Политолог: Разумните се отказват да се занимават с политика

Кой успял човек би се подложил на това, пита Стойчо Стоев
Обновена: 15 авг 2019 23:05 | 15 авг 2019 22:52, Василия Пейчева
38

4176 гледания   |  Още видео

Около месец преди старта кампанията за кметските избори вече станаха ясни част от кандидатите. От ГЕРБ обявиха трима от тях. Данните от социологическо проучване на агенция "Маркет линкс" пък показват, че Мая Манолова стартира с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова, ако се кандидатира за кмет на София. На първи тур Манолова би събрала 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова - 23% .

"Невъзможността човек да реализира добрите си намерения, отказва сериозните хора от политиката. Дори да се опита, той ще бъде очернен много бързо. Независимо дали е допуснал грешка или не. С голяма охота политическите противници ще търсят всякакви възможности да го дискредитират. А напоследък дори се забелязва една тенденция политиците просто да бъдат иронизирани", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът Стойчо Стоев.

По думите му обществото пък се връзва на всичко това, защото то се представя чрез умели PR техники под формата на шоу. И следователно разумните и кадърни хора се отказват да рискуват името си, за да се занимават с политика.

"Всички виждаме и изключително изостреното внимание към имотното състояние - апартаменти, къщи и т.н. Кой успял човек би се подложил на това? Тези, които са добри в своята професия и са доволни от доходите си, влизайки в политиката, несъмнено ще попаднат в полезрението на медиите. И ще трябва да започнат да дават съответните обяснения след това", отбеляза още политологът пред Bulgaria ON AIR.
 


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 9 месеца
ВСИЧКО НАД 20 Г.ВЪЗРАСТ Е ДЕФОРМИРАНО ПОЛИТИЧЕСКИ !!! НО ВСЕ ПАК МЛАДЕЖКА ПАРТИЯ ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТУНЕЯДЦИ МОЖЕ ДА ИЗГРАДИ БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВА -ДОБРА ЗА ОБЩИЯ-СЪВМЕСТЕН ЖИВОТ НА РАЖДАЩИТЕ СЕ ДЕЦА ...СЪЖАЛЯВАМ ЗА ИЗРАЗА -КОЛЕКТИВЕН ЖИВОТ ...ЗАЩОТО САМО КАТО СЕ ИЗЯВЯВАШ В КОЛЕКТИВ СИ ЩАСТЛИВ /ДОРИ СРЕД ПРИАТЕЛСКИ КОЛЕКТИВ И КОМПАНИЯ КОЛЕКТИВ / !!! НЯМА ДРУГО В ЖИВОТА -ОСВЕН ДЕВИЗА НА МАУГЛИ :" НИЕ СМЕ ЕДИН НАРОД- ТИ И АЗ " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ХОРА,КОИТО СА ПРЕКАЛЕНО УМНИ,ЗА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ПОЛИТИКА,СА НАКАЗАНИ ДА БЪДАТ УПРАВЛЯВАНИ ОТ ГЛУПАЦИ! /Платон,5 в.пр.Хр./
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В тоя ред на мисли: Слави Тр. какъв е???!!!
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жалко за този млад човек . Обикновено младите са носители на свободата ,на смелостта а този вече е познат от всички със слагачеството ! Изобщо вече не го слушам ,защото знам че е зависим от Герб и изобщо какво ще каже ми е ясно !Не може от всеки екран да се втълпява на народа колко Герб са добри ,колко народа ги харесва без да си давате сметка ,че чак такива мазохисти не сме !
31
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Та мисълта ми е,че скритата власт се държи като нарко-групировка спрямо шанаджиите-кандидати да се включат в политическия процес.Или ги вкарва в собствените структури,или ги унищожава.Еми как свестен човек да се ангажира с политиката????
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
У нас колкото по прост си на по висок пост отиваш.
Винету като най прост Мин председател.
Но затова пък накланя главата и заплаквайки се обяснява че другите са виновни и продължава да краде и да обслужва началниците, а България и народа майната им.
29
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Политиката има две части-видима и невидима.Видимата са формалните институции,изборите,митинги,медийни изяви,протести ако щете и т.н.Невидимата са тайни срещи(и съответните решения) на хора притежаващи лъвския пай от собствеността в БГ и държащи в ръцете си конците на управлението-компромати,зависимости,ключови хора в институциите и разбира се паралелни силови структури.Очевидно невидимата политика доминира над видимата и определя дейността и.Всеки,решил да направи нещо самостоятелно бива смачкан
28
1
 
10
 
! Отговори
оцелял българин преди 9 месеца
ПолитикатА не е за тикви, физкултурници и раб-факъджийки, 06330но е ФАКТ!
Изводите идват от анализа на резултатите.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разумните не могат да бият добре с бухалки и да чупят интериор. Затова не се занимават с политика. В нашата Родина се изискват такива качества за да се занимаваш с политика.
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя не е в час общи приказки и клишета говори.Така не смее да говори против ГЕРБ,мазняри се.Слави не е регистрирал нищо още и тоя си смуче от пръстите.Всичко останало му е бла бла...
25
1
 
9
 
! Отговори
Привет от Албания преди 9 месеца
Кой народ в Европа най-силно ненавижда собствените си политици?

Жокер:

Българите.
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не си помислите, че този ви кара да гласувате за ГЕРБ. Той просто ви обяснява колко е фатално да подкрепите всеки един от останалите.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До V
Не знам какво е казал народът, ама на тебе хич ти нямам вяра.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Социологията и политологията са един от главните инструменти в политическата битка между партиите. Поръчва им се определен вид социология и за това им се плаща изключително щедро. Сигурно чухте за имотното състояние на двама мастити политолози от старата гвардия от една известна агенция. Да не мислите, че в свободното си време са копали картофи, за да натрупат състояние от продажбата им на женския пазар? Младежът в студиото просто си заработва сребърниците.
21
7
 
11
 
! Отговори
КОЙ УМЕН ЧОВЕК преди 9 месеца
би станал ПОЛИТОЛОГ, т.е. всезнайко за всичко и нищо конкретно
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Слави бил популист, ама ако не беше популистът щяха да продължат да си вземат по 13,60 лв. на глас субсидии. Такава ненаситност, че дори със законните 11 лв. на глас не се задоволиха. Сега иска да им намали броя на наредените на парламентарната ясла. Естествено, че е лош тоя Слави.
19
2
 
12
 
! Отговори
V преди 9 месеца
Народа много добре го е казал -КОЙТО ТЪРСИ НАМИРА .А който гласува за герб бсп и дпс си намира мизерията ,бих допълнил аз .Ние сме съсипана и прогонена нация и няма кво да губим освен да потърсим алтернатива на надупените дебелогъзи некадърници които ги няма в нито един европейски парламент ;)
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Човекът обясни, че БСП са компрометирани, демократите безнадеждни, Мая Манолова без шансове, Слави несериозен популист, Марешки и патриотите патерици, подобни на Бареков. Т. е. да отхвърлим всички тези като възможности и да изберем нещо от останалото. А какво остана... аха сетих се - ГЕРБ. Естествено, че един политолог няма да крещи "хайде всички гласувайте за ГЕРБ", той ще ви обясни така ситуацията, че сами да се сетите да гласувате за партията на тиквите.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На изборите се явяват по 100 кандидата за 1 място. Тоя не е политолог
16
4
 
5
 
! Отговори
V преди 9 месеца
София щяла ли да почервенее.София ще си остане ке.неф до тогава докато не спре да гласува за бои ,а за личности.На София и трябва технократ.Като искат да е вишист добре .но да е инженер ,а не архитект .Архитекта е изрязан мозък който си мисли че това не е сграда а неговата творба.Ква ще е поддръжката инфраструктурата удобствата качеството на материалите не е от значение.А Слави да го оценяваме след като вземе реално властта,а не преди това. Ако имахме мажоритарна система и избори на две год.може