БЗНС излиза на протест заради руската изложба

Николай Ненчев: Това е опит за подмяна на истината
Обновена: 9 сеп 2019 10:32 | 9 сеп 2019 10:05, Анисия Иванова
46

БЗНС излиза на протест заради предстоящата руска изложба.

Посолството на Русия в България открива изложбата "75 години от Освобождението на Източна Европа от нацизма". Дипломатическият спор между София и Москва започна във вторник, когато от МВнР заклеймиха историческата теза на Русия за освобождаване от нацизма.

Протестът на земеделците ще се проведе днес от 16 часа.

"Това е опит за подмяна на историческата истина. Става въпрос за съзнанието на младите, но мен повече ме притеснява това на по-възрастните - на професорите, които очевидно познават историята, но продължават да бъдат на страната на Съветска Русия и оправдават този вероломен акт", каза председателят на БЗНС Николай Ненчев в "България сутрин".

Той допълни, че не може да приеме за доброномереност, когато се изопачава историята в този смисъл, че едва ли не Русия освобождава България.

"По-важното е, че след този акт отношенията между България и Русия ще бъдат влошени и ще вървят към по-зле", посочи Ненчев пре Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че допуска в някаква степен в рамките на политическия дебат това напржение да се отрази на предстоящите местни избори.

"Моята голяма надежда е, че краят на този дебат ще дойде, когато в Русия има демократично правителство и демократични избори. Вярвам, че това ще бъде скоро", заключи председателят на БЗНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
29
 
! Отговори
Лисан преди 4 години
Аууу, ама и тримата ли членове на бзнс излизате на протест?
18
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 9 септември СССР напада неутрална България и я окупира.
17
3
 
23
 
! Отговори
Интересноо преди 4 години
Как е възможно този с перуката на снимката да назначава *** на висши постове в министерство на отбраната?
16
5
 
21
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
До баба мараАма той точно руската газ не я иска. От нея е добре на другите хора, а за него няма келепир. Виж друго нещо ще е ако си купуваме газта в бутилки от американците и неговата фирма е посредник, за да я продава на двойно по-скъпа цена.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ще я ч¥ка, какво да я прави?Проблем ви е, че е на бюрото ли?
14
8
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
днес е 9 септември това е история не се заяждаите с русия за няма нищо защотосе топлим с руска газ този е охранен безделник които няма работа и се чуди каквода измисли с угоения си гмо мозък
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бяха ли рамо до рамо с комунистите в Отечествена Фронт.Защо тогава не се противопоставиха?Защото и тогава и сега, не водят народа а игри на политика правят. За това са кръжок народ. А и не само те. А ще дойде време за народната любов. И тези дето им плащат и дават трибуна, ще се изсулят, ни лук яли, ни мирисали.
12
2
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
До Анонимен (9)Някой хора са заспали някъде в миналия век!?Само да те информирам, че и двете ги няма от около 30 години!Добро утро! Не е ли време да се събудиш вече!?
11
6
 
20
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Да ни светнат тогава каква е историческата истина? Две поредни световни воини сме на страната на германците и ги губим трагично, турците претендират за територия като репарации за не участието им във войната нуе сме загубика страна със събути ***, който е по близо той намазва, какво не е ясно? А това, че червената армия победи нацистите го оспорват само закъснелите за боя кравари.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдят, че България е окупирана - игнорират, че Българската армия участва на страната на СССР в 3ти украински фронт, единствен чуждестранен генерал на парада на Червения площад е българският генерал Владимри Стойчев.?????????????????
9
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смърт за БКП и СССР!!!
8
1
 
23
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Като бяхме 10 симпатизанти, ама когато преди няколко години баба Анастасия Шмайзер взе куфарите със заграбеното и отиде в Ню Йорк на изгнание ни се развали партията. Искаме и ние власт, апропо какво беше това мотика....
7
3
 
18
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Странна трансформация!Преди постоянно пееха, да се разсекретят архивите на Русия, за да се видят тайните договорки на гадните болшевики!А сега като Русия каза, че разсекретява документи, настана голяма паника! Ама защо така, какво толкова страшно има в архивите!?
6
3
 
17
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Вибаги ли се дрогираш по това време ?
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И изпълзяха разни сороскимекотели из влажните миризливи джендар дупки и започнаха да умирисват околната среда
4
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека спрем руската агресивна изложба, каде е нато защо мълчи???
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките 50 човека ли ще излязат?
2
4
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Тоя от кое БЗНС е,от кое село.То села не...останаха,но БЗНС -та бол.
1
5
 
26
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Бате Миро, има ли още от онова 20 годишно ирландско говеждо?