БСП за Пламен Георгиев: Трупът е скрит, но уликите остават

Назначението му за консул било подигравка с институциите
53
БСП за Пламен Георгиев: Трупът е скрит, но уликите остават
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като правителството назначи за консул във Валенсия експредседателя на Антикорупционната комисия, който също беше замесен в "Апартаментгейт", БСП излезе с остра позиция по въпроса и обвини за това премиера Бойко Борисов.

Още по темата

"Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ? Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца", коментира Кристиан Вигенин.

Според него явно премиерът се е подиграл и с парламента, защото оставката на Георгиев като шеф на КПКОНПИ  беше приета като извънредна точка в последния работен ден на законотворците преди ваканцията при това без дебат.

"Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност", посочва още Вигенин в позиция, разпространена от пресцентъра на БСП.

Според него назначението на Георгиев е подигравка и с българската общност в Испания, защото новият консул няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, а целта на назначението му е само и само да не дразни с присъствието си в София.

"Е, явно е много важен. И кой се подиграва с хора и институции ли? Има само един, който може да осигури тази светкавична поредица от абсурди - Бойко Борисов. Браво за ефективността! Но помнете - трупът е скрит, но уликите остават!", обобщава социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
14
 
! Отговори
Номенклатурен кадър преди 4 години
Бойко въведе отново в употреба номенклатурните кадри от бай Тошово време. Когато за някого стане публично известно, че е некадърник или далавераджия (или и двете) го изпращат посланик. Да представя България.
42
2
 
14
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
"трупът е скрит, но уликите остават" - да. И застроеният покрив на този, който беше назначен за да се бори с корупцията също си остава. А той самият вече е дипломат. Жалка комедия.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партията знае как се крият трупове,още повече пък пари.Само че за второто улики няма!
40
7
 
4
 
! Отговори
Пехотинец преди 4 години
Идват Избори Новата партия Брег е произлязла ГЕРБ, БСП И ДПС са Руски, общо трите са БКП.. Не гласувайте за тях но ходете да гласувате Просто която и да е друга партия
39
13
 
8
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Тя и вашата шефка щеше да подава оставка .... :/ все някога ще я даде ама не вярвам да ходи на село да гледа пилета .... Оправете си *** в БСП пък тогава давайте коментари .
38
3
 
21
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Човекът има тераса да изплаща. Няма да го оставим да се мъчиш я.
37
1
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ами дим Абаджиев в са р бъчварова в израел онова плашило в Люксембургтова какво е не е ли подигравка с държавата българия толкова ли е изпадналавече
36
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а какво ще каже бсп за назначените по време на тяхното управление консули?
35
5
 
32
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Мирише яко на ''Ало Ваньо..''Май е време ББ да го Мишобирнат!Не,че БСП са стока и двете партии са БКП,затова не са казали и нищо за избора на Гешев,траят си....
34
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30А гроб трябва да се разпадне, което скоро ще стане неминуемо
33
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е няма такива нагле...ци като герп!
32
4
 
33
 
! Отговори
мак преди 4 години
Да дадеш какъвто и да е пост след скандала с терасата е наглост. Бил поназнайвал испански, голям праз. Крият го от обществеността, няма човек- няма лоши коментари за корупция и т.н., цвък не се вясва вече по медиите, нито за цц чуваме нещо, така прави Той.
31
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смърт за социализма
30
7
 
26
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Да си бяхме останали във времената на социализма. Прав е Слави за държавата много проценти ще събере.
29
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ БСП ТРЯБВА ДА УМРЕ.
28
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вегенин и БСП, по добре да мълчат, а ако решат да говорят да кажат :1. Какво е мнението им за Гешев, като главен прокурор? Нищо не сме чули от тях до момента! 2. Как ще гласуват техните представители във ВСС, при избора на Гешев? 3. Защо до момента мълчаха за Пламен Георгиев, когато обяви Пеевски за най чистия човек в България? 4. Защо мълчат за глупостите които говори и върши Гешев? Да не би да ги страх, да не ги разследват за кражбите които са правили до момента а?
27
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП са царе на безумните метафори. Това не е литературен клуб, др. ***.За нищо не ставате, щом хората предпочитат некадърниците от ГЕРБ пред вас.
26
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А управлението на ГЕРБ е подигравка към българския народ.
25
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето покриви в Испания са почти хоризонтални, стават за надграждане.
24
2
 
33
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
До изнервенРедно ли е един компрометиран висш чиновник да бъде изпратен в държава от ЕС да представлява държавата ни. И какъв език знае? Според мен само един - този, с който лиже всякакви г...ве, особено един