Борисов иска по-бързо да се построи газовата връзка с Гърция

Стратегически партньори сме, заяви той пред външния министър Дендиас
32
Борисов иска по-бързо да се построи газовата връзка с Гърция
Снимка: МС

С Гърция сме стратегически партньори, заяви премиерът Бойко Борисов на среща с министъра на външните работи на Гърция Николаос Дендиас.

Четиристранният формат на разговори  между България, Гърция, Румъния и Сърбия работи много добре, особено в реализирането на инфраструктурните проекти, каза Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

По време на разговора премиерът изтъкна важността на това да се ускори реализацията на газовия интерконектор между България и Гърция, който е приоритетен за страната ни.

"Това е важно за диверсификацията. Вече осигурихме напълно финансирането на интерконектора България-Гърция. Капацитетът е от 3 до 5 млрд. кубически метра газ", посочи още министър-председателят.

В рамките на срещата беше декларирано желанието на България и Гърция да продължат реализирането и на други инфраструктурни и енергийни проекти, които ще бъдат в интерес и на двете държави.

На срещата беше акцентирано и върху големия потенциал в сферата на туризма, който двете страни развиват през последните години, като премиерът Борисов подчерта значението на автомагистрала "Струма" за свързаността с южната ни съседка.

Премиерът Бойко Борисов и гръцкият министър Николаос Дендиас бяха единодушни, че между България и Гърция съществуват отлични двустранни отношения, които ще продължат да бъдат насърчавани във всички сфери от взаимен интерес.

По време на срещата беше посочено, че икономическото сътрудничество остава приоритет в двустранното партньорство и двете страни подкрепят всяка инициатива, която би допринесла за активизиране на търговско-икономическите връзки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съд за *** и затвор
27
0
 
3
 
! Отговори
A преди 4 години
До Зозо 11Зозко, дали знаеш преказката за стареца, който намерил на пътя умряла лисица и отдалече викнал на бабата си да си изгори стария кожух. Ако не я знаеш - прочети я.
26
0
 
1
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 5Сигурен си или "една жена по TV каза". Не вярвай много
25
0
 
2
 
! Отговори
A преди 4 години
До До шопо 4Чичко шопе, като не зная да крада от обществени поръчки, да рекетирам строителни фирми за апартаменти без пари, не мога да върша и нещата, който вършат калинките като годеницата на кандидат кмета борислав незнам кой си - как да си сменя тапетите на стаите. При тези кражби в енергетиката едвам си плащаме тока
24
0
 
9
 
! Отговори
Боб преди 4 години
Тая бърза *** ,все слепи ги роди.
23
1
 
11
 
! Отговори
риторично въпросче преди 4 години
Коя по ред е сега тази газова връзка?Колко такива имаме, защото всяка година говорим и "строим" газови връзки с Гърция, но май все още няма и една готова.Видими резултати!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко 10 години" прави" тая мижава интерконекторна връзка с Гърция.Дано сега ,когато руснаците му подпалиха ***-да я направи най-накрая....
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа няма избор. Или плаща газовата връзка и я прави веднага или руски поток може да набере пак сила. Всичко е въпрос на игри и блъфове.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А с газовия хъб кво стана?А със строежа на нови магистрали?Комай ново стройтелство има само в София.Другото само ремонти и ден да мине друг да дойде,па ега изкара и мандата.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти знаеш ли машината с каква скорост прокопава каналите. А знаеш ли как се поставят тръбите и как се заваряват. Да ти кажа ама няма да разбереш ти си свикнал на високи скорости от 200 км нагоре. Много е лошо да си Умен и да не разбираш от нищоЕ не баш от нищо де, разбираш как се присвояват евромангизи как се санират блокове на десеторно завишени цени как се вкарват милиони в офшорки и най важното как се фалшифицират избори за които умения Шапка ти сваляям и ти се кланям доземи.
18
4
 
21
 
! Отговори
4040 преди 4 години
Така и така нищо свястно не направи, сега се напъва като за пред избори. Можеше ако иска да построи Южен поток, но слушашв брата Джон.
17
5
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А! Май плачеш да те опнем с баданарката ...
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15 години се говори за тая газова връзка. Дали наистина Борисов иска да се построи ?Укроинците за няколко месеца направиха обратните си връзки със Словакия, Унгария и Полша като опря ножа да кокала.
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече се диверсифицирахме и ще останем на гръцката единствена тръба за вътрешно потребление. Това е огромна глуппост и предателство. Украинският газ спира, турският още не е дошъл.Това, което свършиха, и най-големият враг русофил не може да го измисли
14
3
 
2
 
! Отговори
До Шопо преди 4 години
Я не ми се прави на интересен бе ! Ще ти дам на теб една бадана
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И от къде ще дойдат тези 3-5 млрд. кубика газ?
12
2
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
До 4: Какви тапети ,бе майна ?Аз още съм на бадана ! Знаеш ли кво е бадана ? Ей! И ти нещо да не знаеш,многознайко!
11
20
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
......Капацитетът е от 3 до 5 млрд куб.м........Да си дойдем на думата. Годишното потребление в България е 6 млрд. куб.м.Направо да въртят руското кранче и Чао Путин!!!
10
0
 
16
 
! Отговори
морски преди 4 години
Ще газифицират ли Сънито, да го направят целогодишен курорт ?!
9
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е само това. Има планове да забранят на хората на село да се отопляват на въглища. С едни от най-ниските пенсии в цял свят бялата смърт е гарантирана. Вече втора година им избиват добитъка под фалшиви предлози. ГЕРБ=Геноцид Емиграция Робство Бандитизъм