Политолог: Разумните се отказват да се занимават с политика

Кой успял човек би се подложил на това, пита Стойчо Стоев
Обновена: 15 авг 2019 23:05 | 15 авг 2019 22:52,
38


Около месец преди старта кампанията за кметските избори вече станаха ясни част от кандидатите. От ГЕРБ обявиха трима от тях. Данните от социологическо проучване на агенция "Маркет линкс" пък показват, че Мая Манолова стартира с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова, ако се кандидатира за кмет на София. На първи тур Манолова би събрала 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова - 23% .

"Невъзможността човек да реализира добрите си намерения, отказва сериозните хора от политиката. Дори да се опита, той ще бъде очернен много бързо. Независимо дали е допуснал грешка или не. С голяма охота политическите противници ще търсят всякакви възможности да го дискредитират. А напоследък дори се забелязва една тенденция политиците просто да бъдат иронизирани", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът Стойчо Стоев.

По думите му обществото пък се връзва на всичко това, защото то се представя чрез умели PR техники под формата на шоу. И следователно разумните и кадърни хора се отказват да рискуват името си, за да се занимават с политика.

"Всички виждаме и изключително изостреното внимание към имотното състояние - апартаменти, къщи и т.н. Кой успял човек би се подложил на това? Тези, които са добри в своята професия и са доволни от доходите си, влизайки в политиката, несъмнено ще попаднат в полезрението на медиите. И ще трябва да започнат да дават съответните обяснения след това", отбеляза още политологът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този "политолог" анализи ли правеше или внушаваше как точно трябва да постъпим на изборите?
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не си спомням по времето, когато Борисов влезе в политиката, да е бил нещо повече от Слави. Беше един *** охранител, бивш пожарникар, който очевидно показваше много ниска интелигентност, а езика му беше откровено просташки.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Логиката на много гласуващи за Слави ще е като за демокрацията. Слави не е нещо особено добро, но просто всичко останало в българската политика е по-лошо или точно толкова лошо. Слави поне е ново лице в политиката и поне за известно време ще се опитва да доказва, че е по-добър от предишните - това за кратко ще работи в полза на хората.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега използвайки политолози ще започне манипулацията, че не трябва да проявяваме никакъв интерес към имотите на хората във властта, нито към миналото им, нито към зависимостите им, защото виждате ли така гоним кадърните хора от политиката. Всъщност истината е точно обратното на това, което говори този - публичността е една от главните характерискити на демокрацията.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като повечето "политолози" и този е пропагандатор и манипулатор. Напоително ни внушава че статуквото е непроменимо и най-добре да не храним някакви илюзии, че нещо е възможно да се промени. Такива внушения, насаждани с достатъчно упоритост преди изборите, могат да откажат искащите някакъв вид промяна да отидат до урните и работи в полза на сегашните управляващи. Вероятно това му е поръчано и той знае точно какво прави с този вид говорене.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПЕЦАТАПеца, дай да те направим тебе политик бе. Ще ни направиш ли богати?Ама обещаваш ли? Ако ни излъжеш - народен съд до 9то коляно.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
fake news.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tози кой го набеди, че е политолог?
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свършиха ли генералите вече !!!?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рибата се вмирисва откъм главата. Когато тиква е на върха на държавната пирамита, за какви разумни и кадърни може да става дума. Той си ги подбира по свой образ и подобие.
4
2
 
9
 
! Отговори
Браво. преди 4 години
Много точен и верен анализ на сиуацията.Наистина в България все още има много умни хора които противно на популярните негативни нагласи успяха да развият най различни успешни частни бизнеси и през годините се доказаха като доста добри мениджъри и лидери. Но едва ли някой от тези хора някога ще се пробва в политиката именно раради негативните нагласи на народа. Хората вече са толкова озлобени че ще могат да съсипят за секунди репутацията на всеки.В политиката оцеляват само най дебелокожите.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво като има повишен интерес към имотите им. Новия ни консул във Валенсия да не би да се отказа от терасата с джакузито. Кучето си лае, кервана си върви. А кервана на Пламенчо върви добре към Испания.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След време няма да има и разумни и кадърни.
1
2
 
12
 
! Отговори
пецата преди 4 години
В политиката са невъзпитани хора с болна амбиция но ултра кухи , отиват там само с ясната цел да правят далавери , убеден съм на 1100% че няма нито един идеалист в политиката който да иска да промени нещо за добро , всичките са за народен съд до 9то коляно