Павел Шопов: "Без "Атака" групата на ОП е нелегитимна

Председателят на НС не се произнесе по искането ни, отбеляза той
12 сеп 2019 22:36, Красимир Ангелов
17

Председателят на парламента Цвета Караянчева да заличи името на групата на "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" от регистрите на НС и да обяви депутатите на НФСБ и ВМРО за независими. Такова искане отправиха лидерът на "Атака" Волен Сидеров и неговите депутати преди дни в писмо до Караянчева.

Още по темата
"Без "Атака"  групата на "Обединени патриоти" е нелегитимна. Проблемът на практика тръгна оттам, че председателят на НС изобщо не се произнесе по това наше искане. Това от своя страна пък доведе до окуражаването на ВМРО и НФСБ", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Атака" Павел Шопов.

Той припомни, че преди около два месеца той, заедно със Сидеорв и Десислав Чуколов, бяха изключени от групата, а преди няколко дни останалите атакисти също са напуснали, с което всички предствители на "Атака" в НС станали независими депутати.

"Съвместно с изявени юристи сме подготвили свое становище. Под правилника обаче има и други актове в НС, които регламентират съответната материя. Парадоксално и смешно е, че месец и половина по-късно гръбнакът на тази коалиция, а именно Волен Сидеров и "Атака", биват изведени от нея, надписът "Обединени патриоти" продължава да стои върху вратата на парламентарната стая", посочи Шопов пред Bulgaria ON AIR.

В мотивите си до председателя на НС от "Атака" се позовават на Коалиционното споразумение между трите партии, където в чл. 16 изрично било записано името на парламентарната група, което включва и имената и на трите формации. След изваждането на партията от формацията името на парламентарната група автоматично ставало юридически нелегитимно и следва заличаването ѝ в специалния регистър на парламента.

Междувременно от партията настояват да бъдат спрени всякакви разпоредителни и фактически действия, последвали освобождаването на Волен Сидеров от председателското място до решаване на казуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
Атака не са патриоти а руски шпиони!!!Помните ли Сидеров как снимаше и броеше техниката на НАТО и предостави информацията на руските медии и руските служби .той първо не е ходил в казарма-дезертирал. и не е е полагал военна клетва за вярност към Родината.
15
0
 
0
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Дъртите *** се скараха ! Агенти и доносници,които се вживяват в ролята на демократи.
14
2
 
6
 
! Отговори
axa преди 4 години
е как ще има отговор като пекинската патица чака нареждане от Вожда си ама тама закони и правилници няма, герб са над тях.
13
1
 
5
 
! Отговори
do 12 преди 4 години
я се скрий бе *** ,в БГ ни управляват комунисти, никога не са си тръгвали, най-големите *** са именно в герб и управляват с волята на народа и затова сме на последно място във всичко, само на първо по крадене и шуробаджанащина и калинки-малинки, далавери, щото сте *** до мозъка на костите.
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро утро червени *** Сънувахтели петолъчки и рубли Нали си знаете че в Реалноста сектата ви бсп ЩЕ ЗаГУБИ изборите и то с МНОГО ...
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой па бяха тия от атака ?
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На атака им плащат рубладжийте всеки го знае а се правят на патриоти а са предатели!
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой му дреме за правила и юридически глупости, тука командва Боко и точка, ако не ви харесва се махайте от бг царвули такиви
8
3
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
То нема държава.Държавата е Борисов ГЕРБ София ,той държи парите.Той държи правосъдие и всички инстанций под контрол.Само ДПС и ДОСТ му бягат страх го е от Ердоган.Това е какви партий какви глупости балнуват някой политици всичко е илюзия.
7
6
 
7
 
! Отговори
де юре преди 4 години
то и павителството на борисов е нелегитимно
6
1
 
6
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Патриот не се става лесно. Патриот трябва да бъде със сабите а не със силните. Онова изчадие - синчето на шефа на НАП - Пловдив уби една възрастна жена. Къде сте патриоти? Крещите "Бойко ***" преди избори. Другия патриот Балевски е асимилиран кoпанарин. Третия македонец от Русе. Този *** на снимката нарече Интернет "американска фирма". А Атака подкрепиха Фандъкова (Герб) за кмет на София. Ороспу чоджукларъ на чист майчин език. Деца на ***.
5
4
 
8
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Ako Караянчежа заличи ОП, все едно заличава "Борисов 3". Затва си трайка. Чака Бойко да обади по въпроса;))) Бойко, оставка, майка и предсрочни парламентарни избори! Седерът стига се е натискал за топлата чорба на Борисов. Айде, Седенката уйде!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе шопов ти в кой отвор си правен. Каква легитимност кви пет лева бе. В тая кочи,на закони ли е имало бе кой ги *** тия закони бе шопе. Ти в паралелна вселена ли живуркаш. Закона се признава само ако има облага от него иначе го пращат у лево. Я питай оня скатажията от село Бутан кои закони са му на сърце. Той признава само законите които са в негова полза останалите са врата в полето. Така че за нелегетимност неможе да става въпрос според Скатажията Бутански. Може да си ревете с ямболията.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Атака искат да са в една група със сорросоиди?
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистически ***! Днешната комунистическа хунта е по-страшна и от живковата.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОП всякак са нелегитимни..