Урсула фон дер Лайен в BG: Какво ще обсъжда с Борисов?

Теми от европейския дневен ред, световната политика...
Обновена: 28 авг 2019 21:38 | 28 авг 2019 21:37, Петя Славова
51

Новоизбраният председател на бъдещата Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще пристигне утре на посещение в България.

Тя ще проведе работна среща с министър-председателя Бойко Борисов в Министерския съвет, където двамата ще обсъдят различни теми от европейския дневен ред и от световната политика.

"Интересно да се обсъди е, че тя започна обиколките от Източна Европа. Урсула фон дер Лайен вижда, че има дисбаланс след европейските избори и държавите в Източна Европа се чувстват пренебрегнати. Нейните обиколки показват обръщане на внимание. Тя разбира, че бъдещата ЕК е в дълг на източноевропейските държави", коментира зам.-външният министър Милен Керемедчиев в "Денят ON AIR".

По думите му това е положително, тъй като идвайки тук, с нея могат да се водят преговори относно бъдещия състав на новата ЕК.

Още по темата

"Най-важното нещо е бъдещият ни еврокомисар и неговите правомощия. Еврокомисарите ще минат през много тясна цедка, защото ЕП е много по-фрагментиран. По-трудно ще минават решенията и евродепутатите ще бъдат много по-агресивни с въпросите", обясни Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ние трябва да подготовим много добре нашия кандидат и да защитим ресора, който искаме.

Бившият зам.-външен министър коментира и срещата на Г-7, която се проведе в Биариц под ръководството на френския президент.

"Ако предната среща на Г-7 беше шоуто на Тръмп, тази беше шоуто на Макрон. Той успя да измъкне лидерството за всички предложения, които бяха направени по време на тази среща", коментира Керемедчиев.

Според него предварителната среща на Макрон с Путин и вътрешните с Тръмп и Меркел показват, че той успешно заема овакантяващия се престол на лидер на ЕС и го прави агресивно и с много идеи.

Керемедчиев посочи, че вкарването на иранския външен министър на срещата, без да се види негативната реакция на Тръмп, е наистина голям успех.

Британското правителство поиска от кралицата да прекрати сесиите на Камарата на общините, а тя се съгласи да го направи. Според наблюдатели ходът цели да попречи на парламента да блокира Brexit без сделка.

По думите на Милен Керемедчиев, Борис Джонсън е целял да вкара кралицата в конфликта за Brexit, но тъй като тя има поддържащи правителството функци със съгласието с предложението на Джонсън, му е върнала топката - той да носи отговорност за работата на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
тази жена не ми вдъхва доверие завършила медицина със седем деца и изведнъжпредседател на ек има нещо гнило в ес затова съм против нато и ес там смебез референдум
32
1
 
2
 
! Отговори
Гейворк Жендърян преди 4 години
Интересно какво ли можеш да обсъждаш с човек прочел само една книга. И то не цялата.
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех, лошо, лошооо!Идва ни на гости Премиерът на най-голямата федерация в света, от която и ние сме част... Що не бяхме сега 16-та республика, да си седим тихо в кьошето и никой да не ни знае.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да обсъжда, все няма да е добро за България! А като и прочета именцето ми става ясно ,че едното което ще "обсъжда" е да натиска Бойко за Истанбулската конвенция.Като прочета пък "европейски" все езика ми се обръща иа казва "еврейски".Та, те така, те!
29
1
 
5
 
! Отговори
Кел файда преди 4 години
Ами Италия е залята от бежанци и африкански скакалци.
28
2
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
ОДА ЗА БОЙКО.БОЙКО ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА. ВОЖДА ПРЕД НИЩО НЕ СПИРА. ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ. НИКОГА ТОЙ НЕ ГРЕШИ. БОЙКО ПРИЗНАТ Е СПОРТИСТ: КАРАТИСТ, ТЕНИСИСТ, ФУТБОЛИСТ. ДОКТОР НА ПОЖАРНИКАРСКИТЕ НАУКИ. НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ. ОТ СЕГА И ЗАНАПРЕД БОЙКО Е ЕЗИКОВЕД. ИЗБОРИТЕ НАШИЯТ МЕСИЯ ВСЕ ПЕЧЕЛИ ГИ НА ВЕРЕСИЯ. ЛИЧНИЯТ МУ ЛЕКАР-ЛЪЧО ВЕЧЕ Е ДОЦЕНТ. БОЙКО ПЪК СЕ ЦЕЛИ...В БЪДЕЩ ПРЕЗИДЕНТ.Автор: Георги Илиев Митев ПОТЪРПЕВШ И ПРЕСЛЕДВАН ОТ ПОЛИЦИЯТА ГРАД СОФИЯ (2014).
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕЖАНЦИ ще ни натресат.какво друго ще обсъждат.И ние нямаме избор,ще се съгласим.защото България не е Италия.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекламата,без сделка,на нас ще ниструва,3 пъти в повече,щото ние несмефактор,като албиона,а и политиците ни,само се подават от храстите,без да иматпонятие,а и да имат нямат капацитет,за каквото и да е.Според мен е изпрате-на с препоръка от русата Али Баба да вземем повечко инженери.Мисля си и,че недолюбва жиравчето.
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урсула идва да я видят и да си направи малко реклама. Тя е потомка на много богата фамилия, която е правила дрехи. ЕС се разпада заради агент Меркел, която донесе бомба със закъснител, и просто всеки гледа да се отдели преди да е гръмнала. Затова е нужна реклама. Ако например утре ние излезем без сделка, повече няма да могат със закон да ни връчват мигранти и да ни командват повече. Затова трябва реклама.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27 По въпроса за визите , едва ли.Те се чудят как да опазят държавата си от бандити, латиноси и т.н. та само нашите м..али им липсват. Иначе, не са отказали виза на нито един читав човек. Пробвай.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фарфалака и Дебелака!Познайте кое какво е!
22
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 4 години
Българския народ очаква ЛАУРА КЬОВЕШИ,а не урсула, да хвали вожда и слънцето на една малка част от народа.
21
1
 
15
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Просто ще дойде за да се убеди с очите си каква куха каска е
20
4
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
От кога Керемидката е зам. външен министър? Нещо съм пропуснал или?
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека позная, иска дете от него?
18
16
 
9
 
! Отговори
ЦРУ от СФ преди 4 години
Да познаем от 2 пъти - ЩЕ се СРЕШНЕ ли Урсула с президента ни ? след като вчера в америкатски медий коментират изказване на сенатори ч че РАДЕВ е проводник на РУСКИ ИНТЕРЕСИ и троянски кон в НАТО ?.или от БГ ще отиде в Румъния .да говори с техният президент / с германо -румънско потекло / ? ТАЗИ седмица румънският президент беше в Белият Дом .и ТРЪМП обещал ПРЕМАХВАНЕ НА ВИЗИТЕ за румънци ! ИСКАМЕ обединение на президентските институций на Румъния и БГ ..и президент да ни стане РУМЪНСКИЯТ ПИЧ !
17
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно ще му се кара,че плана за Геноцида не върви с бързи темпове,не умират и не бягат достатъчно бг.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А МАНФРЕД ВЕБЕР НЯМА ЛИ ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ? ДА НАВЕСТИ СТАРИЯ СИ ПРИЯТЕЛ, КОЙТО ГО УВЕРЯВАШЕ В ПОБЕДАТА?
15
20
 
10
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Приветствам г-жа фон дер Лайен на българска земя. Заедно сме, силни сме.
14
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАНЕ! ПРИ РАДЕВ НЯМА ДА ХОДИ ЗАЩОТО НЯМА СМИСЪЛ, ПРОСТО ЩЕ ЗВЪННЕ В РУСКОТО ПОСОЛСТВО ДА ГОВОРИ С ШЕФА МУ.