивилно лице може, т.е. само военни да бъдат, така както президентът Радев  каза. Неговият аргумент е един единствен, той каза службата се казва “Военна информация“ - следователно само военен може да бъде шеф на тази служба. Моите аргументи бяха коренно различни - аз вярвам, че служба “Военна информация“, и това е разписано в самите текстове, не е свързана единствено и само с отбраната на Република България. Тя е свързана и изпълнява изключително важни задачи с националната сигурност като цяло. А една голяма част от рисковете днес са точно с невоенен характер", посочи Плевнелиев.

Той настоя и че Радев "издиша със своите аргументи" и "играе контра на правителството".

"И тук, за съжаление, държавният глава Радев по-скоро издиша със своите аргументи. За пореден път виждаме доказателство, че президентът Радев няма силен екип, няма аргументи, а по скоро действа популистки", заяви Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя на снимката е застанал, сякаш сега ще запее.... нещо като Хосе Карерас, ще пусне лебедовата си песен.А то едно тънко гласче, фъфлене, подсмърчане и сумтене само.Е типично е за дребни бозайници - плъхове, хамстери, мишки и т.н. ...Тези цвъркат само, ако им се натисне опашката.Явно пак са му я натиснали господарите им от Козяк и затова изпълзя от дупката си да се прави на някакъв фактор.
252
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
стига сте показвали това недорузомение,този клоуун
251
1
 
2
 
! Отговори
Плювню е преди 4 години
Това недоразумение, бившо, да се скрие и мълчи, че много краде!
250
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълен се.сем!
249
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази *** защо не млъкне!
248
2
 
11
 
! Отговори
човек преди 4 години
Крадец вика: "Дръжте крадеца!"Комунист вика: "Дръжте комуниста!"Комсомолският секретар Росен Плевнелиев упреква президента Радев в популизъм?Защо го е срам да разкаже за интервюто си в британското толк шоу "Hard talk"по БиБиСи?Там го видях да мънка, изчервен до уши да се обяснява, как не бил против санкциите срещу Русия, ама не можело така, трябвало по-меко, ама така, ама онака... Като истински комсомолски секретар!Ама той за това мълчи. Ама ние гледаме BBC.
247
1
 
18
 
! Отговори
Театър в Цитаделата преди 4 години
Сценарист-Режисьор-Изпълнител Плевелът на Розите. пред Публиката, състояща се от ПолитБюро на Герб Плвевелът е изпълнил танца на съблазанта.По потник,без долни и горни *** и черен чорап Плевелът е показал кръшна синосуидална ханшова кълчотеница която извъртайки гебеците в такт 7/8, при което плавно преминавал в центростремителни фокусировки на аналгинената халка в такт 15/16.Замерян с *** плевелът е бил изритан от залата.после Исето и Цачето показали пролетен танц за 2-е момичета и кавал
246
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Басмачът на Тиквористическата революция Роза Оборная преди кастрацията и анатомическите промени известана като уРунгел Кочиновналиев.Влезнал Росен . Излезла Роза в ръка с тежка, тежка торба с роуга. В бъркан от детска храна във формалин са удавени две фъстъчета и месце на което цяло село се смеело когато бившата роза крачел по мегдана с опикани обувки.
245
0
 
25
 
! Отговори
IG преди 4 години
Мрънкало
244
1
 
19
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Този не е ли на вилата си в Гърция. Той Алекс Алексиев отиде някъде. Този ли ще го замества?
243
2
 
18
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Роско, как бебето бе пич, расте ли расте ли, *** му де!
242
4
 
41
 
! Отговори
Срам преди 4 години
Плевнята и Тиквата - най-големият срам в историята на България!
241
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Роско,млъкни бе!!!!Поне за толкоз,акъл имай.
240
1
 
21
 
! Отговори
кукнал Роз цъфнал Пл преди 4 години
изпратените 426 постера, само 259 са допуснати.Народът казва истини и нелъжи за Плевел фон Розен.Окачат го на простора като нопрани келоти с петна от всичките му изходи и го оставят на насекомите.С висока степен на вероятност основното съмнение че тове е мъж от неженски се вее в килотите му над всичките му диполими,членства в партии,сватби и имоти.Силата на духа му произлиза от закалката му като комсомолец, комунист, седесар и гербераст. 3-те оси на Вярата му са предателсво, гадност и подлост.
239
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може би според Плевньо, ръководител на служба Военна информация трябва да е от ромското малцинство или пък да има поне 30 години стаж като бакалин, а може би - да е женен за синоптичка.
238
3
 
25
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Това в.....о откъде изпълзя пак?
237
5
 
34
 
! Отговори
що така преди 4 години
Само като се сетя,че тоя ни е бил президент,и ми става много тъжно!
236
7
 
60
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Пленнелиев, ако има малко самоуважение ще замълчи , ще се сниши и ще си гледа семейното щастие.Смешен е когато се опитва да се бърка в политиката.
235
7
 
46
 
! Отговори
- преди 4 години
Този човек е нелегитимен поради липса на сериозност и ефектът от участието му в обществения живот е точно обратен. За жалост той се асоциира с непеота и партии желани партньори в ЕС, а това още повече усложнява работата им.
234
7
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя май не е наясно, колко го презират хората.