Каролев убеден: Реално бедните в България са много малко

През 2020г. бедните ще станат по-малко, заяви Иван Нейков
Обновена: 13 авг 2019 11:35 | 13 авг 2019 11:35,
677
Каролев убеден: Реално бедните в България са много малко
Снимка: БулФото

Реално бедните в хора в България са много малко. Това са хора, които са на минимална пенсия и нямат семейства, които да ги подкрепят. Друга такава група хора е на тези с много ниска квалификация. Това каза пред Нова финансистът Владимир Каролев в дебат в бившия социален министър Иван Нейков.

Още по темата

По думите му, изчисленията на синдиката КНСБ, че всеки четвърти работещ е беден са абсолютно неверни.

"Те го изчисляват неправилно. „Според статистиката на Европейската статистическа служба през 2018 година работещите бедни във възрастовата група 18-64 години са 10,1% при 9,4% средно за ЕС. Ние сме малко повече, но не сме така, както казва КНСБ”, коментира Каролев.

Иван Нейков пък допълни, че икономиката на страната се развива така, че очаква през 2020 година да има по-малко бедни, отколкото има в момента, поне от чисто статистическа гледна точка.

"След като има ръст на заплатите, е нормално това", обясни Нейков.

Той допълни, че за последната година статистиката дава ръст на средната работна заплата с 12%.

"При положение, че задържим този праг на бедността това означава, че хората под него ще бъдат по-малко отколкото са били по-рано", коментира Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


677
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
495
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Нещо повече - в България вече нещата улегнаха и всеки работи това, което заслужава."Супер изказзване на човек под 30 годишна възраст, който е бил подкрепян от родителите си през целия път, а сега ще се обяснява, как не било така, как бил голям и се борил сам ...
494
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти одобряваш кражбата на бензин или?
493
1
 
14
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
ТОЗИ ГО ГОТВЯТ ЗА ПАРЛАМЕНТА ОТ ГОДИНИ, НО НЕ МОЖЕ ДА СИ ВДИГНЕ РЕЙТИНГЪТ ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ. А ДУМАТА ,,ПАРЛАМЕНТ'' ИДВА ОТ ДУМАТА ,,ПАРЛАМА''. ИЛИ ДЕМЕК ВСИЧКО КОЕТО СИ ГОВОРИМ Е АЛА-БАЛА, С ЕДНАНА ДУМА БОШ-ЛАФ РАБОТА. АКО РАЗБЕРЕТЕ КАРОЛЕВ ОТ КАКВО СЕ ИЗДЪРЖА, И НАЙ-ХРИСИМИТЕ ЩЕ ГО ПЛЮЯТ. ТАКИВА ХОРА ПОТНИ ВОДА НЕ ПИЯТ, И ПРЕЗИРАТ ХОРАТА НА ТРУДА. НО ВИНАГИ СА ОКОЛО ХОРАТА НА ТРУДА, ТА НАЛИ ОКОЛО ТЯХ СЕ ВЪРТИ ПАРАТА, ЧЕ КАК ИНАЧЕ. ТОЗИ НЯМА И ЕДИН ДЕН РАБОТА В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО.
492
26
 
4
 
! Отговори
гошо тъпото преди 4 години
КАРОЛЕВ Е ПИЧ.
491
1
 
22
 
! Отговори
Какво е бедност? преди 4 години
На бедния човек и шофьора му е беден и охраната му е бедна и градинарят му и той е беден!Всички са бедни!
490
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тея хора, да си бедем, значи да ядеш от кофата за смет и да спиш в хралупата на някое дърво ...
489
6
 
4
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Преди време сменях водопровода вкъщи, та собственикът на фирмата, която извърши ремонта, беше едно 27 годишно момче, и е започнал да се занивама с бизнес дейности още 15 годишна възраст. Не е някоя мутра, но работи здраво и има всички необходими качества, както и късмет явно. Щото ми разказа, че много дълго време едвам са свързвали двата края, докато не са попаднали на много платежоспособен клиент - едно крайпътно заведение в близост до града, печалбата от което ги е изстреляло в друго ниво!
488
7
 
1
 
! Отговори
Ва Шилев преди 4 години
Как сте каскети, има ли истерия.
487
1
 
29
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН УЛИЧНИК преди 4 години
ТОЯ ОСОБЕНО ПРОТИВЕН И САМОЗАБРАВИЛ СЕ БОГАТАШ ИМА ЛИ ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС В ТАЗИ ДЪРЖАВА, ПАРДОН ТЕРИТОРИЯ. И ТОЙ КАТО БОКО СЕ Е ИЗКАТЕРИЛ ПО СТЪЛБАТА НА СМИРНЕНСКИ И ЖИВЕЕ В ОБЛАЧНАТА СИ ПРИКАЗКА. ИМА И ОЩЕ НЕЩО, БЕДНИТЕ ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО, ЗАЩОТО ПОД МУТРЕНСКИТЕ ГРИЖИ НА ПОДОБНИ ТИПОВЕ, ТЕ ПРОСТО УМИРАТ. КОРУМПИРАНИТЕ АЛЧНИ ДОКТОРЯ, БЕЗДУШИЕТО И НЕКАДЪРНОСТТА НА УПРАВЛЕНСКАТА МАФИЯ РАЖДАТ ПОДОБНИ НАГЛИ ТИПОВЕ КАТО ТОЯ КАРОЛЕВ И СЪСИПВАТ НАРОДА БЪЛГАРСКИ
486
18
 
2
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
България ще я има и след 1000 години, въпреки русофилските истерични крясъци. Работете за България, но не, вие искате да ни вкарате пак под руско робство когато ви беше добре на вас, изедници. Откраднахте апартаментите по София и сега не работите, а живеете от наема- 500 на месец и сте бедни. Ууууу на вас.
485
18
 
3
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Много ясно. Единствените, които са бедни са индианските племена и...русофилите. Русофилите са частта от обществото, която не работи, а само реве и спъва развитието на България с негативизма си. Навремето откраднаха апартаментите по София и сега повечето живеят с по 6-700 лева на месец, от наема.
484
7
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Защо тази математичка не е направила същото по време на прехода, когато сектора на услугите още прохождаше? Защото не е могла да се справи с подобна бизнес дейност! Не става въпрос за пари... Един комютър ще купи в началото, докато се замогне постепенно. Но трябва да имаш идея за бизнес, както и план как да постигнеш целите си. Постоянство и огромна енергия. Но повечето хора са изморени след края на 8 часовия работен ден, и как ще правят бизнес при това положение?
483
7
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Без да е учила никъде счетоводство преди това! Обаче е успяла някак да намери пазарна ниша, за да може да развива своя бизнес. В момента е милионерка....
482
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 2021 г. са предвидили официално Преброяване на населението в България!Интересна цифра ще се получи...сигурно щото сме богати!
481
11
 
0
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До АнонименДруга тема е, че бюджетния излишък се дава за глупости. Не съм казал, че точно сега трябва да се набута в такива кръгове и да забогатее.Можела е да го направи в по-млада възраст. Познавам една собственичка на счетоводна къща(наша роднина), която притежава една от първите счетоводни къщи в града ни. Започнала е още като млада по предприятията да роботи каквато и да е работа, но се е вряла и е усвоила занаята, впоследствие е разбрала, че има недостиг на такива услуги и започнала
480
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До икономист Каквито са ни икономистите, такава ни е икономиката!Програмистите сигурност развиват собствен бизнес. 60-годишна жена ще се набутва в мутренските кръгове и ще развива бизнес?!Всяка края на всяка година има бюджетен излишък, защото няма социална политика.
479
3
 
18
 
! Отговори
90831 преди 4 години
Днес чух, че щом имаш апартамент на Витошка и вземаш 300 лв пенсия,то ти не си беден. А ако живееш в къща на село и вземаш 300 лв, беден ли си? А ако вземаш 5000 лв и нямаш апартамент, защото е 1200 евро квадрата, беден ли си? Та кое определя бедността ми е въпроса, дулапа дали е пълен или дали имаш апартамент и не можеш да му патиш тока? Истината е, че дадохме думата на адски *** парчета в тая държава!!!
478
8
 
4
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Друго качество, което забравих да спомена, но е важно за всеки бизнесмен. Това е, да не се робува на принципи и догми, също е полезна и липсата на нравствени ценности и морал.Мутрата може и да не решава задачи по математика, но е проявил нужната енергичност и постоянство, за да може да влезе в определени престъпни кръгове, които впоследствие ще му донесат преки или косвени ползи за неговия бизнес. Никой няма да ти даде достъп до неограничен финансов ресурс, ако ти сам не се буташ и вреш!
477
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако на българските демократи им подариш по един апартамент срещу това да размахват руския флаг, утре цяла София ще е в знамена !
476
2
 
13
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Каролев е българския Уорън Бъфет , софийския Рокфелер.Дайте ми Нобеловата награда за икономика.Нека Горанов да го вземе при себе си