ДПС: Радев положи добро начало за възстановяване на диалога

Държавността е в колапс, смята Карадайъ
Обновена: 4 сеп 2019 10:54 | 4 сеп 2019 10:54, Камелия Цветанова
10
ДПС: Радев положи добро начало за възстановяване на диалога
Архив: БТА

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ президентът Румен Радев положи добро начало на възстановяването на диалога между институциите с обръщението, което направи от парламентарната трибуна.

Той смята, че държавният глава очерта голяма част от проблемите пред страната.

"Българските граждани с двойно гражданство са лишени от конституционното си право да гласуват, прав сте, г-н президент, че България се нуждае от програма за ускорено икономическо развитие“, каза Карадайъ.

Още по темата

Според него новата парламентарна сесия е на прага на важни за цялото общество избори, защото се очертава важна битка за стратегии за бъдещето развитие на страната и за подобряването на живота на всеки българин, за което пък са нужни програми и стратегии.

"Предстоящият период е добър повод да преценим и доколко се справяме с агресията, ксенофобията и омразата", призова още Карадайъ.

Той настоя за пореден път, че държавността е в колапс, а управлението е нефункционално и неработещо.

"Войната – партийна, междуинституционална и вътрешноинституционална, изцежда и остатъците от разум в правеното на политика и това трябва да спре, защото подобен тип управление създава проблеми пред страната и задълбочава тези на хората. Непостоянството, липсата на визия и наложената тенденция на омраза на всички към всичко прави неизбежна нова политическа и икономическа криза, а е крайно време всички да осъзнаят, че е нужна национална икономика“, настоя лидерът на ДПС.

Той призова управляващите да осъзнаят, че страната се нуждае от програма за ускорено догонващо икономическо развитие.

"Фокусирането върху партийни и междуинституционални битки отклоняването на вниманието на гражданите и няма как да спре усещането за безвремие и хаос в държавата. Нека предстоящите избори са битка за програми и платформи, за икономически растеж, но и за създаване на възможност за реализирането на проекти за бизнес планове на гражданите“, поиска още Карадайъ.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Господине, верно е , че държавата е в колапс отдавна, ни и вие имате принос за това. Нали сте заедно с ГЕРБ , заедно сте на масата с тлъстите порции и ги разпределяте.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
този кара..... не знам си кой, какво прави в българския парламент, та той не знае български да говори?! закривайте я тая турска партия!
4
3
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 10 месеца
На жугалите, минарето им е криво. А когато публично подкрепиха Борисов, миналата година? да не паднел Бойко, да не паднел Бойко... Аамед Сополя скимтеше в началото на Годината ДОКС. Пак ви казвам: идвам на власт и цялата ви военна организация в Кърджалийско ще бъде обезглавена. С особена жестокост!
3
7
 
10
 
! Отговори
аа преди 10 месеца
Саталита на БСП - ДПС влиза в действие .....
2
3
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
защо си мълчите за къщите за гости в борино защо скриите аишето от фонд
земеделие чак в брюксел
1
6
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 10 месеца
Ха-ха цяло лято Винету ходи напред, назад, обикаля и ни убеждава колко сме наред, а сега основната му патерица в парламента му го казва право куме в очи гола вода сте. Интересно ми е дали гербавите няма да кажат, че и ДПС разделя нацията.