Българският бизнес е зависим от случващото се в Русия

Георги Минчев с коментар за местните избори
10 сеп 2019 12:11, Екип на Bloomberg
0
Българският бизнес е зависим от случващото се в Русия
Снимка: Reuters

Местните избори в Русия демонстрираха намерението на руското общество да обърне гръб на наложеното статукво от президента Владимир Путин, но подобна драматична промяна едва ли е възможна. Това коментира Георги Минчев от Българо-руската търговско промишлена палата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Kаквото и да се случи във външната или вътрешната политика на Руската федерация, зависимостта ни оставя тясна, смята той.

"Крайно време е да обърнем системно, подредено внимание на Руската федерация. Да отделим време, да отделим ресурс, защото, дали искаме или не искаме, по много начини ние ще продължаваме да зависим от това, какво и как се случва в Русия".

Реалният сектор на икономиката винаги е чувствал връзката между политика и икономика, казва още Минчев. Русия е прекалено сериозен играч, за да не предизвиква един устойчив интерес с местните си избори. При сегашния местен вот възниква очакване за предстоящо пропукване на руската власт, но тези очаквания не се оправдаха, допълни гостът в предаването "Бизнес старт".

"Навални се оказа, че носи същите политически рискове, както и неговите обичайни политически противници. По мое мнение, той показа, че едновременно с тях и той се износва в тази политическа схватка. Играчите започват да си приличат и понасят общи рискове и общи негативи. Навални не е победител, макар да се опита да създаде такова впечатление. Владимир Путин "е гениален по много начини, коментира Минчев. - Той умее по един изключително качествен и ефективен начин да съчетава импулсите за промяна с достатъчно здрави спирачки, превръщайки Русия в един "състезателен болид с мощен двигател и добро управление".

Вижте повече от разговора с Георги Минчев в Bloomberg TV Bulgaria тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Георги Минчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари