Плевнелиев: Ако VW избере Турция, ще навреди на имиджа си на Балканите

"Локация мечта" ли е България за автомобилната компания?
Обновена: 13 авг 2019 09:03 | 12 авг 2019 18:15, Нели Христова
210
Плевнелиев: Ако VW избере Турция, ще навреди на имиджа си на Балканите
Снимка: Булфото

"Битката изглежда решена, но уж победеният не се предава", така журналистът Михаел Мартенс описва битката за завода на "Фолксваген" в своя материал за ежедневника "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Статията носи заглавието "Локация - мечта" и се фокусира върху конкуренцията между България и Турция.

Пред немското издание говори и бившия президент Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Берлин непрекъснато говори за върховенството на закона, но когато стане дума за пари, автократът Ердоган е достатъчно добър партньор", коментира Плевнелиев. Той предупреждава Берлин, че решение в полза на Турция би навредило на имиджа на Германия на Балканите.

В писмени отговори премиерът Борисов изброява пред изданието предимствата на българския трудов пазар, както и данъчната система и финансовата стабилност на България, предаде БНР.

"Всички парламентарно представени партии са единни в подкрепата си за чуждестранните инвестиции, което е гаранция, че държавната политика няма да се промени при смяна на властта", подчертава още Борисов, като припомня, че големи германски концерни отдавна са представени на българския пазар и са доволни от инвестицията си.

Българският премиер направи подобни коментари през миналата седмица и пред друго немско издание - "Ханделсблат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
до Гошу преди 4 години
Всъщност, "***" много се кефят на Роската - каквото и да каже, мели в тяхната мелница. В ярост от росковите напъни изпадат най-вече либералите-демократи, щото много зле - уж от техните пък...
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роската, като се сдобие с репутация /каквато и да е/, тогава да дава акъл.
149
5
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Много се кефя, когато Роската направи някое изказване. Всички путинoпитеци изпадат в дива ярост :)
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази физиономия ми докарва всеки път обилна морска болест
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХАХАХА ТИ ДА ВИДИШ!
146
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв имидж? Какви Балкани? Балканите изобщо не са стимул за производителите, защото на Балканите масово се карат 20-30 годишни тараляски. Тоя да се скрие някъде, защото и като президент дрънкаше само глуп0сти, а сега съвсем няма спирка... Оставам с убеждението, че го канят да дава интервюта само за да му се смеят после
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля Ви свалете репортажа. Като му видя снимката и почвам да драйфам...
144
0
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Тоя като го видя, гася компютъра. Идва ми да го строша. *** ми е много симпатична, старае се детето в професията си, но мисля, че ни бъзика съзнателно. Вероятно е сади.стка.
143
0
 
1
 
! Отговори
дупетат преди 4 години
Ох,да,и пак,да, охххх....................................
142
0
 
5
 
! Отговори
охо бохо преди 4 години
ха ха ха!тоя пак се изходи!
141
1
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Не само,че ще има завод в България,но всичко ще се повтори като в Детроит.Кой от Вас е живял на тази Земя хиляди години? В този Свят има цикличност и всеки от един трябва да измине този път. Дали сега или след 100 г.? Няма значение. Важно е всички да го направите! Да придобиете опит.Спомням си най-умните хора... всички те, накрая доказаха по емпиричен път, че във Вселената нещо много умно направлява и организира всичко.Същото се случва и на тази планета. Различен дистрикт - различно време!
140
1
 
4
 
! Отговори
сериозно ли Баце? преди 4 години
В писмени отговори премиерът Борисов изброява пред изданието предимствата на българския трудов пазар, както и данъчната система и финансовата стабилност на България...***Баце много сме стабилни да трупаме пари от далавери,чакаш и швабите да ти се вържат,ама не са будали. Мислиш ли,че не са чули за изтичането на данни от НАП? Това е достатъчно да се разбере колко стабилна е и данъчната ни система''. Няма да ти повярват! Да беше писал нещо за магнолиите ти!
139
0
 
4
 
! Отговори
питам преди 4 години
И защо толкова много коментари са изтрити? Написах:,, Като толкова много се пени тоя от снимката да отиде в Германия при немските шефове дето ще правят завода да ги накара тука да го направят. Само че никой няма да му обърне внимание и да изслуша глупостите му за евроатлантическа толерантност". И заради това ме изтрихте? Защо?
138
1
 
10
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
Тоя *** потомствен има ли представа, че не съществува автомобилна марка в света, която да няма завод или заводче в Турция? Било за пълно производство или някакъв подизпълнител.
137
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев истински се бори за въпросната инвестиция. А другите мъпети, за които гласувате вие, червените семки, си дават и връщат оставките и ви лъжат от ден едно.
136
1
 
9
 
! Отговори
Десито, преди 4 години
май е доста активна в харчлъка - а парите се топят! Та заради това и *** все по-често е по медийте!!!
135
1
 
12
 
! Отговори
Ох! преди 4 години
Разбирач! Метереолог... :-))
134
1
 
16
 
! Отговори
VW преди 4 години
Г-н Банов, благодаря Ви, че споделихте вашето мнение.
133
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Росен пръдледото пак се изправи пръдна и омириса Балканите
132
0
 
7
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
До 133 ШОК"Защо платихме авансово самолети за 2 милиарда???"Защото е такъв законът при американците при първа сделка и те си го спазват.Друг е въпроса, че нашите да не казвам какви, така представиха нещата на хората сякаш това подлежи на коментар ...а то не подлежи щото е закон.