ДПС: Радев положи добро начало за възстановяване на диалога

Държавността е в колапс, смята Карадайъ
Обновена: 4 сеп 2019 10:54 | 4 сеп 2019 10:54, Камелия Цветанова
10
ДПС: Радев положи добро начало за възстановяване на диалога
Архив: БТА

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ президентът Румен Радев положи добро начало на възстановяването на диалога между институциите с обръщението, което направи от парламентарната трибуна.

Той смята, че държавният глава очерта голяма част от проблемите пред страната.

"Българските граждани с двойно гражданство са лишени от конституционното си право да гласуват, прав сте, г-н президент, че България се нуждае от програма за ускорено икономическо развитие“, каза Карадайъ.

Още по темата

Според него новата парламентарна сесия е на прага на важни за цялото общество избори, защото се очертава важна битка за стратегии за бъдещето развитие на страната и за подобряването на живота на всеки българин, за което пък са нужни програми и стратегии.

"Предстоящият период е добър повод да преценим и доколко се справяме с агресията, ксенофобията и омразата", призова още Карадайъ.

Той настоя за пореден път, че държавността е в колапс, а управлението е нефункционално и неработещо.

"Войната – партийна, междуинституционална и вътрешноинституционална, изцежда и остатъците от разум в правеното на политика и това трябва да спре, защото подобен тип управление създава проблеми пред страната и задълбочава тези на хората. Непостоянството, липсата на визия и наложената тенденция на омраза на всички към всичко прави неизбежна нова политическа и икономическа криза, а е крайно време всички да осъзнаят, че е нужна национална икономика“, настоя лидерът на ДПС.

Той призова управляващите да осъзнаят, че страната се нуждае от програма за ускорено догонващо икономическо развитие.

"Фокусирането върху партийни и междуинституционални битки отклоняването на вниманието на гражданите и няма как да спре усещането за безвремие и хаос в държавата. Нека предстоящите избори са битка за програми и платформи, за икономически растеж, но и за създаване на възможност за реализирането на проекти за бизнес планове на гражданите“, поиска още Карадайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.