Рози за новата шефка на ЕК на българска земя. Тя: Просперирате!

Борисов: Не бива да се спекулира с ресори
Обновена: 29 авг 2019 16:27 | 29 авг 2019 15:45, Веселина Йорданова
366

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виждам държава, която просперира. Това каза новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в България.

Визитата е част от консултациите, които тя провежда с лидерите на държавите-членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Комисия за одобрение пред ЕП.

Още по темата
Тук съм, за да слушам много внимателно какви са вашите приоритети, вашите очаквания. Ние в Европа можем да успеем само, ако обединим усилията си, посочи тя на брифинг с премиера Бойко Борисов в МС.

Новата шефка на ЕК каза още, че отдава голямо значение на приноса на източноевропейските държави в ЕС. Тя акцентира на предизвикателствата пред Европа, като изброи - дигитализацията, демографските проблеми, сигурността, миграцията.

По думите й важно е да се инвестира в дигитализация и образование, защото младите хора са бъдещето. Урсула фон дер Лайен посочи, че у нас това се прави и изтъкна добрите ни макроикономически показатели.

Сигурна съм, че ще се намерят прекрасни решения за съществено важен портфейл, заяви тя.

Урсула фон дер Лайен посочи, че очаква с нетърпение да продължи доброто сътрудничество с премиера Бойко Борисов и българския еврокомисар.

В настоящата ЕК Мария Габриел отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество". Тя е номинирана от правителството и за следващ еврокомисар.

"Не бива да се спекулира с ресори, какво сме се договорили и какво искаме", коментира пък премиерът Бойко Борисов. Наскоро той даде да се разбере обаче, че страната ни иска "модерен" ресор като дигитализацията.

С удоволствие бихме работили за това, изтъкна Борисов и допълни, че са важни хората и инвестициите от страна на западните държави в квалификация и образование в страните от Централна и Източна Европа и на Балканите.

Двамата ще проведат работна среща в Министерския съвет, на която ще обсъдят различни теми от европейския дневен ред и от световната политика.

През юли тази година Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за бъдещ председател на Европейската комисия. Тя е първата жена, избрана за председател на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
2
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Дано се харесат и се вземат с Борисов. Ще бъдат чудесна двойка.
274
6
 
5
 
! Отговори
ЦРУ от Сф преди 4 години
БРАВО на Урсула ! Много точно определение - ПРОСПЕРИРАЩА !!! Даже ще кажем - " МНОГО ПРОСПЕРИРАЩА "....след 45 години КОМУНИСТИЧЕСКА ДИКТАТУРА......след през 90-те ТОТАЛЕН ПОГРОМ и ГРАБЕЖ на БГ от *** .просперираме - ТРЪГНАХМЕ от 3$ пенсия и 6 $ заплата при самостоятелното у-ние на БСП !
273
2
 
9
 
! Отговори
61337 преди 4 години
Това е откровена гавра с народа
272
2
 
6
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Ами ела да живееш тук ***, като просперираме. Ама в малък град в северозапада. Долна К...
271
1
 
8
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Какво Просперира , заплащане на час в Германия 9,19 а в България 1,72 , манипулират балките бедни Държави , само за пример Хърватия вляза след нас в ЕС да но там заплащане на час е 2,92 Засрами се бе Борисов.........................следва
270
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да зoбнат и те, та да видим ще могат ли да скочат 2.09 ? Пък може да зoбнeш и ти и да се пробваш. Само с зoб не става, трябва и талант.
269
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда генерелниО секретар на ЦК на ЕК, дойде, наби им манерките на нашите, огледа вилаета и ще си отиде ! Медиите сфириха с фанфари и разтягаха локуми и титирамби за ЕС и те така !
268
2
 
10
 
! Отговори
до друг наблюдател преди 4 години
Нали, викаш препъват се за работа по малките градчета. Смяхх.
267
14
 
5
 
! Отговори
Друг наблюдател преди 4 години
В България и по-точно в градчетата край морето,е пълно с руснаци,търсещи работа.И всички казват тик заплатите са в пъти по-големи от тези в Русия.Аз вярвам на руснаците,а не на турски и комунистически ***.
266
2
 
15
 
! Отговори
до някой преди 4 години
Какво точнто бозае Русия отг вас бе кло ун.
265
5
 
21
 
! Отговори
до наблюдател преди 4 години
Русия е на светлинни години от бг кло аката.
264
18
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
И най-глупавия руски трoл не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия.И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да заприлича на варварската Русия.
263
5
 
19
 
! Отговори
За един прЕател пита преди 4 години
Къде видя държава тази?!?
262
5
 
20
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
С тази женица начело на ЕК може да се очаква само силово налагане на Истанбулската конвенция.
261
0
 
15
 
! Отговори
Чавдар Драгойчев преди 4 години
Да не оставим нито един болен да умре без лекарска помощ!
260
0
 
14
 
! Отговори
Владимир Илич Ленин преди 4 години
При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното!
259
7
 
7
 
! Отговори
някой преди 4 години
До: Втрещен (номер 311)Човече, не се чуди на чужденците. Чуди се на нашите пропагандисти/фалшификатори/агитатори/комунисти.Комунистът за нищо не го бива! Комунистът може само да лъже, да манипулира общественото мнение, да обработва "лошия материал" според неговите критерии.Комунистгите от ГЕРБ не правят изключение. Напротив - те са най-добре обиграните комунисти в България през 21-ви век!!!Затова още не сме скъсали пъпната връв с Русия (която бозае от нас българите).
258
0
 
19
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Тази година полупроводници, догодина - цели проводници!
257
3
 
23
 
! Отговори
Втрещен преди 4 години
Просперираме ? Урсулке спри да лъжеш !
256
0
 
8
 
! Отговори
Вълко Червенков преди 4 години
Всяко яйце - бомба! Всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите!