БЗНС излиза на протест заради руската изложба

Николай Ненчев: Това е опит за подмяна на истината
Обновена: 9 сеп 2019 10:32 | 9 сеп 2019 10:05, Анисия Иванова
46

БЗНС излиза на протест заради предстоящата руска изложба.

Посолството на Русия в България открива изложбата "75 години от Освобождението на Източна Европа от нацизма". Дипломатическият спор между София и Москва започна във вторник, когато от МВнР заклеймиха историческата теза на Русия за освобождаване от нацизма.

Протестът на земеделците ще се проведе днес от 16 часа.

"Това е опит за подмяна на историческата истина. Става въпрос за съзнанието на младите, но мен повече ме притеснява това на по-възрастните - на професорите, които очевидно познават историята, но продължават да бъдат на страната на Съветска Русия и оправдават този вероломен акт", каза председателят на БЗНС Николай Ненчев в "България сутрин".

Той допълни, че не може да приеме за доброномереност, когато се изопачава историята в този смисъл, че едва ли не Русия освобождава България.

"По-важното е, че след този акт отношенията между България и Русия ще бъдат влошени и ще вървят към по-зле", посочи Ненчев пре Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че допуска в някаква степен в рамките на политическия дебат това напржение да се отрази на предстоящите местни избори.

"Моята голяма надежда е, че краят на този дебат ще дойде, когато в Русия има демократично правителство и демократични избори. Вярвам, че това ще бъде скоро", заключи председателят на БЗНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари