Марияна Николова е новият шеф на Съвета по киберсигурност

Заповедта е подписана от Бойко Борисов
20 авг 2019 20:21,
43
Марияна Николова е новият шеф на Съвета по киберсигурност
Снимка: БулФото

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова е определена за председател на Съвета по киберсигурността, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Още по темата


Съветът по киберсигурността бе създаден на основание чл. 9, ал. 2 от Закона за киберсигурност като консултативен и координиращ орган към Министерския съвет по въпросите на киберсигурността.

Законът за киберсигурност, с който бе регламентирано създаването на Съвета, е приет от 44-то Народно събрание на 31 октомври 2018 г.

Марияна Николова е вицепремиер по икономическата и демографската политика от ноември миналата година, когато замени на поста Валери Симеонов. Преди това тя беше шеф на политическия кабинет на лидер на НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 4 години
ОП + Гръб = ОПГ Та защо някой да разбира нещо?Той..какво разбира? Вижте как се гърчи на всякакви места..Турист-- Еднокнижник
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"На кой е тази балдъза или братчедка?"Ха, колега, ама не знаеш ли? Туй е другарката, тъй да се каже, на Далаверко
36
0
 
8
 
! Отговори
НБУ преди 4 години
Наш кадър ! Изключително добре подготвена за плеймейтка,но да опита ,може да се справи и с киберсигурността...
35
1
 
7
 
! Отговори
Емо преди 4 години
Новина:Мариана Николова разкри как три годишният Гошко хакна сайта на общината и се записа в детската градина .
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой е тази балдъза или братчедка?
33
0
 
8
 
! Отговори
До Joko преди 4 години
Нищо не може.Колежка на плеймейтките от НБУ,оттам е магистърската степен по право.Сигурно поне може да ползва мобилен.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая не е ли либовницата на Варели Симьоноф или се бъркаме нещо?!? много бързо са я назначили на ред длъжности, за които прибира една камара пара... Полицай, роднина, полицай, роднина... Да живей партията... Гарантирано от еднокнижника Лойко!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
To samo amazonki v taz dirijava ostanale...cecki, kurnelii, desislavki, mariani, marii, mayi, liliani, kalinki, malinki...
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некакъв хумор от ГЕРБ ли? Да не изостанат от Слави по смешки?
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ayyy nema li bg maje v taz darjava s pensioner pilot prezident...pak jenski boss...are kade sa tea bulgarski unaci matematici, programisti, injineri, akademici, prufesuri, dokteri, ducenti...sichkoto umen bulgarski unak u amerikite li se skrilo ili pod krevata?
28
1
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Гледам я и си викам - дъха на качак и първак, гледа като лалугер изпълзял от наводнена дупка. Ще увОлни сички за нула време. То с добро не става, мдаа. Вескооо къде си Маринооов, запей песен да знаем кой ни пази.
27
6
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Тази не е...обходимо от нищо да разбира,защото е...политик и движи въпросите...политически,вкл.и за...някаква кибер сигурност.Какъв беше Це.Цв.-завършил ВИФФ...задочно,но беше политик,дясна ръка на Тиквуний и се справяше отлично и компетентно по всички въпроси в държавата,до...издънката за апартамента му с...персонален асансьор.(за него просто му...завидяха).Така че не се хабете...напразно;госпожата е...дялън камък и добре се вписва в...политическата ни реалност.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не сте разжалвали широколистният"спец"
25
1
 
19
 
! Отговори
Gruio преди 4 години
За любене става...за киберсигурност - не мислА :)
24
1
 
20
 
! Отговори
Miroslav преди 4 години
Някои от заеманите от Юрист Марияна Николова длъжности:Член на Управителния съвет на Държавен фонд Земеделие. Работи и в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор към Министерство на икономиката.От днес е и Председател на Съвета по киберсигурност.Това че уважаемата дама може най-вероятно да използва браузър или да набере даден текст на Word, тоест има някаква компютърна грамотност различна от писане с химикалка на лист формат А4, не значи че може да бъде назначавана на този пост
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко бе, тая е завършила ДатскиО колеШ у Ботевград.
22
1
 
20
 
! Отговори
Сноудън преди 4 години
Чифутското назначение Бахур Бахар лично и е проверил качествата и способностите в Банкя под магнолиите. Kакво разбира тази минeтчийka от kиберсигурност не е важно. Важно е да държи кревата и да стои прилежно yдyпeна.
21
1
 
26
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Миналата година се скапа ТР , обясняваха как "са изтървали някакви терабайти на пода". Врабчетата изподаха от смях. Тази година базата данни на НАП беше изтумбена по абсолютне левашки начин.Този път изкъртиха мифките. Сега като назначат поредната калинка да отговаря за сигурноста на държавнинте системи неми се мисли какво ще се скапе.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако и дам да препастира процесор или да направи уеб страница има да гледа умно, да звъни по телефона, и след малко ще нахлуят Гештаповците, доживотна не ми мърда, който клати държавата си го заслужава. Акои и кажа един хард да го криптира сигурно ще ме евтанизират направо.
19
1
 
30
 
! Отговори
Герперасти преди 4 години
Колкото ония жираф Гаргамел е комисар по цифрова икономика и цифрово общество.